Δεν τα κατάφεραν Ελνένι-Αίγυπτος

Παρότι ο μέσος της ¶ρσεναλ άνοιξε το σκορ για την Αίγυπτο, το Καμερούν κατάφερε με δυο γκολ να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι και να γίνει έτσι η νέα πρωταθλήτρια της Αφρικανικής Ηπείρου!



Δεν τα κατάφεραν Ελνένι-Αίγυπτος

Ο τελικός του 31ου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ξεκίνησε ιδανικά για τους «Φαραώ», με τον 24χρονο μέσο των «κανονιέρηδων»  να κάνει το 1-0 για το ομοσπονδιακό του συγκρότημα στο 22ο λεπτό, οι Καμερουνέζοι ωστόσο απάντησαν στο 59Ά με τον Ενκουλού, για να έρθει η ολική ανατροπή λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης (στο 88ο συγκεκριμένα) με τον Αμπουμπακάρ.

Στην πλευρά των άτυχων Αιγυπτίων, που είναι και οι πολυνίκεις του θεσμού με εφτά κατακτήσεις, εκτός του Ελνενί συγκαταλέγονται και οι Σόμπι (Στόουκ) και Ελμοχαμαντί (Χαλ), και με το πέρας της διοργάνωσης όλοι πλέον αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στους συλλόγους τους.

ΑπΆ την άλλη, στο Καμερούν το οποίο επανήλθε στην κορυφή της Αφρικής για πρώτη φορά μετά το 2002, δεν βρίσκεται κανένας παίκτης που να ανήκει σε αγγλικό σύλλογο (αν και θα μπορούσε να είναι οι Μάτιπ και Νιόμ των Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ αντίστοιχα, που επέλεξαν πάντως να απέχουν από το εθνικό τους συγκρότημα).