Οι... προβολείς σε «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και «Στάδιο του Φωτός»

Με δύο αγώνες θα συνεχιστεί την Κυριακή (5/3) η 27η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου Τότεναμ, Έβερτον, Σάντερλαντ και Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσουν 12 «στροφές» πριν τη λήξη του πρωταθλήματος τους βαθμούς εκείνους που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τους στόχους τους για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.



Οι... προβολείς σε «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και «Στάδιο του Φωτός»

Πιο αμφίρροπη κρίνεται η αναμέτρηση που ανοίγει τη σημερινή αυλαία, όπου η Τότεναμ υποδέχεται (15:30 ώρα Ελλάδος) στο Λονδίνο την Έβερτον. Οι γηπεδούχοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στις εντός έδρας επιτυχίες μετά το 4-0 υπέρ τους κόντρα στη Στόουκ και να παραμείνουν συγχρόνως, όσο τους επιτρέπουν οι ελπίδες «στραβοπατήματος» της συμπολίτισσας Τσέλσι, στο «κόλπο» του φετινού τίτλου.

Από το 2008 έχουν να φύγουν θριαμβευτές τα «ζαχαρωτά» από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», γεγονός που θα επιδιώξουν στο παιχνίδι με τη σημερινή τους αντίπαλο, προσπαθώντας παράλληλα, να συλλέξουν όσο περισσότερους βαθμούς μπορούν στη μάχη που δίνουν για να προλάβουν την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα που δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, όντας στο μείον 6 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην αναμέτρηση που κλείνει το Κυριακάτικο πρόγραμμα (18:00 ώρα Ελλάδος), μπορεί η γηπεδούχος και ουραγός στην Πρέμιερ Λιγκ, Σάντερλαντ να υστερεί σε ποιότητα της Σίτι, το πάθος ωστόσο, μα και η επιτακτική ανάγκη για βαθμούς που έχουν οι «μαυρόγατες», προκειμένου να επιτύχει την παραμονή για άλλη μια χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ίσως καταστεί ικανό να υπερκεράσει τις όποιες αγωνιστικές ανισότητες.

Από τη μεριά τους, οι «πολίτες» δεν έχουν περιθώριο απώλειας βαθμών στον αγώνα που δίνουν για να «πιάσουν» την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Τσέλσι και έτσι, αποτελεί μονόδρομος η νίκη μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» με αντίπαλο την τελευταία στη βαθμολογία ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, τη στιγμή μάλιστα που το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα μετράει ήδη τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και προέρχεται και από το υπέρ της ευρύ 5-1 στο «Έτιχαντ» στον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στη Χάντερσφιλντ, 3η στην Τσάμπιονσιπ.

Την τρέχουσα αγωνιστική ολοκληρώνει η κόντρα της αγγλικής πρωτεύουσας ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Τσέλσι, τη Δευτέρα (6/3) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Κυριακή, 5/3

15:30 Τότεναμ – Έβερτον

18:00 Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι

Δευτέρα, 6/3

22:00 Γουέστ Χαμ - Τσέλσι