Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

08.08.2022 | 11:40

Ο Τιάγκο τραυματίστηκε και η Λίβερπουλ «τρέχει», για να μην… κυνηγάει στη συνέχεια τη Σίτι!

Χάνει λοιπόν για δύο και κάτι μήνες η Λίβερπουλ τον Τιάγκο Αλκάνταρα και το ζήτημα είναι αν θα αποκτηθεί κάποιος, πράγμα που μοιάζει αναγκαίο, αλλά και ο τρόπος που θα αφιχθεί στο «Άνφιλντ», μιας και άπαντες κάνουν λόγο για δανεικό ποδοσφαιριστή, με συμβόλαιο μικρής διάρκειας, μέχρι να γυρίσει ο Ισπανός. Στα δικά μου μάτια μοιάζει λάθος, αλλά δεδομένα η ομάδα του Κλοπ χρειάζεται ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Τιάγκο, διότι αν δεν έρθει κάποιος με την ικανότητα μίας καλής κάθετης πάσας, αυτή θα είναι και η διαφορά των «κόκκινων» με τη Μάντσεστερ Σίτι του Κέβιν Ντε Μπρόινε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.08.2022 | 18:59

Μπορεί κάποιος να απειλήσει Σίτι και Λίβερπουλ; Αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο!

Τέσσερις ημέρες απομένουν για την έναρξη της Premier League και το ματς του Community Shield απέδειξε και πάλι πως έχουμε δύο ομάδες σε απίστευτα υψηλές ταχύτητες, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τις υπόλοιπες του Big 6 να ακολουθούν. Το ερώτημα όμως είναι ποιες από αυτές και για πόσο μπορούν να ακολουθήσουν… Η απάντηση; Μέχρι ένα σημείο, με το αντίστροφο σενάριο, της διεκδίκησης δηλαδή του τίτλου, να μοιάζει απίθανο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

30.07.2022 | 14:06

Σίτι εναντίον Λίβερπουλ: Απλά ένα «επίσημο φιλικό» το οποίο δεν πρόκειται να δώσει στον νικητή τίποτα περισσότερο από μία εφήμερη χαρά!

Το Community Shield ΔΕΝ είναι κανονικός τίτλος αλλά ένα επίσημο φιλικό παιχνίδι με το οποίο απλά ανοίγει η σεζόν εδώ και 100 χρόνια στην Αγγλία! Ας ξεκινήσουμε από εκεί την κουβέντα γιατί κάθε χρόνο ακούω την ανοησία για το Σούπερ Καπ της Αγγλίας, άλλωστε έτσι το διαφημίζουν και τα κανάλια! Δεν χρειάζεται να έχεις κατακτήσει κάποιον τίτλο για να πάρεις μέρος, δεν υπάρχει παράταση πηγαίνει απευθείας στα πέναλτι και με τις έξι αλλαγές έως το 2019 πριν έρθει στη ζωή μας ο κορονοϊός δεν μπορούσε να μπει σοβαρή κουβέντα εάν όντως είναι ή όχι κανονικό ματς! Οπότε έτσι ας αντιμετωπίζεται ως ένα glorified friendly! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.    

28.07.2022 | 13:59

Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκινάει και η Νόριτς είναι το φαβορί!

Η μεγάλη ώρα της Championship έφτασε. Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου. Ένα πρωτάθλημα που αποτελείται από 46 αγωνιστικές, 23 ομάδες και πιθανώς το μοναδικό του πλανήτη που περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 συλλόγους που έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρευτούν πως του χρόνου, τέτοια μέρα, θα προετοιμάζονται για την έναρξη της Premier League. Προσωπικά, διαλέγω τη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

25.07.2022 | 16:01

Premier League και ρεκόρ δικαιωμάτων: Ούτε φούσκα είναι, ούτε πρόκειται να σκάσει!

Μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του 1,7 δις σε ευρώ όπως το 2017 το παζάρι στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι, αλλά είμαστε σχεδόν στα μισά και δεν είναι λίγο αν σκεφτεί κανείς πως όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν πληγεί από την πανδημία. Εκτός από την Premier League που τη νέα σεζόν τα δικαιώματα της για τις ομάδες τηλεοπτικά, θα είναι περισσότερα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν εκτός Βρετανίας από εντός! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

22.07.2022 | 15:08

Ο Νούνιες δίνει άλλη διάσταση στην επίθεση της Λίβερπουλ και ο Κλοπ ξέρει γιατί τον απέκτησε!

Είναι δεδομένο πως ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα αποφάσιζε να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μεταγραφική περίοδο της εκάστοτε σεζόν. Δεν πληρώνει υπεραξία, ψωνίζει με ουσιαστικό και όχι… φαντεζί τρόπο και το ίδιο έπραξε και φέτος. Μοναδική πινελιά, με μία δόση «λάμψης» παραπάνω ήταν ο Ντάργουϊν Νούνιες. Και τα τέσσερα γκολ του απέναντι στη Λειψία αποδεικνύουν τον λόγο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

15.07.2022 | 19:01

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη τον Έρικσεν, όπως το χώμα τη βροχή το φθινόπωρο!

Η απόκτηση του Έρικσεν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περίπου 400 μέρες μετά το απόγευμα που παραλίγο να φύγει από τη ζωή, είναι μία ιστορία δείγματος του πώς μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ξαναρθεί στην επιφάνεια ακόμα και από τις πιο σκοτεινές στιγμές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

10.07.2022 | 15:52

Η Νότιγχαμ οφείλει να μάθει από τη Μπρέντφορντ και τη Μπόρνμουθ παλιότερα, το πώς επιβιώνεις στην Premier League!

Η Νότιγχαμ, η Μπόρνμουθ και η Φούλαμ αποτελούν τις τρεις ομάδες που αντικατέστησαν όσες έπεσαν στην Premier League ωστόσο αυτό που όλοι με ρωτούν είναι αν η Φόρεστ θα μείνει στην κατηφορικά! Φυσικά είναι πολύ δύσκολο αλλά για να παραμείνουν οι «κόκκινοι», τα παραδείγματα των δύο τελευταίων πρέπει να αποτελέσουν οδηγό στην προσπάθεια της επίτευξης της σωτηρίας τους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

07.07.2022 | 16:15

Η νέα εποχή της Τσέλσι βαδίζει στα χνάρια του… Αμπράμοβιτς!

Μπορεί στο ξεκίνημα της νέας εποχής της Τσέλσι, με τον Τοντ Μποέλι ως ισχυρό της άνδρα, πολλοί να αμφισβήτησαν τις οικονομικές δυνατότητες του fund που προέβη σε μία τόσο μεγάλη επένδυση, όμως οι μεταγραφές των Λονδρέζων και κυρίως οι στόχοι, τους οποίους θέτουν, φαίνεται πως διαψεύδουν τους επικριτές! Οι «μπλε» δεν έχουν… ταβάνι, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι μία εξαιρετική κίνηση και πλέον η συζήτηση στρέφεται, στο καθαρά αγωνιστικό του πράγματος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.07.2022 | 20:35

Σαλάχ και Λίβερπουλ: Έμοιαζε και τελικά ήταν η κλασσική win-win περίπτωση το να ανανεώσει!

Είναι γεγονός! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα παραμείνει στην Λίβερπουλ μέχρι και το καλοκαίρι του 2025, στην χειρότερη περίπτωση. Σε αρκετούς προξένησε εντύπωση. Όμως, αν το σκεφτούμε λογικά, πού θα μπορούσε να πάει ο Αιγύπτιος και να καταφέρει στα 31 του χρόνια να έχει την αναγνώριση που θα έχει στο «Άνφιλντ»; Η ανανέωση του συμβολαίου του είναι μία περίπτωση… win or win και έγινε πράξη για αμφότερες πλευρές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.