Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

22.05.2023 | 10:54

Απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να κάνεις το απόλυτο στο ξεκίνημα, αλλιώς η ομάδα του Πεπ των «εξωγήινων» αριθμών, θα το πάρει ξανά!

Πώς παίρνει η Μάντσεστερ Σίτι το πρωτάθλημα; Τι έκανε η Λίβερπουλ σωστά πριν από τρία χρόνια, τι έκανε λάθος πέρυσι, πού το έχασε φέτος η Άρσεναλ; Φυσιολογικές απορίες απέναντι σε μία… παραφύσει ομάδα. Μία ομάδα με εξωγήινους αριθμούς. Ένας είναι μονάχα ο τρόπος να την απειλήσεις. Να κάνεις ένα ξεκίνημα με 20 και παραπάνω νίκες. Το κάνεις και την πιέζεις. Διαφορετικά, αν μυριστεί αίμα, το πρωτάθλημα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, θα «βαφτεί» γαλάζιο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

21.05.2023 | 15:32

Χωρίς τον Φιρμίνο η Λίβερπουλ του Κλοπ θα ήταν μια άλλη ομάδα και αυτό τον καθιστά μοναδικό για την ιστορία του συλλόγου!

Όπως θα έλεγαν και οι Κινέζοι, κάθε τι μεγάλο έρχεται η στιγμή που πρέπει να τελειώνει. Το τέλος της παρουσίας του Μπόμπι Φιρμινο ήρθε με γκολ στο φινάλε, σε ένα ματς που γλύτωσε τη Λίβερπουλ από ήττα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι συμφωνούν ότι ήταν μια υπέροχη εμπειρία η οκταετής παρουσία του στο «Άνφιλντ» και ο σύλλογος και οι οπαδοί του θα τον έχουν πάντα στη καρδιά! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

19.05.2023 | 14:03

Έντι Χάου: Μάνατζερ της χρονιάς στο… φώτο-φίνις, δουλεύοντας πολύ και μιλώντας λίγο!

Τα ονόματα λίγο – πολύ είναι γνωστά. Πεπ, Αρτέτα, Χάου, Ντε Τζέρμπι, Έμερι και ο Έρικ Τεν Χαγκ να μην συμπεριλαμβάνεται στους υποψήφιους για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς. Ποιος εκ των προαναφερθέντων όμως είναι ο κορυφαίος; Ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια, αλλά προσωπικά θα πάω με τον coach της Νιούκαστλ. Ο ορισμός της υπέρβασης, επιστροφή στο Champions League μετά από 21 χρόνια και ένα low profile, με «μότο» του το «καλύτερα να δουλεύεις, παρά να μιλάς». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

14.05.2023 | 14:05

Το πέναλτι του Greek Scouser, Τσιμίκα, που πάντα θα συνοδεύει τις εικόνες της ιστορίας της Λίβερπουλ στο FA Cup!

Πέρασε ένας χρόνος, αλλά αποδεικνύεται αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν πέρυσι, πως δηλαδή ο Κώστας Τσιμίκας πέτυχε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό πέναλτι σε εκείνο τον τελικό της 14ης Μαΐου του 2022. Ήταν η εκτέλεση που έδωσε στην Λίβερπουλ το πρώτο της FA Cup μετά από 16 χρόνια, αλλά κυρίως, όσα χρόνια και αν περάσουν, το γκολ του Έλληνα θα προβάλλεται παντού λόγω και της επετείου των 150 χρόνων του FA Cup! Γραφεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

08.05.2023 | 16:15

Μισός αιώνας από το πιο μοναδικό «Goodness me he saved it again!», που δεν θα ξεχαστεί ποτέ! (vid)

Πέρασε μισός αιώνας από τότε. Η διπλή απόκρουση του Τζιμ Μοντγκόμερι παραμένει η κορυφαία στην ιστορία των τελικών του FA Cup και είναι δεδομένο πως δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Ακούει κανείς πως έγινε ανάμεσα στη Σάντερλαντ και τη Λιντς, αλλά λίγοι αντιλαμβάνονται τι σημασία διαδραμάτιζαν αμφότερες εκείνη την εποχή, ακόμη και αν τις χώριζαν 32 θέσεις. Οι ποδοσφαιριστές τότε των «μαυρόγατων» ξανασυναντήθηκαν, μην ξεχνώντας φυσικά εκείνη την ημέρα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

04.05.2023 | 13:00

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο απόλυτος Galactico της σύγχρονης εποχής - Πώς να μην μπει στην κουβέντα η Ρεάλ;

Είναι ωραία τα ρεκόρ. Είναι ωραίο να θυμόμαστε τον Άντι Κόουλ και τον Άλαν Σίρερ, την υπερβατική σεζόν του Μοχάμεντ Σαλάχ και τον σπουδαίο Ντίξι Ντιν της Έβερτον, με τα 60 γκολ πρωταθλήματος σε όλες τις διοργανώσεις. Το 75% όσων είπαμε έχει καταρριφθεί. Εκκρεμεί αυτό του 1927-28. Και ποιος μπορεί να πει στον απόλυτο Galactico της εποχής, Έρλινγκ Χάαλαντ, πως δεν μπορεί να το καταρρίψει; Κανένας! Όπως κανένας δεν θα πει και στη Ρεάλ Μαδρίτης πως δεν μπορεί να τον αγοράσει… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.05.2023 | 11:30

Λέστερ - Έβερτον: Η «ζαριά» της παραμονής, σε ένα ματς που όποιος χάσει… χάνεται!

Μπορεί να μην έχει την αίγλη του Λίβερπουλ - Τότεναμ, τη σημασία των αναμετρήσεων της Άρσεναλ, την τηλεθέαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα ρεκόρ που «καταδιώκουν» τον Έρλινγκ Χάαλαντ, όμως πρόκειται όντως για ένα ματς… σεζόν, τόσο για τη Λέστερ, όσο και για την Έβερτον. Καμία δεν θέλει να χάσει, καμία δεν πρέπει να ηττηθεί, διότι αμφότερες ξέρουν πως στο τέλος της ημέρας, αν χάσεις… χάνεσαι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

24.04.2023 | 12:47

Η Τότεναμ του Λίβι δεν γνωρίζει τι σημαίνει «καλά αποδυτήρια» και ο Κόντε δικαιώθηκε πλήρως!

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Αντόνιο Κόντε αποχωρούσε από την Τότεναμ και μιλούσε για τα αποδυτήρια του συλλόγου. Έλεγε πως οι Λονδρέζοι δεν είναι ομάδα, πως ο κάθε ένας αγωνίζεται για τον εαυτό του και πως δεν «πεθαίνουν» άπαντες για το σήμα που φορούν, παρά το γεγονός πως παίρνουν αρκετά χρήματα. Τα έξι γκολ από τη Νιούκαστλ απλώς επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά του. Ποτέ δεν έγινε ομάδα η Τότεναμ. Ίσως από το καλοκαίρι του 2019 και τον τελικό του Champions League, δεν μιλάμε για ένα δεμένο σύνολο, αλλά για τρεις προπονητές-ονόματα που πέρασαν και αποχώρησαν εξαιτίας μίας πλήρως τοξικής κατάστασης. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

18.04.2023 | 13:12

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Πλέον στη Λίβερπουλ κατάλαβαν πως ο Τρεντ είναι χαφ!

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ ήταν καταπληκτικός στο ρόλο του ως ελεύθερος αμυντικός στην μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ στο νικηφόρο 6-1 της ομάδας του Κλοπ στο «Έλαντ Ροουντ» με τη Λιντς και πλέον όλοι συζητούν για το αν πρέπει να καθιερωθεί εκεί! Χαίρομαι γιατί το έγραφα από τις 13 Απρίλη του 2021 και έμοιαζε μονόδρομος και για τους «κόκκινους» και για τον ίδιο! Φτάνοντας τις 50 ασίστ στην καριέρα του είναι ξεκάθαρο πως τα επόμενα χρόνια η θέση του είναι στα χαφ, εκεί απ' όπου άλλωστε είχε ξεκινήσει στις ακαδημίες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

15.04.2023 | 15:05

Χίλσμπορο: Ο εφιάλτης του να συμβαίνουν τα πάντα σαν να είναι ταινία σε αργή κίνηση!

Έζησα εκείνη τη μαύρη μέρα του Χίλσμπορο σαν σήμερα το 1989 από κοντά και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα την αφήσω να φύγει από τη μνήμη! Δεν γράφω πια κάτι καινούργιο αφού το έχω κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζεται να αφήνεις το συναισθηματικό κομμάτι να μιλήσει και όχι την αποστειρωμένη δημοσιογραφική ματιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.