Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

29.12.2023 | 12:16

Αδιανόητο στην εποχή της HD κάλυψης με 20 κάμερες, να μην ξέρουμε αν βγήκε ή όχι η μπάλα!

Τρίτη ήττα της Άρσεναλ στη σεζόν, δεύτερη φορά που οι «κανονιέρηδες» βιώνουν μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση σε βάρος τους. Βγήκε ή δεν βγήκε η μπάλα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»; Έπρεπε ή δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Σούτσεκ; Τι θα γινόταν αν αυτές οι δύο αποφάσεις ήταν υπέρ τους και όχι κατά τους; Πρόκειται για μία αδιανόητη ανορθογραφία της Premier League, που πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Έτσι, θα σταματήσουν τα παράπονα και η εποχή της HD κάλυψης με 20 κάμερες ανά αγγλικό γήπεδο, θα δικαιώσει πλήρως την ύπαρξή της. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

20.12.2023 | 11:16

Ο Σίλβα πιστώνεται την καλύτερη Φούλαμ από το 2010 και «κυνηγά» τον πρώτο της τίτλο!

Φυσικά και πίστευα, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Έβερτον με τη Φούλαμ στο Λιγκ Καπ, πως συζητάμε για ένα ολότελα «ανοιχτό» ζευγάρι. Και πράγματι, οι Λονδρέζοι με δικαίωσαν, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να προκρίνεται και να φτάνει για πρώτη φορά ιστορικά στους «4» του Λιγκ Καπ. Μεγάλη επιτυχία για το σύνολο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και υπέροχη ιστορία για τη Φούλαμ, με φόντο τον πρώτο της τελικό μετά το 1975, εντός Αγγλίας. Το αξίζει, οφείλει να συνεχίσει έτσι και σωστά, όσοι περιβάλλουν τον σύλλογο, πιστώνουν το εντυπωσιακό της ποδόσφαιρο και την αποτελεσματικότητά της, στον προπονητή της. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

15.12.2023 | 11:30

Μια Μπράιτον που… κρυφοκοιτάζει προς το Δουβλίνο, αφού με λίγη τύχη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Είναι πολύ μεγάλη η πρόκριση της Μπράιτον, ως πρώτη, σε έναν όμιλο με τον Άγιαξ, τη Μαρσέιγ και την ΑΕΚ. Μη βιαστείτε να μου πείτε για την ελληνική ομάδα και για ποιον λόγο την βάζω στην εξίσωση. Αυτή ήταν που έκανε δυσκολότερο το έργο της ομάδας του Ντε Τζέρμπι, διότι από αυτή η Μπράιτον υπολόγιζε να πάρει έξι βαθμούς και εν τέλει, έχασε στην πρεμιέρα. Και όμως, είδε, έμαθε και συνήθισε στην Ευρώπη, πανηγύρισε τέσσερις συνεχόμενες νίκες και συνεχίζει στους «16». Είναι σπουδαίο για τους «γλάρους» αυτό που ζουν και ουδείς μπορεί να τους πει να μην… κοιτάζουν προς το Δουβλίνο. Θέλει λίγη τύχη, αλλά ξαναλέω, όπως έλεγα και μετά το 2-2 στη Μασσαλία: η Μπράιτον δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και να ζηλέψει. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 

13.12.2023 | 13:35

Ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε… πονοκέφαλο στην Αγγλία και έγινε αναγκαίο η Νιούκαστλ να μείνει στην Ευρώπη και μετά τις γιορτές!

Ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την συνέχεια οποιοσδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης έφερε ένα σχετικό  πρόβλημα στην βαθμολογία για την Αγγλία, στο συνολικό ranking της UEFA, αν και μοιάζει σχεδόν αδύνατο στο τέλος της σεζόν να είναι εκτός των δύο πρώτων θέσεων. Πάντως, αυτή τη στιγμή, η Αγγλία βρίσκεται στην τρίτη θέση και το φοβερό της ιστορίας είναι πως και η Ισπανία για την ώρα βρίσκεται εκτός πρώτης δυάδας. Ο δρόμος είναι μακρύς για το ποιες χώρες θα έχουν αυτές τις έξτρα θέσεις στο καινούργιο Champions League του 2024-25. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

09.12.2023 | 09:46

Οι ακλόνητοι, οι επίφοβοι και οι εκπλήξεις: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των προπονητών στην Premier League!

Έφτιαξαν οι Άγγλοι μία λίστα σε μία από τις πάμπολλες ιστοσελίδες τους με τους πιθανούς προπονητές για να απολυθούν ξεκινώντας από τον πιο απίθανο μέχρι τον πιο πιθανό. Το σχολίασαν οι Ισπανοί  και τους φάνηκε πολύ περίεργο πως ο Έντι Χάου είναι πολύ πιο πιθανός να βρεθεί στο ταμείο ανεργίας από τον Σον Ντάις της Έβερτον! Και στην Ισπανία δεν αντιλαμβάνονται πως ο Έντουαρντς της Λούτον είναι πιο σίγουρος στη θέση του από οποιονδήποτε άλλο προπονητή εκτός των Πεπ, Αρτέτα και Κλοπ. Είναι κλασσικό δείγμα άγνοιας του πως λειτουργούν οι ομάδες στην Αγγλία και κυρίως πως οι οπαδοί επηρεάζουν τις αποφάσεις όπως πουθενά αλλού! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

07.12.2023 | 20:15

Η Άστον Βίλα συνεχίζει να ονειρεύεται, με τον Έμερι να αποδεικνύει πως αν έχεις πλάνο, δεν χρειάζεσαι μαγικά ραβδάκια!

Ανέλαβε μία Άστον Βίλα σε αποσύνθεση. Μία ομάδα που με τον Στίβεν Τζέραρντ, δεν κατάφερε να βγάλει στο γήπεδο κάτι αξιόλογο! Και ο Ουνάι Έμερι, σχεδόν, με τους ίδιους παίκτες μέσα σε δώδεκα μήνες, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό για μεγάλα πράγματα. Τελικά, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, αλλά προπονητές με σχέδιο και πίστη στους παίκτες τους, που με τη σειρά τους, αγκαλιάζουν το πλάνο και το εκτελούν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

06.12.2023 | 13:42

Για την Άρσεναλ το περσινό μάθημα γίνεται οδηγός και τα «τρίποντα» στο τέλος δείχνουν μέταλλο!

Η ιστορία έχει δείξει ότι πρώτα χτυπάς την πόρτα μία η και δύο φορές και μετά… μπαίνεις, κατακτώντας και  το πρωτάθλημα στην Premier League. Και η Αρσεναλ δείχνει φέτος να είναι πιο έτοιμη από πέρσι για να αντέξει μέχρι το τέλος.  Ένα ακόμα «τρίποντο» εκτός έδρας με γκολ στο τέλος, όπως με τη Μπρέντφορντ, αλλά εδώ ακόμα πιο «βαθιά» μέσα στις καθυστερήσεις με τη Λούτον. Αυτό δείχνει μέταλλο, αλλά ακόμη φυσικά είναι μόλις Δεκέμβριος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος    

03.12.2023 | 11:14

Η κλήρωση «μίλησε» και η Αγγλία μπορεί να… βρεθεί με τη Γαλλία πριν τον τελικό του EURO 2024!

Η Αγγλία έμαθε τους αντιπάλους της για το EURO και η συζήτηση είναι πάρα πολύ απλή: Οτιδήποτε άλλο εκτός από πέρασμα τουλάχιστον στα ημιτελικά κι από κει και πέρα πάντα παίζει μεγάλο ρόλο η μία βραδιά, θα είναι παταγώδης αποτυχία, για μία εθνική ομάδα που μαζί με τη Γαλλία, είναι με διαφορά οι καλύτερες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη! Μόνο που με σχέδια επί χάρτου, κανείς δεν κέρδισε ποτέ μία μεγάλη… μάχη! Αλλά και η Σκωτία έχει τη δυνατότητα στον δικό της όμιλο να περάσει τουλάχιστον στα νοκ-άουτ του επόμενου γύρου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.12.2023 | 12:46

Ο Σάνκλι έκανε τους ανθρώπους ευτυχισμένους και το μόνο… οφσάιντ ήταν η ατάκα για τη ζωή, τον θάνατο και το ποδόσφαιρο!

Ήταν σαν σήμερα το 1959, η μέρα που ο Μπιλ Σάνκλι αναλάμβανε τη Λίβερπουλ. Μια ήττα εντός έδρας με 4-0 από την Κάρντιφ, θα ήταν η αρχή για μια ομάδα που ήταν στη σημερινή Championship, αλλά 15 χρόνια μετά όταν θα αποχωρούσε, θα άφηνε πίσω μια υπερδύναμη! Αλλά και μια  ρήση  «το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό» που έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες φορές και φυσικά αποτελεί διαχρονικά το μόνο… οφσάιντ που άφησε πίσω του. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

29.11.2023 | 10:15

Η Νιούκαστλ μπορεί και δικαιούται να περάσει με την εικόνα που έβγαλε, λυγίζοντας από ένα ανύπαρκτο πέναλτι!

Στο ίδιο έργο θεατές, για ακόμη μία φορά. Μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση, ένας κανόνας που δεν είναι ξεκάθαρος και μία πρόβλεψη για την επόμενη φορά που θα δούμε μία αντίστοιχη φάση εντός περιοχής, πως ο άλλος διαιτητής μπορεί και να αποφασίσει διαφορετικά. Τώρα ευνοήθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν και το «πλήρωσε» η εξαιρετική Νιούκαστλ. Ευτυχώς, έχει ακόμη τις ελπίδες της. Αλλά για σκεφτείτε να αποκλειστεί και το πέναλτι στη Γαλλία να είναι ο βασικός λόγος που δεν θα συνεχίσει στο Champions League… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.