Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

05.02.2024 | 10:42

Τεράστιο τρίποντο για την Άρσεναλ, αλλά όποιος θέλει να πάρει τον τίτλο από τη Σίτι, θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 ή 13 νίκες!

Είναι μία δίκαιη νίκη για την Άρσεναλ και μία πολύ σπουδαία επικράτηση, η οποία την διατηρεί ξεκάθαρα στη διεκδίκηση του τίτλου. Για τη Λίβερπουλ, ήταν ένα «κακό απόγευμα στη δουλειά» σε κάθε τομέα. Από τα λάθη του Άλισον, από την ασυνεννοησία με τον Φαν Ντάικ, από τις επιλογές του Γιούργκεν Κλοπ και από το «τι θα γινόταν αν» ο Κόνορ Μπράντλεϊ έπαιζε απέναντι στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Το ματς στο «Έμιρεϊτς» όμως τελείωσε και το δεδομένο είναι ένα: θες να πάρεις πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι και μένουν 15 παιχνίδια; Κάνε 13 νίκες, «στείλε» την κούρσα πάνω από τους 88 βαθμούς και… βλέπουμε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 

31.01.2024 | 17:22

Μία ήττα έπειτα από 11 μήνες εντός και είναι αποτυχία: Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Έμερι στην Άστον Βίλα είναι πως μπήκε ψηλά ο πήχης!

Κάποια στιγμή, ακόμη και αυτό το απίθανο σερί της Άστον Βίλα στην έδρα της, θα «έσπασε». Το έκανε η Νιούκαστλ. Μία ομάδα με μόλις ένα «διπλό» στην φετινή Premier League, πήγε στο «Βίλα Παρκ» και κέρδισε δίκαια με 3-1. Πέρασαν 346 ημέρες από την προηγούμενη φορά που μία ομάδα, επικράτησε σε αυτό το γήπεδο, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Απαιτείται όμως ψυχραιμία στο «στρατόπεδο» της ομάδας του Ουνάι Έμερι. Αυτός ανέβασε τον πήχη, είναι κατά μία έννοια… επιτυχία, το γεγονός πως έχασε από τις «καρακάξες» και ο κόσμος της Βίλα θεωρεί τόσο αρνητικό το εν λόγω αποτέλεσμα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

26.01.2024 | 16:01

Γιούργκεν Κλοπ: Σωστή απόφαση, με λάθος τάιμινγκ ανακοίνωσης - Τώρα οφείλει να φύγει με πρωτάθλημα και αυτό είναι ρίσκο!

Αν υπάρχει μία ομάδα, που έχει ζήσει δύο απότομες ανακοινώσεις παραίτησης προπονητή στην ιστορία της, είναι η Λίβερπουλ. Και τώρα, το ζει μια τρίτη φορά! Όταν μιλούσε ο Μαρξ, για επανάληψη της ιστορίας, είτε ως φάρσα, είτε ως τραγωδία, κάτι παρόμοιο, ομολογώ, ότι θα ήταν η απόλυτη επεξήγηση. Του Κλοπ δεν είναι άμεση η παραίτηση, αλλά αφορά το καλοκαίρι. Και ενώ νιώθεις πως είναι η σωστή απόφαση, μετά από τόσα χρόνια έντασης και προσφοράς στον σύλλογο, η στιγμή που επέλεξε, πιθανότατα, είναι 100% λανθασμένη! Και ίσως κοστίσει στην ομάδα!  

25.01.2024 | 12:32

Η φετινή εκδοχή της Λιντς ανήκει στην Premier League: Το σερί που θύμισε την ομάδα των 70’s και ο Φάρκε που… ξέρει το έργο!

Πέντε νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια ενός ημερολογιακού έτους, για πρώτη φορά και σερί πέντε νίκες εκτός έδρας μετά από… μισό αιώνα. Κορυφαία έδρα στην Championship. Από τις πιο φορμαρισμένες στην κατηγορία, στο -1 από την πρώτη τριάδα και στο -2 από την 2η Ίπσουιτς. Τα λέγαμε για τη Λιντς και ο Ντάνιελ Φάρκε μας δικαιώνει πλήρως. Ένας προπονητής που ξέρει καλά το «έργο», έχει ανέβει με τη Νόριτς στην Premier League και μπορεί να επαναλάβει την… ιστορία. Θα είναι καλό για όλους. Και για την ίδια την Premier League. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

21.01.2024 | 14:29

Ο Ράτκλιφ θα πάει το «μαχαίρι» βαθιά για να ξανακάνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρωταγωνίστρια και η πρόσληψη Μπεράντα είναι το πρώτο δείγμα!

Η πρώτη κίνηση της νέας εποχής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάζει! Ναι, συμφωνώ, ο εκτελεστικός διευθυντής μιας ομάδας δεν παίζει ποδόσφαιρο ούτε σκοράρει, ούτε πουλάει φανέλες το όνομα του, αλλά σε μία ομάδα που ως οργανισμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια αρμενίζει στραβά, είναι η πρώτη κίνηση από την εποχή που αποχώρησε ο Σερ Άλεξ που βγάζει απόλυτο νόημα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

15.01.2024 | 11:45

Η ιστορία με τη σημαία του βοηθού στα οφσάιντ πρέπει να αλλάξει πριν χτυπήσει σοβαρά κάποιος και τότε θα είναι αργά!

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται για να «υπηρετούν» το αγαπημένο τους άθλημα. Πρέπει να προστατεύονται. Και το ίδιο το παιχνίδι είναι αυτό που οφείλει να τους… προστατεύει. Τουλάχιστον όσο είναι εφικτό. Αυτό δεν συνέβη με τον Έντερσον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Σαφώς και φταίει ο επόπτης. Είναι οφσάιντ και είναι προφανές; Ας τελειώνει η φάση. Διότι αν εκείνος είχε σηκώσει την σημαία, τώρα ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα είχε τον Έντερσον διαθέσιμο κανονικά. Και ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως το γεγονός αυτό δεν θα επαναληφθεί ή δεν θα επηρεάσει την «κούρσα» του τίτλου; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

11.01.2024 | 19:30

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Έρικσον και η εικόνα ενός χαμογελαστού ανθρώπου που δήλωνε δέσμιος των παθών του!

«Η δευτέρη σημαντικότερη δουλειά στην χώρα» ήταν ο τίτλος ενός βιβλίου που αναφερόταν στην παρουσία των προπονητών στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Και σχεδόν όλοι από τότε που πηραν τη δουλειά, ακόμα και ο σερ Αλφ Ράμσεϊ, που έκανε την Αγγλία παγκόσμια πρωταθλητρια, βίωσαν στο πετσί τους την αμφισβήτηση και την απαξίωση. Ο Σβεν Γκοραν Έρικσον δεν μπορούσε να αποφύγει τον κανόνα, αφού ήταν ο πρωτος ξένος που κάθισε στον αγγλικό πάγκο. «Τα σχόλια του αγγλικού Τύπου είναι σαν να σε σκοτώνουν κάθε μέρα λίγο-λίγο» είχε πει το 2007. Πόσο ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς πως ο Σουηδός πρώην προπονητής συγκίνησε πολύ κόσμο στο άκουσμα της είδησης πως έχει καρκίνο και του μενει μόνο περίπου ένας χρόνος ζωής! Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος .  

08.01.2024 | 14:29

Με γερό Ντε Μπρόινε η Σίτι αλλάζει ισορροπίες, αλλά αν χτυπήσει πάλι θα έχει προβλήματα!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι καταφέρει να πάρει τον τίτλο για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν (κάτι που στην Αγγλία δεν έχει προηγούμενο) στο τέλος της χρονιάς, θα το χρωστάει στην επιστροφή του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Εάν ο Βέλγος μπορέσει να βρει ξανά τα πατήματά του και μείνει χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να ελπίζει πως θα τα καταφέρει σε όλα τα μέτωπα. Γιατί χωρίς αυτόν, η Σιτι είναι μία άλλη ομάδα. Το ίδιο καλή αλλά πολύ λιγότερο αποτελεσματική! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   

03.01.2024 | 13:12

Η απουσία του Σαλάχ τεράστια, αλλά όπως και το ’22, η Λίβερπουλ μπορεί να τα καταφέρει!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μπαίνοντας στο 2024, αλλά για το επόμενο διάστημα ενός μήνα πρέπει να ζήσει χωρίς τον Μο Σαλάχ. Την προηγούμενη φορά που ο Αιγύπτιος έφυγε πάντως στη μέση της σεζόν για το Κύπελλο Εθνών  Αφρικής, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο «Άνφιλντ», τον Ιανουάριο του 2022, η ομάδα του Κλοπ τα κατάφερε εξαιρετικά, κερδίζοντας επτά από τα οκτώ ματς χωρίς τον Σαλάχ αλλά και τον Μανέ. Αυτός είναι ο λόγος που το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο στις κουβέντες στο Λίβερπουλ.  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.01.2024 | 12:54

Premier League, ένας χρόνος μετά: Λίβερπουλ και Άστον Βίλα σε εκτόξευση, η σταθερή αξία της Σίτι και η μεγάλη απώλεια της Άρσεναλ!

Πρώτη ημέρα του 2024, έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους και οι Άγγλοι, μέχρι τη σέντρα του Λίβερπουλ – Νιούκαστλ το βράδυ, στο φινάλε της 20ης αγωνιστικής, αποφάσισαν να κοιτάξουν πού βρισκόταν κάθε ομάδα πέρυσι, μετά από 19 ή 20 παιχνίδια. Τα συμπεράσματα είναι πολύ απλά. Η βελτίωση της ομάδας του Κλοπ είναι… εντυπωσιακή, η Άστον Βίλα είναι η κορυφαία της σχετικής λίστας, η Άρσεναλ είναι η μεγάλη «χαμένη» και η Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ φαντάζουν σταθερές. Πόσο μεγάλη διαφορά όμως, μπορεί να κάνει ένας χρόνος… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.