Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

19.03.2023 | 11:02

Δίπλα στη λέξη... τοξικότητα υπάρχει η Τότεναμ του Κόντε και η μόνη σωτηρία λέγεται «Μαουρίτσιο Ποτσετίνο»!

Ο ορισμός της τοξικότητας επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμής στην Τότεναμ. Μία νίκη στα πέντε τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, «γκρίνια» από τον κόσμο, κακό κλίμα μεταξύ παικτών και Αντόνιο Κόντε και πολύ «αιχμηρές» δηλώσεις του Ιταλού προς πάσα κατεύθυνση. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: πως μία τέτοια χρονιά, σίγουρα δεν… ωραιοποιείται με την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League. Αντιθέτως, ίσως σώζεται μελλοντικά από την επιστροφή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

15.03.2023 | 01:51

Η μάχη της ουράς κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη φετινή Premier League!

Αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει αυτή την στιγμή που συζητάμε στη «μάχη» του υποβιβασμού; Τα πράγματα είναι… αδιανόητα και η απόσταση της «ουραγού» Σαουθάμπτον με την Κρίσταλ Πάλας της 12ης θέσης, είναι μόλις πέντε βαθμοί! Εξαιρετικά απρόβλεπτος ο υποβιβασμός, με τις… μισές ομάδες της Premier League να απέχουν δύο… ήττες από την τελευταία θέση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.03.2023 | 14:28

Καλύτερη από την Άρσεναλ των Invincibles; Όχι, αλλά ο τίτλος για την φουρνιά του Αρτέτα θα έχει μεγαλύτερη αξία!

Έχουμε φτάσει πλέον στο να απομένουν 11 παιχνίδια για την ολοκλήρωση της Premier League και ξεκάθαρα αυτό που θέλει η Άρσεναλ είναι να συνεχίσει να δείχνει αυτή την εικόνα όπως στο πρώτο ημίχρονο με τη Φούλαμ! Κακά τα ψέματα, το μεταξύ τους παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα! Αν δεν ηττηθεί από αυτήν, θα το πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία, αλλά αν χάσει θα πρέπει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της γιατί μόνο τότε θα μπορεί να ξεπεράσει τη Σίτι, που τους 90 βαθμούς τους περνάει σχεδόν κάθε χρόνο!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

10.03.2023 | 11:07

Οι Γκλέιζερς δεν θα αποχωριστούν εύκολα τη μηχανή που κόβει χρήμα και αυτό είναι εφιαλτικό για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία μηχανή  παραγωγής χρήματος ειδικά από τη δεκαετία του ‘90 και μετά και φαίνεται πως η οικογένεια Γκλέιζερ «ανακάλυψε» ακόμα ένα τρόπο για να διατηρήσει την εταιρεία υπό έλεγχο αφού δεν ήρθε πρόταση κοντά σε έξι δισ. λίρες που θα σκέφτονταν να πουλήσουν! Και φαίνεται πως ο σύλλογος θα μείνει στα χέρια τους, κάτι που για τους οπαδούς της ομάδας ακούγεται καταστροφικό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

06.03.2023 | 11:20

Οι εικόνες της επόμενης μέρας της Λίβερπουλ του Κλοπ και τα μαθήματα από τον Σερ Άλεξ που πρέπει να πάρει ο Τεν Χαγκ!

Η  φετινή Λίβερπουλ σε πολλές περιπτώσεις στη σεζόν που διανύουμε μας έκανε να απορήσουμε αρνητικά. Της έλειπαν οι  παλιές βεβαιότητες της εποχής Κλοπ. Η ένταση. Το πάθος. Το γρήγορο παιχνίδι. Το πρέσινγκ ψηλά και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Και  όλα επανήλθαν σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο καλύτερο της σημείο στη σεζόν, προερχόμενη από 11 ματς αήττητη  και με έναν τίτλο την περασμένη Κυριακή στο Wembley, να γνωρίζει την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της απέναντι στην Λίβερπουλ με 7-0. «Football bloody hell» που έλεγε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

05.03.2023 | 12:54

Κάθε νίκη δίνει μόνο τρεις βαθμούς; Καλό είναι να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και όχι τα μαθηματικά!

Υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ που επαναλαμβάνεται στη δουλειά μας και κάνει λόγο για κάθε νίκη που δίνει τρεις πόντους! Ακούγεται πολύ φυσιολογικό, ωστόσο, κακά τα ψέματα, μέσα στη σεζόν υπάρχουν πάντα παιχνίδια που ναι μεν η νίκη τους δίνει τρεις βαθμούς, αλλά ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό στο τέλος της ημέρας αξίζει πολύ περισσότερο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

02.03.2023 | 10:51

Άρσεναλ: Εντυπωσιακή σταθερότητα, ήρωες ετών… 21 και στόχος να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα στο «Έμιρεϊτς»!

Κάθε ματς που περνά νικηφόρα, είναι και μία μικρή νίκη για την Άρσεναλ. Επικρατεί, παίρνει το τρίποντο, διαγράφει το παιχνίδι και συνεχίζει παρακάτω. Το έκανε απέναντι στην Έβερτον, πήρε εκδίκηση για το ματς του πρώτου γύρου και πλέον, βλέπει το πρόγραμμα να της χαμογελά. Όλα αυτά, με φόντο τον πρώτο τίτλο της Premier League στο «Έμιρεϊτς», με… ήρωες που όταν οι Invincibles «χάζευαν» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, βρίσκονταν σε νηπιακές ηλικίες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

27.02.2023 | 11:34

Ένας τίτλος που μπορεί να γίνει πραγματικά το εφαλτήριο για να ξεπεράσει η Γιουνάιτεντ το σύνδρομο… Σερ Άλεξ!

Μόνο με έναν τίτλο, τον πρώτο μετά από 2.200 μέρες, θα κατάφερνε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει άπαντες να συνειδητοποιήσουν πως επιστρέφει. Ή ακόμη καλύτερα πως επέστρεψε, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να πραγματοποιεί ένα σπουδαίο έργο και να αναδεικνύει πως το σύνδρομο… Σερ Άλεξ, ναι μεν είναι τιμητικό για την ίδια, αλλά πρέπει να παρέλθει για να πάει ένα βήμα παρακάτω. Συνεχίζουν μέσα σε κάθε στόχο οι «κόκκινοι διάβολοι» και το Λιγκ Καπ πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο, ώστε την επόμενη σεζόν να ξεκινήσει στην ίδια ευθεία με τους διεκδικητές του τίτλου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

26.02.2023 | 11:38

Για την Νιούκαστλ έχει μεγαλύτερη σημασία αυτός ο τίτλος, αλλά και για τη Γιουνάιτεντ θα είναι το πρώτο βήμα μιας νέας εποχής!

Πριν από περίπου μισό αιώνα, οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό τροπαίων. Πλέον, η διαφορά είναι χαοτική, αλλά σε ένα βράδυ… τελικού, το παρελθόν δεν παίζει «μπάλα», εν αντιθέσει με την επιθυμία και με το πόσο θες να στεφθείς τροπαιούχος στο φινάλε. Η Νιούκαστλ μοιάζει να το έχει περισσότερο ανάγκη, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπροστά της μία μοναδική ευκαιρία για να επιβεβαιώσει πως άλλαξε εποχή! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

23.02.2023 | 11:49

Η νέα Λευκή Βίβλος που επιβάλλει η αγγλική κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει πως η ESL και ο Πέρεθ θα βρουν σε… τοίχο!

Εάν υπήρχαν ακόμη πιστοί ακόλουθοι του Πέρεθ για την ESL από αγγλικής πλευράς το παραμύθι αυτό οριστικά και αμετάκλητα πιθανώς τελειώνει, μόλις ξεκινήσει η διαδικασία του ανεξάρτητου ρυθμιστή που επιβάλλεται από την αγγλική κυβέρνηση άμεσα και ήταν δέσμευση από τις ημέρες του «πραξικοπήματος» του 2021. Και ήρθε και η ώρα να ελεγχθεί το τοπίο στο πιο πετυχημένο πρωτάθλημα του πλανήτη, εξασφαλίζοντας για τα επόμενα  χρόνια  πως το ποδόσφαιρο θα παραμείνει ένα θέμα των οπαδών!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος