Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

04.01.2023 | 15:29

Ο Ντι Ματέο, η δουλειά στην Κορέα και η υπενθύμιση πως η σύμπτωση δεν είναι κανόνας!

Γυρνώντας 10 χρόνια πίσω τον χρόνο, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Τσέλσι στην «γη της επαγγελίας» με την κατάκτηση του Champions League. Και όμως, σχεδόν 200 μέρες μετά τη νύχτα του  απόλυτου θριάμβου, ήταν άνεργος! Η ιστορία και η διαδρομή του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ως  προπονητή, αφού μόλις πριν λίγες μέρες συμφώνησε να πάει στην Κορέα, είναι διδακτική σε όσους θεωρούν πως με μια επιτυχία καθιερώνεσαι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.01.2023 | 13:48

Φαβορί είναι πλέον η Άρσεναλ, όχι η Σίτι, αλλά μην ξεχνάμε πως ακόμα υπάρχουν δυο ματς μεταξύ τους!

Και τώρα πια οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί: Η Άρσεναλ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα και καλείται να το διαχειριστεί, αν και μέχρι τώρα το έχει κάνει εξαιρετικά. Προσωπικά, βγάζω το καπέλο μου και στον Αρτέτα και στους παίκτες του γι’ αυτό που έχουν καταφέρει και το οποίο από τον Σεπτέμβριο μέχρι μέσα Οκτωβρίου έμοιαζε σχεδόν αδύνατο, δηλαδή να διατηρήσουν την παρουσία τους στην κορυφή και να πάνε μέχρι τέλους. Όπως είπα όμως και στην εκπομπή kick off στην Nova, αποτελεί προσβολή και είναι υποτιμητικό να μην λέμε πως η Άρσεναλ είναι το πρώτο φαβορί έτσι όπως έχει διαχειριστεί την κατάσταση μέχρι τώρα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

29.12.2022 | 11:37

Premier League: Αυτή είναι η δική μου ενδεκάδα ως τώρα, αλλά πρώτη φορά βγαίνει δύσκολα!

Ήρθε η ώρα για την δική μου ενδεκάδα ως στιγμής στην Premier League. Μία ενδεκάδα που προκύπτει πολύ πιο δύσκολα από άλλες σεζόν, την επόμενη ακριβώς ημέρα από αυτήν που ολοκληρώθηκε η αγωνιστική της Boxing Day. «Παίζουμε» 4-3-3, έχουμε στην σύνθεση έναν μόνο παίκτη της Λίβερπουλ, κανέναν της Τότεναμ και της Τσέλσι. «Κυριαρχούν» Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι για ευνόητους λόγους και φυσικά έχουμε προπονητή και… αναπληρωματικό coach στον πάγκο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

27.12.2022 | 10:21

Η εξίσωση «καλοί παίκτες και Λοπετέγκι», θα διώξει τη Γουλβς μακριά από κάθε κίνδυνο!

Έχει κάποια σχέση η Γουλβς που παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Boxing Day στο «Γκούντισον Παρκ», με αυτή που έκανε την εμφάνισή της πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο; Όχι! Ξεκάθαρη απάντηση, με τους «λύκους» να δείχνουν πως γίνονται σιγά – σιγά ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι και να αναμένεται να κεφαλαιοποιήσουν την βελτίωσή τους, αν φύγουν όσο το δυνατόν ταχύτερα, από τις θέσεις του υποβιβασμού! Αυτό αξίζουν άλλωστε, βάσει του ρόστερ που διαθέτουν… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

24.12.2022 | 14:26

Οι πέντε παράμετροι που καθορίζουν τη σεζόν της Άρσεναλ στην επιστροφή της Premier League!

Με την Premier League να επιστρέφει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και το Παγκόσμιο Κύπελλο ήδη, αν και δεν συμπληρώθηκε εβδομάδα από τον τελικό να μοιάζει μακρινή ανάμνηση, για να δούμε τις πέντε παραμέτρους που θα καθορίσουν τη φετινή μάχη του τίτλου. Μπορεί η Άρσεναλ να στηριχτεί στην παράδοση; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

23.12.2022 | 10:16

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Φορώντας τη φανέλα της Σίτι, βρήκε ξανά τον εαυτό του!

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, στην καλή του μέρα, μπορεί να πάρει από το χέρι τη Μάντσεστερ Σίτι και να την οδηγήσει σε μία επιτυχία. Το κάνει την τελευταία πενταετία, το απέδειξε ξανά κόντρα στην Λίβερπουλ και πιστοποίησε πως όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που του ταιριάζει και τον αγαπούν, τότε άπαντες βγαίνουν κερδισμένοι από μία ακόμη… απίθανη εμφάνισή του! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

20.12.2022 | 14:50

Νιούκαστλ και Λιγκ Καπ: Οι «καρακάξες» έχουν ανάγκη τον πρώτο τους τίτλο μετά από μισό αιώνα!

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις καλύτερες σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της. Μία σεζόν που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά η πορεία της Νιούκαστλ επιδέχεται κάθε λογής όνειρο από τους φίλους της. Μία ήττα σε 15 ματς της Premier League, εξαιρετικό ποδόσφαιρο και γιατί όχι… τίτλος, για πρώτη φορά μετά το 1969; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

17.12.2022 | 09:19

Φάκελος Σάουθγκεϊτ: Δεν πρέπει να μείνει, αλλά αν συμβεί οφείλει να φτάσει στον τελικό του Euro 2024!

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως περνάμε, σχετικά με το μέλλον του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον αγγλικό πάγκο, με τα ενδεχόμενα να είναι… τρία. Είτε μένει με… ημερομηνία λήξης και επιφυλάξεις, είτε αποχωρεί για να τον αντικαταστήσει Βρετανός, είτε ο διάδοχός του θα είναι «ξένος», για πρώτη φορά μετά τον Φάμπιο Καπέλο το 2012… Αν και δεν πρέπει να μείνει, τα περιθώρια στένεψαν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

11.12.2022 | 13:26

Θυμίζοντας Ελλάδα του 2004 το Μαρόκο συνεχίζει και αυτό που κάνει δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Στο παρελθόν τρεις φορές μια ομάδα από την Αφρική έφτασε κοντά στο να μπει στην τετράδα. Ούτε όμως το Καμερούν το 1990, ούτε η Σενεγάλη το 2002, ούτε και η Γκάνα που ήταν πιο κοντά από όλους το 2010, το κατάφεραν  ακριβώς γιατί δεν είχαν αυτή την πλήρη προσήλωση στο παιχνίδι και την εκπληκτική οργάνωση που διαθέτει το Μαρόκο. Το οποίο σε κάθε γύρο ξεπερνάει τον εαυτό του αλλά πλέον έχει πάψει και να είναι έκπληξη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

10.12.2022 | 12:01

Αποκλείει την Γαλλία; Τότε ο δρόμος για να πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία είναι ορθάνοιχτος!

Θέλει η Αγγλία να πάρει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο; Αποκλείει σήμερα την Γαλλία και ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος! Καμιά ομάδα δεν μπορεί να την φοβίσει μετά στο πιο ανοιχτό παγκόσμιο κύπελλο όλων των εποχών που λέγαμε από την αρχή! Και αυτή είναι η πιο σοβαρή φουρνιά που είχε ποτέ η Αγγλία σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 1966. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος