Η Νιου Γιορκ Σίτι απέκτησε τον πρώτο eSports παίκτη της

Η Νιου Γιορκ Σίτι, θυγατρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, ανακοίνωσε τον πρώτο eSports παίκτη της, το νεαρό Κρίστοφερ Χόλι, ο οποίος θα την εκπροσωπεί στο παιχνίδι Fifa.



Η Νιου Γιορκ Σίτι απέκτησε τον πρώτο eSports παίκτη της

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει το άνοιγμά του και σε αυτόν τον χώρο, του αθλητισμού της σύγχρονης εποχής, λόγω της δημοφιλίας των online παιχνιδιών δίνοντας στον 20χρονο από τη Νέα Υόρκη τη δυνατότητα να μπει κι αυτός με τη σειρά του σε ένα από τα επαγγέλματα που έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος, υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας, ανέφερε:

«Είναι τιμή για μένα το να εκπροσωπώ τη NYCFC. Είναι μια ευκαιρία ζωής. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για το μέλλον. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα γίνει αυτό, οπότε όταν με προσέγγισε ο σύλλογος, σοκαρίστηκα. Τώρα δεν βλέπω την ώρα. Νομίζω ότι η ομάδα έχει κάποιους σπουδαίους παίκτες όπως ο Πίρλο και ο Βίγια. Είναι παίκτες που παρακολουθούσα πιο μικρός και τώρα είναι στο MLS και τη Νέα Υόρκη. Είναι σπουδαίο».

Ο Χόλι, σύμφωνα με το μίνι βιογραφικό του, παίζει Fifa εδώ και 12 χρόνια, για να φτάσει τον περασμένο μήνα να τερματίσει τρίτος σε τουρνουά της Αμερικής με ρεκόρ νικών-ηττών 191-9. Τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν πρώτος παγκοσμίως με ρεκόρ 197-3! «Θα περιέγραφα το παιχνίδι μου ως freestyle. Δεν παίζω με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Προσαρμόζομαι αναλόγως με τον αντίπαλο. Γι' αυτούς που θέλουν να γίνουν καλύτεροι στο παιχνίδι, η συμβουλή μου είναι συνεχίστε την εξάσκηση, δείτε βιντεάκια άλλων επαγγελματιών, δείτε τι κάνουν, και προσπαθήστε να τα βάλετε και στο δικό σας παιχνίδι» προσέθεσε.