Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

18.04.2023 | 13:12

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Πλέον στη Λίβερπουλ κατάλαβαν πως ο Τρεντ είναι χαφ!

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ ήταν καταπληκτικός στο ρόλο του ως ελεύθερος αμυντικός στην μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ στο νικηφόρο 6-1 της ομάδας του Κλοπ στο «Έλαντ Ροουντ» με τη Λιντς και πλέον όλοι συζητούν για το αν πρέπει να καθιερωθεί εκεί! Χαίρομαι γιατί το έγραφα από τις 13 Απρίλη του 2021 και έμοιαζε μονόδρομος και για τους «κόκκινους» και για τον ίδιο! Φτάνοντας τις 50 ασίστ στην καριέρα του είναι ξεκάθαρο πως τα επόμενα χρόνια η θέση του είναι στα χαφ, εκεί απ' όπου άλλωστε είχε ξεκινήσει στις ακαδημίες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

15.04.2023 | 15:05

Χίλσμπορο: Ο εφιάλτης του να συμβαίνουν τα πάντα σαν να είναι ταινία σε αργή κίνηση!

Έζησα εκείνη τη μαύρη μέρα του Χίλσμπορο σαν σήμερα το 1989 από κοντά και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα την αφήσω να φύγει από τη μνήμη! Δεν γράφω πια κάτι καινούργιο αφού το έχω κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζεται να αφήνεις το συναισθηματικό κομμάτι να μιλήσει και όχι την αποστειρωμένη δημοσιογραφική ματιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

12.04.2023 | 13:55

Μια Σίτι έτοιμη για… όλα μετά από την πιο πειστική ευρωπαϊκή βραδιά της!

Στο άκουσμα της κλήρωσης, όταν το ζευγάρι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπάγερν Μονάχου έκανε την εμφάνισή του, είχα πει πως οι Βαυαροί δεν με πείθουν και πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να αισθάνεται πως έχει το πλεονέκτημα. Το γήπεδο είναι καθρέφτης και πράγματι, με ολοκληρωτική εμφάνιση και το με 3-0 υπέρ της, έχει προκριθεί ήδη! Προσωπικά. δεν βλέπω τρόπο ανατροπής στη ρεβάνς. Και αν αυτό δεν αρκεί για να αντιληφθούμε πως οι «πολίτες» είναι προφανώς βασικοί διεκδικητές του Champions League, ίσως μόνο μία πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης πείσει και τους τελευταίους… δύσπιστους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

10.04.2023 | 12:35

Άρσεναλ: Ένας κερδισμένος βαθμός ή δύο πεταμένοι; Μόνο στο «Έτιχαντ» θα το μάθει!

Ο Μικέλ Αρτέτα μπορεί να σκέφτεται πως ναι μεν δεν έχασε στο «Άνφιλντ», αλλά από την άλλη, βρέθηκε και με δύο γκολ μπροστά στο σκορ πριν από το μισάωρο. Πως θα έπρεπε να έχει κερδίσει. Από την άλλη όμως, δεδομένη απάντηση για το αν συζητάμε για έναν βαθμό κερδισμένο ή για δύο χαμένους, δεν θα πάρουμε. Τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου. Έως ότου η Άρσεναλ να πάει στο «Έτιχαντ» και να παίξει για… δύο αποτελέσματα, για να συνεχίσει να προπορεύεται στον δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

06.04.2023 | 13:35

Φρανκ Λάμπαρντ: Μία «παράλογη» κίνηση που όμως βγάζει… λογική για την Τσέλσι!

Είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Γκρέιαμ Πότερ στην Τσέλσι; Αν βγάλουμε εκτός συζήτησης κάθε λογής συναισθηματισμό, τότε σίγουρα δεν είναι. Και το ίδιο θα συμβαίνει ακόμη και αν κατακτήσει το Champions League. Αποτελεί απλώς μία επιλογή που θα δώσει χρόνο στον Τοντ Μποέλι για να σκεφτεί το επόμενο βήμα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

03.04.2023 | 12:00

Το πανάκριβο λάθος «Πότερ» αναγκάζει την Τσέλσι να διαλέξει προσεκτικά αυτή τη φορά!

Η Τσέλσι «πληρώνει» 21 εκατομμύρια στη Μπράιτον και καθιστά τον Γκρέιαμ Πότερ την πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή προπονητή στην ιστορία της Premier League. Μετά από 206 ημέρες τον απομακρύνει, έχοντας δαπανήσει και 320 εκατομμύρια για να τον στηρίξει. Ποδοσφαιρική παράνοια στον απόλυτο βαθμό, λάθη που πληρώνονται «ακριβά» και που οφείλουν να μάθουν στον Τοντ Μποέλι πως ένας σύλλογος δεν χρειάζεται μόνο τεράστια οικονομικά δεδομένα για να δομηθεί σωστά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

02.04.2023 | 15:15

Με το μυαλό του Έμερι και σωστές προσθήκες, η Άστον Βίλα μπορεί να γίνει μέλος ενός νέου Big 8!

Η Άστον Βίλα μετρά εννέα νίκες στα 15 τελευταία ματς της στην Premier League. Μόνο Άρσεναλ και Σίτι την ξεπερνούν. Πανηγύρισε «διπλό» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για «παρθενική» φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2011 και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο. Η εξήγηση σε αυτή την εκπληκτική βελτίωση που παρουσιάζει, ακούει στο όνομα του Ουνάι Έμερι. Και έχοντας αυτόν στον πάγκο, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να καθιερωθεί στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Premier League. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

29.03.2023 | 15:34

Μια βραδιά, δώδεκα υπογραφές και ένας διορατικός προεδρος που άλλαξαν για πάντα το ποδόσφαιρο!

Η Premier League είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα στον πλανήτη, το πιο εμπορικό και ένα από τα καλύτερα από πλευράς θεάματος, αλλά εκείνο που χρωστάμεμ σίγουρα όλοι οι άνθρωποι που γουστάρουμε το ποδόσφαιρο, στους Βρετανούς, είναι πως αυτοί πριν από 135 χρόνια κωδικοποίησαν το πώς φτιάχνεται ένα πρωτάθλημα! Και ένας Σκωτσέζος, ο πρόεδρος της Άστον Βίλα, Γουίλιαμ ΜακΓρέγκορ, είναι αυτός που τα ξεκίνησε όλα, έχοντας μια απίστευτη διορατικότητα!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

28.03.2023 | 11:09

Ο Κόντε «έσκαψε» τον λάκκο του αλλά τα... φαντάσματα θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν την Τότεναμ!

Ο Αντόνιο Κόντε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Τότεναμ και επίσημα. Η απόφαση πάρθηκε και ο Ντάνιελ Λίβι έδειξε να μην ξεχνά όσα είπε ο Ιταλός προπονητής μετά την αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον. Το θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Διότι αν ο τέως βοηθός του, Κρίστιαν Στελίνι, δεν μπορέσει να φέρει σε ισορροπία τη σεζόν, «τρομάζει» η ιδέα να κάνουν βήματα προς τα πίσω οι «spurs». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

24.03.2023 | 10:42

Προκρίθηκε η Αγγλία με σούπερ Μπέλιγχαμ, με το που… άρχισαν οι αγώνες για το EURO!

Αν ένα παιχνίδι αρκεί για να έβαζε η Αγγλία τις βάσεις για την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024, τότε αυτό ήταν σίγουρα με την Ιταλία, εκτός έδρας. Και τα «τρία Λιοντάρια» τα κατάφεραν πειστικά, βάζοντας τις βάσεις για τη συμμετοχή σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Σούπερ ο Μπέλιγχαμ, την στιγμή που ο Χάρι Κέιν απέδειξε πως ακόμη και αν ξαναγινόταν εκείνο το ματς με τη Γαλλία, αυτός θα έπρεπε να εκτελέσει το πέναλτι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.