Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

03.08.2023 | 13:09

Μονόδρομος η Μπάγερν για τον Κέιν, με κερδισμένους τον ίδιο, την Τότεναμ και το… αγγλικό ποδόσφαιρο ενόψει EURO 2024!

Μονόδρομος για όλους μοιάζει να είναι η μεταγραφή του Χάρι Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου, με τον Άγγλο επιθετικό να θέλει να αποχωρήσει από την Τότεναμ, τους Λονδρέζους να επωφελούνται οικονομικά και τους Βαυαρούς να προσθέτουν στο ρόστερ τους μία «μηχανή» των γκολ, για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους επί γερμανικού εδάφους. Εκεί δηλαδή που ο Κέιν θα ήθελε να κατακτήσει και το EURO 2024 με την χώρα του, να «γράψει» ιστορία και να μείνει για πάντα αλησμόνητος στους φίλους των «τριών Λιονταριών». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

31.07.2023 | 20:00

Πολύς καπνός χωρίς φωτιά για Εμπαπέ και Λίβερπουλ, αφού ούτε ο Κλοπ θα τον ήθελε, ούτε προτεραιότητα είναι ένας φορ ακόμα!

Η είδηση μπορεί να έκανε τον γύρο του κόσμου, πως η Λίβερπουλ θα έδινε μια διέξοδο ενός χρόνου στον Εμπαπέ, προκειμένου να μην παροπλιστεί στο Παρίσι, πριν πάει στη Ρεάλ το 2024. Ωστόσο, ούτε ο Κλοπ θα τον ήθελε πραγματικά, ούτε η Λίβερπουλ τον έχει ανάγκη αγωνιστικά. Και δεν είναι και βέβαιο πως ο ίδιος ο παίκτης θα επιθυμούσε να συνεργαστεί με κάποιο προπονητή, που απαιτεί τόσα πολλά πράγματα από τους επιθετικούς του. Συνεπώς, δε νομίζω καν να ισχύει κάτι τέτοιο ως σενάριο… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

27.07.2023 | 12:10

Εάν οι Σαουδάραβες ζητήσουν πράγματι στον Χάου να πάρει τώρα το πρωτάθλημα, η Νιούκαστλ θα βαδίζει σε… ναρκοπέδιο!

Εάν πιστεύει ο πρόεδρος του σαουδαραβικού γκρουπ που ελέγχει την Νιούκαστλ, πραγματικά αυτά που εμφανίστηκε να λέει σε ντοκιμαντέρ της Amazon, πως προτεραιότητα είναι το να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα, όπως δημοσιεύτηκε, τότε αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος προς την αποτυχία, φορτώνοντας χωρίς λόγο με άγχος τον εξαιρετικό Έντι Χάου, που ήδη μέσα σε 18 μήνες «μεγάλωσε» τον σύλλογο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

24.07.2023 | 21:19

Ο σούπερ σταρ, Φράνσις, μπορεί να έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου λιρών, αλλά παρέμεινε ο Τρέβορ για τους φίλους του!

«The first 1 million pounds football player»... Εκείνη τη μέρα  του 1979 που ο Τρέβορ Φράνσις γινόταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έσπαγε το μυθικό φράγμα του ενός εκατομμυρίου λιρών, η ζωή του άλλαζε! Η φήμη, όμως, δεν άλλαξε ποτέ τον χαρακτήρα του. Και φεύγοντας από τον μάταιο, τούτο, κόσμο, αυτό κρατάω από τη γνωριμία μας! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

19.07.2023 | 13:23

Ο Ονάνα μπορεί να λύσει το πρόβλημα του Τεν Χαγκ και να δικαιώσει την παρουσία του στη λίστα των πιο ακριβών γκολκίπερ!

Είναι ακριβός ο Αντρέ Ονάνα; Όχι! Κοστίζει όσο ένας απαραίτητος ποδοσφαιριστής σε μία ομάδα που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να το πετύχει, πρέπει να αναπληρώσει τον Νταβίδ Ντε Χέα, με κάποιον που μπορεί να διακριθεί εξίσου στο «Ολντ Τράφορντ». Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις άλλες θέσεις τα ποσά έχουν ξεφύγει, ακόμα και για απλούς αμυντικούς, αλλά για έναν τερματοφύλακα που πολλές φορές είναι εκείνος που θα δώσει τίτλους, οι τιμές έχουν παραμείνει πολύ λογικές!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

16.07.2023 | 15:49

Αν θέλουν να πάρουν τίτλο από τη Σίτι, αυτή η μεταβατική σεζόν ίσως να είναι η μόνη ευκαιρία των άλλων στην Premier League!

Θες να πάρεις το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι; Αν δεν επιχειρήσεις να το κάνεις φέτος, πότε θα την ξαναβρείς σε μία τόσο μεταβατική περίοδο; Ένας απόλυτα επιτυχημένος κύκλος ολοκληρώθηκε και τώρα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα πρέπει να ξαναφτιάξει το οικοδόμημά του από την αρχή. Ίσως σε αυτό το διάστημα, όλοι οι υπόλοιποι του Big 6 να έχουν την στιγμή τους. Αν όμως δεν το κάνουν τώρα, η αίσθησή μου είναι πως μία σεζόν μετά, η Premier League θα «βαφτεί» και πάλι… γαλάζια. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

12.07.2023 | 13:17

Ωραίοι οι τίτλοι σε Under 19 και Under 21, αλλά ακόμα μεγαλύτερη αξία έχει να κάνεις μετά μεγάλη καριέρα!

Τώρα που θα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο τρόπαιο που πήρε η Αγγλία σε επίπεδο εθνικών ομάδων Ελπίδων έπειτα από το 1984, καλό είναι να κοιτάξουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές το πως θα εξελιχθεί το μέλλον τους και κυρίως να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουν και ίδιες οι ομάδες. Γιατί από εκείνη την ομάδα του ’84, πραγματικά μεγάλη καριέρα έκαναν τρεις το πολύ τέσσερις παίκτες, ενώ από την προηγούμενη φουρνιά της Αγγλίας που έπαιξε τελικό το 2009 χάνοντας από τη Γερμανία με 4-0 στο Μάλμε, μόνο ο Τζέιμς Μίλνερ έκανε μεγάλα πράγματα στη συνέχεια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

07.07.2023 | 17:41

Managing the game: Η τέλεια διαιτησία του Τέιλορ (σαν σήμερα το 1974) που όμως με τους κανόνες ήταν… κακή!

Αυτή η έκφραση, το managing the game, είναι πολύ παρεξηγημένη όταν μιλάμε για διαιτητές, αλλά, σαν σήμερα το 1974, είχαμε την απόλυτα τέλεια διαιτησία σε έναν τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενώ ουσιαστικά με τον τρόπο που κρίνουμε στην Ελλάδα τα πράγματα, ο Άγγλος, Τζακ Τέιλορ, θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί! Γραφεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   

06.07.2023 | 10:27

Ο Μάουντ θα αγαπηθεί με το «7» στο Μάντσεστερ, σε ένα deal win-win για τον ίδιο, τον Τεν Χαγκ και την… Τσέλσι!

Θα δώσει πολλά ο Μέισον Μάουντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Θα βοηθήσει αυτή η μεταγραφή τους «κόκκινους διαβόλους»; Θεωρείται… προδοσία από έναν ποδοσφαιριστή που γαλουχήθηκε στο Λονδίνο και την Τσέλσι να μετακινείται σε ένα άλλο club του Big 6; Πολλά είναι τα ερωτήματα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να καταλάβουμε πως και για τις τρεις πλευρές, η κίνηση είναι πλήρως λογική. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

03.07.2023 | 10:11

Η Λίβερπουλ βρήκε στα χαφ αυτούς που θα την ξανακάνουν… Λίβερπουλ!

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικές είναι οι προσθήκες των Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και Αλέξις ΜακΆλιστερ για τη Λίβερπουλ, αρκεί να δει τι της έλειπε πέρυσι και τι της δίνουν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές φέτος. Γκολ, έμπνευση, μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, τρεξίματα και δημιουργία. Ο Αργεντινός σκόραρε… μόνος του περισσότερα γκολ από όλους τους μέσους των «κόκκινων». Ο Ούγγρος ξέρει πως… αν σουτάρει, αυτομάτως γίνεται επικίνδυνος. Και η Λίβερπουλ με έναν ακόμη χαφ, ξαναγίνεται… Λίβερπουλ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.