Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

09.09.2022 | 16:38

Το οριστικό αντίο στο God save the Queen, που αποτελεί ένα ακόμα τέλος εποχής!

Η εικόνα της να δίνει το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ στον Μπόμπι Μουρ θα είναι πάντα η πιο… ποδοσφαιρική εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ που απεβίωσε την Πέμπτη συμπληρώνοντας ωστόσο 70 έτη στον θρόνο, ούσα η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

07.09.2022 | 14:04

Τόμας Τούχελ: Τελικά πάντα στο ποδόσφαιρο θα είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο σου αποτέλεσμα!

Υπάρχουν απολύσεις προπονητών που ξαφνιάζουν. Και υπάρχουν και απολύσεις που απλώς δεν ξέρεις πότε θα γίνουν αλλα δεδομένα περιμένεις ότι θα γίνουν σύντομα. Ο Τούχελ ήταν τέτοια περίπτωση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

04.09.2022 | 10:46

Το επείγον για τη Λίβερπουλ είναι να ξαναβρεί τον… κανονικό Σαλάχ και αυτός να γίνει πάλι λίγο «εγωιστής»!

Κοιτάζοντας  κανείς του αριθμούς του Μοχάμεντ Σαλάχ, δίχως να έχει εικόνα των αναμετρήσεων, θα θεωρήσει προς μέχρι στιγμής, ο Αιγύπτιος είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Ο Σαλάχ έχει διάθεση, αλλά δεν του βγαίνει τίποτα και ζητούμενο για τους «κόκκινους» είναι να βρει τον εαυτό του. Πιθανώς, κάπως έτσι η Λίβερπουλ θα αρχίσει να κερδίζει σε μόνιμη βάση και ο «Φαραώ» θα δικαιολογήσει στο έπακρο το υψηλότερο συμβόλαιο που υπέγραψε, στην ιστορία του συλλόγου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.09.2022 | 11:30

Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον Χάαλαντ και αυτή τη μηχανή της Σίτι είναι οι τραυματισμοί!

Ένας εκπληκτικός Έρλινγκ Χάαλαντ έχει κάνει την εμφάνισή του στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League, με τον Νορβηγό να σκοράρει κατά ριπάς και να υπενθυμίζει σε όλους, για ποιον λόγο ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον είχε τοποθετήσει στο κάδρο των μεταγραφών από το καλοκαίρι. Δύο σερί χατ-τρικ, ρεκόρ για έναν σέντερ φορ κομμένο και ραμμένο για τον τρόπο παιχνιδιού των «πολιτών», που αν δεν έχει τραυματισμούς, δυσκολεύομαι να δω πού και ποιος θα τον σταματήσει! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

28.08.2022 | 14:08

Άρσεναλ: Ένας χρόνος από την τελευταία θέση, η στήριξη στον Αρτέτα και το «Έμιρεϊτς» που θύμισε… Χάιμπουρι!

Πέρασε ένας χρόνος ακριβώς από τότε που η Άρσεναλ έχανε με 5-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και ολοκλήρωνε την 3η αγωνιστική της Premier League στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον, 365 ημέρες μετά, οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, όντες μόνοι – πρώτοι, για πρώτη φορά στο ξεκίνημα, τα τελευταία 30 χρόνια. Λογικό το «Έμιρεϊτς» να θυμίζει… Χάιμπουρι, τεράστια η δικαίωση του Ισπανού προπονητή, που στηρίχθηκε από την διοίκηση στον απόλυτο βαθμό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

25.08.2022 | 12:29

Μεταγραφές 2022: Τα λεφτά των αγγλικών ομάδων ολοκληρώνουν την τηλεοπτική ποδοσφαιρική παγκοσμιοποίηση!

Είναι γεγονός πως οι αγγλικές ομάδες ξοδεύουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα για μεταγραφές, από όσα σύλλογοι της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Έχει όμως αναρωτηθεί κανένας για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Προφανώς, ζούμε στην εποχή της τηλεοπτικής ποδοσφαιρικής παγκοσμιοποίησης. Ενός γεγονότος που ξεκίνησε από την Αγγλία, ωφελεί στο έπακρο τους συλλόγους της Premier League, αλλά στο «αλισβερίσι» των χρημάτων, άπαντες βγαίνουν κερδισμένοι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

17.08.2022 | 16:30

European Super League χωρίς τους Άγγλους; Ό,τι και να λέει ο Γκαλιάνι, αυτό απλά δεν γίνεται!

Αν γυρίζαμε το χρόνο στο  1999, η πιο ακριβή μεταγραφή ήταν αυτή του Κρίστιαν Βιέρι  που εκείνη την εποχή κάθε 12 μήνες αλλάζοντας ομάδα γινόταν ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο! Το φοβερό σε μία λίστα με τις πιο σημαντικές μεταγραφές εκείνο το καλοκαίρι καταδεικνύει αμέσως τη τεράστια διαφορά: η Serie A ήταν πανίσχυρη και η Premier League με μια μόλις παρουσία στις 20 κορυφαίες μετακινήσεις απλά φυτοζωούσε! 

14.08.2022 | 16:28

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο ξανά και όχι απλά μερικά μερεμέτια!

Πολλοί με ρωτούν αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να πάει ακόμη πιο κάτω. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να πάει ακόμη χειρότερα. Το 4-0 από τη Μπρέντφορντ και κυρίως ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, αναδεικνύει πλήρως τα προβλήματα και τις παθογένειες που έχει ως σύλλογος, με τις ευθύνες που αναλογούν στην διοίκηση να είναι σαφώς περισσότερες από αυτές που αναλογούν στον Έρικ Τεν Χαγκ, καθώς απαραίτητο μοιάζει το γκρέμισμα και το χτίσιμο από την αρχή και όχι μερικές… διορθώσεις. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

08.08.2022 | 11:40

Ο Τιάγκο τραυματίστηκε και η Λίβερπουλ «τρέχει», για να μην… κυνηγάει στη συνέχεια τη Σίτι!

Χάνει λοιπόν για δύο και κάτι μήνες η Λίβερπουλ τον Τιάγκο Αλκάνταρα και το ζήτημα είναι αν θα αποκτηθεί κάποιος, πράγμα που μοιάζει αναγκαίο, αλλά και ο τρόπος που θα αφιχθεί στο «Άνφιλντ», μιας και άπαντες κάνουν λόγο για δανεικό ποδοσφαιριστή, με συμβόλαιο μικρής διάρκειας, μέχρι να γυρίσει ο Ισπανός. Στα δικά μου μάτια μοιάζει λάθος, αλλά δεδομένα η ομάδα του Κλοπ χρειάζεται ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Τιάγκο, διότι αν δεν έρθει κάποιος με την ικανότητα μίας καλής κάθετης πάσας, αυτή θα είναι και η διαφορά των «κόκκινων» με τη Μάντσεστερ Σίτι του Κέβιν Ντε Μπρόινε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.08.2022 | 18:59

Μπορεί κάποιος να απειλήσει Σίτι και Λίβερπουλ; Αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο!

Τέσσερις ημέρες απομένουν για την έναρξη της Premier League και το ματς του Community Shield απέδειξε και πάλι πως έχουμε δύο ομάδες σε απίστευτα υψηλές ταχύτητες, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τις υπόλοιπες του Big 6 να ακολουθούν. Το ερώτημα όμως είναι ποιες από αυτές και για πόσο μπορούν να ακολουθήσουν… Η απάντηση; Μέχρι ένα σημείο, με το αντίστροφο σενάριο, της διεκδίκησης δηλαδή του τίτλου, να μοιάζει απίθανο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.