Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

15.04.2022 | 13:14

Χίλσμπορο: Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι μνήμες εξακολουθούν να πονάνε!

Έζησα εκείνη τη μέρα από κοντά και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα την αφήσω να φύγει από τη μνήμη ποτέ. Δεν θα γράψω κάτι καινούργιο στη στήλη αφού το έχω κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να αφήνεις το συναισθηματικό κομμάτι να μιλήσει και όχι τη δημοσιογραφική ματιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

11.04.2022 | 15:00

Θα πάει μέχρι το νήμα η μάχη και κάποια από τις Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ στο τέλος θα νιώθει (και λογικά) αδικημένη!

Ήταν σίγουρα ένα επικό ματς. Ένα ακόμη επικό ματς ανάμεσα σε δύο πραγματικές ποδοσφαιρικές μηχανές, όπως είναι αυτή της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ. Το θέμα είναι τι πραγματικά ισχύει όμως μετά την δεύτερη ισοπαλία με το ίδιο σκορ μεταξύ τους. Πάμε σε ένα εκπληκτικό φινάλε, όπου από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, στο τέλος της σεζόν κάποια θα αδικηθεί. Είτε η Σίτι του Πεπ, είτε η ομάδα του Κλοπ που μπορεί να κάνει 17 νίκες στον δεύτερο γύρο και να μην πάρει το πρωτάθλημα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

04.04.2022 | 14:34

Τελικά κάτι παραπάνω ήξερε ο Κλοπ που διάλεξε τον Ζότα!

Όταν η Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2020 επέλεγε τον Ντιόγο Ζότα, αντιλαμβανόμασταν όλοι ότι ήταν μία επιλογή που βασιζόταν στα «θέλω» του Γιούργκεν Κλοπ. Πλέον, ο Γερμανός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος. Όχι μόνο γιατί έχει στο ρόστερ του έναν σκόρερ που θέλει να… ανοίγει το σκορ, αλλά γιατί την δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος Πορτογάλος στην Ευρώπη. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.04.2022 | 21:20

Σε ένα τόσο ιδιαίτερο Μουντιάλ, ο ημιτελικός είναι υποχρέωση για την Αγγλία και όχι επιτυχία!

Αν αυτή η κλήρωση δεν αποδειχθεί ευνοϊκή για την Αγγλία, τότε ποια θα είναι; Διότι τα «Τρία Λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πλέον έχουν την υποχρέωση να περάσουν… αέρα την διαδικασία των ομίλων και να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν! Θέλουν να επαναλάβουν την πορεία του EURO, ενώ η παράδοση των Ευρωπαίων στο Μουντιάλ από το 2002 και έπειτα, δημιουργεί προσδοκίες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

29.03.2022 | 13:49

Όνειρο θερινής νυκτός ή colpo grosso; Η Μπαρτσελόνα θέλει Σαλάχ, αλλά πόσο εφικτό είναι;

Μπορεί οι ισπανικές εφημερίδες να ασχολούνται την δεδομένη χρονική στιγμή με τα σενάρια περί μεταγραφής του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Μπαρτσελόνα, όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Όπως έλεγε ο Σαίξπηρ είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός! Εκτός αν είναι έτοιμη η Μπάρτσα για colpo grosso, που για να ακριβολογούμε, δεν μοιάζει εφικτό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

25.03.2022 | 14:56

Γκάρεθ Μπέιλ: Το αίμα που τρέχει στις φλέβες του είναι λευκό και κόκκινο, όπως η σημαία της Ουαλίας!

Στις φλέβες του κυλάει λευκό και κόκκινο αίμα όπως η σημαία της Εθνικής Ουαλίας. Ζει και αναπνέει για αυτήν, μεταβάλλεται σε έναν εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιριστή κάθε φορά που αγωνίζεται για την φανέλα της. Και αν καταφέρει να την οδηγήσει και πάλι σε μία κορυφαία διοργάνωση, τότε ο Γκάρεθ Μπέιλ θα αποδείξει και πάλι πως αδίκως τον αμφισβητούν και πως ίσως θα έπρεπε να τον θυμούνται ως έναν superstar που απλώς αντιμετωπίζει… διαφορετικά τα ματς της χώρας του. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος!  

21.03.2022 | 13:03

Τον Μπράιαν Κλαφ μπορούσες να τον αγαπήσεις ή να τον μισήσεις, πάντως δεν μπορούσες να τον αγνοήσεις!

Θα μπορούσες να τον αγαπήσεις ή να τον μισήσεις. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορούσες να αδιαφορήσεις γι' αυτόν! Ήταν αλαζόνας και συνάμα γενναιόδωρος, αδιάλλακτος αλλά και γεμάτος ανασφάλειες αν και πολύ πετυχημένος, όπως λέει ο ίδιος του ο γιος, Νάιτζελ. Ανήμερα της ημέρας που ο Μπράιαν Κλαφ θα γιόρταζε τα 87α γενέθλιά του, ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον κορυφαίο προπονητή που δεν ανέλαβε ποτέ την εθνική ομάδα τη χώρας του.  

20.03.2022 | 13:22

Η Λίβερπουλ ξαναβρίσκει μετά από 23 χρόνια την Φόρεστ σε ματς που φέρνει άρωμα από '70s!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ υπήρξε ο κακός μπελάς της Λίβερπουλ στα τέλη της δεκαετίας του '70, σε μία εποχή που οι δύο ομάδες κυριαρχούσαν και στο νησί και στην Ευρώπη! Απόψε, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα αφού η τελευταία του συνάντηση ήταν το 1999 και μπορεί πλέον η διαφορά να είναι χαώδης μεταξύ τους ωστόσο και μόνο τα ονόματα των δύο αντιπάλων προδιαθέτουν για μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

17.03.2022 | 14:12

Σίτι εναντίον Λίβερπουλ και πάλι σε ένα μπλοκμπάστερ που θα κριθεί πάνω από τους 90 βαθμούς!

Πριν από ακριβώς 60 ημέρες η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Όλοι το πιστεύαμε, ήταν λογικό και η αλήθεια είναι πως η εικόνα των «πολιτών» ήταν τέτοια, που δύσκολα θα μπορούσε να δει κάποιος πώς το σκηνικό της Premier League θα ανατραπεί. Όμως, ακριβώς αυτό είναι το αγγλικό πρωτάθλημα και αν μία ομάδα μπορούσε να την πιέσει, αυτή ήταν η Λίβερπουλ. Πλέον, είμαστε στο -1 και έχουμε δρόμο, σε μία κούρσα που όπως όλα δείχνουν, θα πάει πάνω από τους 90 βαθμούς! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

13.03.2022 | 14:59

Τόμας Τούχελ: Ο ιδανικός για να αλλάξει τα πάντα στο Ολντ Τράφορντ, εγκληματικό για την επόμενη μέρα αν η Τσέλσι τον χάσει!

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Τσέλσι μετά από την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς φέρνει στην επιφάνεια και ένα άλλο ζήτημα ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πώληση των Πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου. Αυτό είναι το τι θα γίνει με τον Τόμας Τούχελ σε περίπτωση που έρθει γι' αυτόν κάποια άλλη πρόταση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος