Αρθρογραφία » Θέμα της ημέρας

26.09.2023 | 20:25

Η Μπράιτον μας δίδαξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό, αλλά εμείς δεν πιάσαμε ξανά τη… βάση!

Στην Αγγλία χειροκροτούσαν τους νικητές. Στην Ελλάδα, οι νικητές… βιάζονται να φύγουν. Στην Αγγλία ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Στην Ελλάδα, είμαστε στα όρια να μην… παίζουμε καν. Στην Αγγλία σε ευχαριστούν που πήγες στο γήπεδο. Στην Ελλάδα σε… διώχνουν. Η Μπράιτον μας δίδαξε αυτό τον «κλισέ» όρο που συχνά – πυκνά ακούμε: τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Αλλά εμείς, για ακόμη μία φορά, δεν καταλάβαμε τι σημαίνει!

26.09.2023 | 10:19

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αναλύει όσα είδαμε στην 6η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! (vid)

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αναλύει όλα όσα στην 6η «στροφή» της αγαπημένης όλων, Πρέμιερ Λιγκ! Η απόλυτη Σίτι των 10 παικτών για ένα ολόκληρο ημίχρονο, η νίκη της Λίβερπουλ επί της Γουέστ Χαμ, το μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και τα προβλήματα της Τσέλσι! 

24.09.2023 | 20:07

Αυτή την Μπράιτον κέρδισε η ΑΕΚ: Πέντε στα έξι, 3η θέση και ρεκόρ που θυμίζει… Τσάρλτον!

Φανταστική για ακόμη ένα ματς. Και με εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα. Και δίχως τον Πασκάλ Γκρος. Και με κακή ψυχολογία λόγω της ΑΕΚ. Και με κούραση. Και ούσα πίσω στο σκορ από την Μπόρνμουθ. Η Μπράιτον τα κατάφερε, έκανε… μεγαλύτερη τη νίκη της ελληνικής ομάδας και θύμισε σε όλους την Τσάρλτον του 2005-06!

24.09.2023 | 15:00

Μόνος σου στα… 22 και μαζί όλοι όσοι πέρασαν: Το απίθανο ρεκόρ συμμετοχών του Σάκα στην Άρσεναλ!

Απίστευτο, εντυπωσιακό, άξιο θαυμασμού. Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς το εκπληκτικό επίτευγμα του Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος αγωνίζεται για 86η συνεχόμενη φορά με τη φανέλα της Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League, όντας ο μοναδικός παίκτης σε ολόκληρη την ιστορία της που κάνει κάτι τέτοιο!

23.09.2023 | 17:54

Απίθανο: Από τα 24 ματς σε League One και League Two, μόνο ένα ήταν 0-0 στο ημίχρονο!

Η αλήθεια είναι πως δεν συμβαίνει συχνά. Στη League One έχουμε το… απόλυτο και στην League Two εκκρεμεί μία αναμέτρηση. Η μοναδική δηλαδή σε 24 αναμετρήσεις στις δύο εν λόγω κατηγορίες, που δεν έχει γκολ ημίχρονο!

23.09.2023 | 10:00

Mentality Monsters are back: Η Λίβερπουλ στα 4 από τα 6 φετινά ματς έχει βγάλει αντίδραση!

Μετά και την ανάγκη που παρουσιάστηκε για την Λίβερπουλ να φέρει τούμπα ακόμα ένα ματς στη φετινή αγωνιστική περίοδο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φανερώνει στο γήπεδο πως έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει την νοοτροπία της διεκδίκησης του αποτελέσματος μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται! 

22.09.2023 | 11:02

ΑΕΚ: Η πρώτη ομάδα που κερδίζει την Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι, υπό… δύο προϋποθέσεις!

Έχει δεχθεί δύο γκολ. Έχει διατηρήσει την μπάλα σε ποσοστό της τάξεως του 30%. Και όμως, η ΑΕΚ κατάφερε και κέρδισε την Μπράιτον μέσα στο «Άμεξ», με συνέπεια να γίνει η πρώτη ομάδα που πράττει κάτι τέτοιο, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, κόντρα στο εξαιρετικό σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι!

21.09.2023 | 12:23

Πώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γύρισε στο 1978, που ήταν «ουραγός» η Τσέλσι και πρωταθλήτρια Ευρώπης η Νότιγχαμ του Κλαφ!

Τρία σερί ματς, στα οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχεται τουλάχιστον από τρία γκολ. Είχε να συμβεί από το 1978. Από τότε που η Τσέλσι υποβιβαζόταν ως «ουραγός», μερικούς μήνες προτού η Νότιγχαμ Φόρεστ «γράψει» ιστορία. Τότε που η Λίβερπουλ κατακτούσε το πρωτάθλημα και οι «κόκκινοι διάβολοι» τερμάτιζαν στην 9η θέση, έχοντας δεχθεί πέντε γκολ από τη Γουέστ Μπρομ! Ο Έρικ Τεν Χαγκ ήταν τότε… οκτώ ετών!  

20.09.2023 | 17:43

Τι σχέση έχει η Λανς με τον Βενγκέρ, τον Σερ Άλεξ, τον Μάικλ Τζόρνταν και τον… 50 cent;

Ο 50 cent δεν είχαν δημιουργήσει την κορυφαία επιτυχία τους, το «Lord of the rings» δεν υπήρχε, ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιζε μπάσκετ, ο Ολυμπιακός κατακτούσε τον τίτλο σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και οι «αήττητοι» βρίσκονταν μόνο στο μυαλό του Αρσέν Βενγκέρ. Έτσι ήταν ο… κόσμος, την τελευταία φορά που η Λανς αγωνιζόταν στο Champions League!

20.09.2023 | 10:24

Η βραδιά που ο Χάαλαντ έδωσε την σκυτάλη στον Άλβαρες

Ο Νορβηγός δεν μπορούσε με τίποτα να βρει δίχτυα και έπρεπε κάποιος άλλος να… γεμίσει τα παπούτσια του. Και αυτό το έκανε ο Άλβαρες, με την ευγενική «χορηγία» του Χάαλαντ που του έφτιαξε και το πρώτο από τα δύο γκολ. Ο Αργεντινός έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και… μονοπώλησε τις ευκαιρίες της Σίτι για την ανατροπή.