Οι προβολείς σε «Βαϊτάλιτι» και «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Με το μεγάλο ντέρμπι να απουσιάζει από την 32η στροφή της Πρέμιερ Λιγκ, τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα παιχνίδια των δύο βασικών διεκδικητών του φετινού τίτλου, εκεί όπου η πρωτοπόρος Τσέλσι φιλοξενείται από την Μπόρνμουθ και η Τότεναμ που ακολουθεί στο μείον 7, υποδέχεται τη Γουότφορντ.



Οι προβολείς σε «Βαϊτάλιτι» και «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Τα 7 από τα 10 ματς της τρέχουσας αγωνιστικής διεξάγονται σήμερα, Σάββατο (8/4), ενώ οι υπόλοιπες δύο «δόσεις» θα γίνουν την Κυριακή (9/4) με δύο παιχνίδια και θα ολοκληρωθούν τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4) με τη λονδρέζικη κόντρα Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ.

Μπόρνμουθ-Τσέλσι: Με τον καλύτερο τρόπο ισοψήφισε η Τσέλσι την ήττα της από την Κρίσταλ Πάλας επικρατώντας στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής με τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που ουσιαστικά έθεσε εκτός τροχιάς τίτλου τους «πολίτες» και διατήρησε την ίδια στο συν 7 από την Τότεναμ. Νίκη θέλουν οι «μπλε», όπως είναι φυσιολογικό, και στο «Βαϊτάλιτι», ώστε να «κόψουν» όσο το δυνατόν συντομότερα πρώτοι το... νήμα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Από την άλλη, στο μείον 7 από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται τα «κεράσια», τα οποία θα παραταχθούν απέναντι στους πρωτοπόρους με εφόδιο την εμφάνιση και την ισοπαλία που απέσπασαν στο «Άνφιλντ» την Τετάρτη (5/4) με τη Λίβερπουλ.

Τότεναμ-Γουότφορντ: Μετά τη νίκη-ανατροπή κόντρα στη Σουόνσι την Τετάρτη (5/4), τα «σπιρούνια» καλούνται να κάνουν το... καθήκον τους και απέναντι στη Γουότφορντ περιμένοντας παράλληλα, κάποιο «στραβοπάτημα» της συμπολίτισσας Τσέλσι που προελαύνει στο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, οι «σφήκες» αποσπάστηκαν 9 βαθμούς από την τελευταία τριάδα μετά τη νίκη τους επί της Γουέστ Μπρομ και φαίνεται να ξεμπερδεύουν σιγά σιγά με τα... επικίνδυνα σενάρια. Με το κίνητρο της Τότεναμ πάντως, να είναι πιο ισχυρό, το έργο της Γουότφορντ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Στόουκ-Λίβερπουλ: Ένα ακόμη ανεπιτυχές αποτέλεσμα σε ματς που δεν είχε τη «στάμπα» του ντέρμπι έφερε η Λίβερπουλ, αυτή τη φορά εντός έδρας με την Μπόρνμουθ (ισοπαλία 2-2), κάτι που θέτει σε... κίνδυνο το στόχο της για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα και ακολούθως, στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Οι «κόκκινοι» παραμένουν 3οι στη βαθμολογία και για να κρατηθούν –τουλάχιστον- εκεί, καλούνται να φύγουν νικητές από το «Bet365 Stadium». Όσον αφορά τους «πότερς», η έλλειψη ουσιαστικού στόχου και συνεπώς, κινήτρου, είναι ίσως η κύρια αιτία για τις τρεις συνεχόμενες ήττες στα πιο πρόσφατα ισάριθμα παιχνίδια τους, κάτι που σίγουρα επιθυμεί να αλλάξει ο Μαρκ Χιουζ και το σύνολό του, το οποίο φιγουράρει στη 12η θέση και το συν 8 από τη 18η θέση που οδηγεί στην Τσάμπιονσιπ.

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ: Την ήττα της από την Τσέλσι την Τετάρτη (5/4) θέλει να αντιπαρέλθει άμεσα η Σίτι απέναντι στη Χαλ στον αγώνα που δίνει για την κατάληψη μιας θέσης στην τετράδα, καθώς, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του «Στάμφορντ Μπριτζ», οι ελπίδες για τον τίτλο φαίνονται να εξανεμίζονται σταδιακά. Από τη μεριά τους, άλλη ομάδα είναι οι «τίγρεις» με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο τους και αποκορύφωμα της πορείας με τον Πορτογάλο ήταν η άνοδος πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά μετά την 8η αγωνιστική, ύστερα από τη νίκη τους στο ματς-εξάποντο κόντρα στη Μίντλεσμπρο. Με παρακαταθήκη, λοιπόν, τα παραπάνω, η Χαλ θα αγωνιστεί στο «Έτιχαντ» διεκδικώντας ό,τι καλύτερο.

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον: Τα επιτυχημένα αποτελέσματα με Άρσεναλ (νίκη εντός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ισοπαλία εκτός) διαδέχθηκε η ήττα της Τρίτης (4/4) από τη Γουότφορντ στο «Βικάρατζ Ρόουντ». Οι 8οι στο βαθμολογικό πίνακα «μπάγκις» έχουν ως μοναδικό στόχο που τους απέμεινε το «κυνήγι» της 7ης θέσης που κατέχει η Έβερτον έχοντας, ωστόσο, λίγες ελπίδες να την «πιάσουν» όντας στο μείον επτά (και με πιθανό μειονέκτημα στην ισοβαθμία). Οι φιλοξενούμενοι «Άγιοι» βρίσκονται αμέσως πιο κάτω από τους γηπεδούχους στη βαθμολογία (9οι) έχοντας πάντως δύο παιχνίδια λιγότερα από τη σημερινή αντιπαλό τους και ερχόμενοι με... φόρα από τη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, το ίδιο θα επιδιώξουν και στο «Χόθορνς».

Μίντλεσμπρο-Μπέρνλι: Η ήττα από τη Χαλ την Τετάρτη (5/4) μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον της Μίντλεσμπρο στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία βρίσκεται στο μείον 7 από τις θέσεις της σωτηρίας και καλείται άμεσα να πάρει το πρώτο της τρίποντο μέσα στο 2017 (στην Πρέμιερ) κόντρα στην Μπέρνλι, εφόσον θέλει να ελπίζει στην ανατροπή του σκηνικού. Στην αντίπερα όχθη, οι «κλάρετς» επέστρεψαν στις νίκες απέναντι στη Στόουκ έπειτα από τον Ιανουάριο, με το στόχο τους στο «Ρίβερσαϊντ» να είναι διπλός, μιας και αφ’ενός δεν έχουν φέρει και τυπικά εις πέρας την υπόθεση-παραμονή, αφ’ετέρου δε, μετά από 15 παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς (3 ισοπαλίες και 12 ήττες) εκτός «Τερφ Μουρ».

Γουέστ Χαμ-Σουόνσι: Το πέμπτο συνεχόμενο ματς που έχασε στο πρωτάθλημα αποτέλεσε για τη Γουέστ Χαμ αυτό στο «Έμιρεϊτς» με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Άρσεναλ, γεγονός που βάζει πια τα «σφυριά» σε μπελάδες, καθότι απέχουν μόλις 5 πόντους από την τελευταία τριάδα και συγκεκριμένα, τη 18η Σουόνσι, την οποία και υποδέχονται επιδιώκωντας το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα ύστερα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ματς-εξάποντο θα είναι αυτό του Λονδίνο και για τους φιλοξενούμενους «κύκνους», οι οποίοι λίγο έλειψαν να πετύχουν την Τετάρτη (5/4) μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Τότεναμ, όμως παρά το ότι προηγούνταν έως το 88’, εν τέλει δεν πήραν ούτε ένα βαθμό από την αναμέτρηση του «Λίμπερτι», με άμεση συνέπεια να βρεθούν ξανά (σε συνδυασμό με τη νίκη της Χαλ) εντός «επικίνδυνης» ζώνης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 8/4

14:30 Τότεναμ-Γουότφορντ

17:00 Στόουκ-Λίβερπουλ

17:00 Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ

17:00 Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

17:00 Μίντλεσμπρο-Μπέρνλι

17:00 Γουέστ Χαμ-Σουόνσι

19:30 Μπόρνμουθ-Τσέλσι

Κυριακή, 9/4

15:30 Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18:00 Έβερτον-Λέστερ

Μεγάλη Δευτέρα, 10/4

22:00 Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ