Και τώρα η Λέστερ τρέχει και δεν φτάνει!

Μετά τη νέα ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ η Λέστερ οριστικά και αμετάκλητα έχει μπλέξει για τα καλά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και ο Χρηστος Σωτηρακοπουλος ανατρέχει στα κιτάπια για να βρει πότε συνέβη και πρωταθλήτρια ομάδα την επόμενη περίοδο να έπεσε! 



Και τώρα η Λέστερ τρέχει και δεν φτάνει!

Ακούγεται απίστευτο αλλά έχει συμβεί ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια μόλις 12 μήνες μετά τον θρίαμβο της να γνωρισε τον υποβιβασμό αλλά ήταν πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Το 1937-38 η Μάντσεστερ Σίτι του Γουίλφ Γουάιλντ έχοντας κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της τον Μάιο του 1937, αν και τελείωσε με την κορυφαία επιθετική επίδοση στην κατηγορία και είχε θετικο πρόσημο στη διαφορά των γκολ, τελικά υποβιβάστηκε! Το απίστευτο είναι, πως νίκησε ματς  με 7-1 και 6-1 (την Ντέρμπι μέσα και έξω και 5-2 την Χάντερσφιλντ) λύγισε με πέντε γκολ την Τσάρλτον που προηγείτο στη βαθμολογία όταν την αντιμετώπισε και επίσης με τρια γκολ την Άρσεναλ που τελικά πήρε τον τίτλο! Εκείνο που την πλήγωσε ήταν οι είκοσι ήττες που έκανε έστω και με μικρά σκορ και αυτες την καταδίκασαν! Μάλιστα το χειρότερο για τους οπαδούς των  citizens ήταν πως ενώ με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική γλύτωναν τελικά έχασαν και το τραγικό ήταν πως την θέση τους στην μεγάλη κατηγορία πήρε η Γιουναιτεντ που τότε ήταν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, τη σημερινή Τσαμπιονσιπ!

Η Λέστερ, μετά τη νέα ήττα από τη Γιουναιτεντ πια απέχει μόλις ένα βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού και το επόμενο ματς της στο "Λίμπερτι" με τη Σουόνσι αποκτά εικόνα αγώνα μπαράζ!
Το χειρότερο για την πρωταθλήτρια, είναι πως βελτιώνονται οι ομάδες που βρίσκονται γύρω της!Η αναγεννημένη Σουόνσι υπό τον Πολ Κλέμεντ που νίκησε στο Ανφιλντ και που παραλίγο να κάνει ζημιά και στο Etihad, η πολύ καλή Χαλ με τον Σίλβα στον πάγκο που πήρε σε τέσσερα ματς όσους πόντους είχε μαζέψει στα 18 προηγουμενα ματς, η Σάντερλαντ που διέλυσε την Πάλας αλλά και οι αετοί που έχουν την εμπειρία του Σαμ Αλαρντάις!

Αντίθετα είναι ολοφάνερο πως υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Ρανιέρι και παικτών ενώ το διάστημα που δεν υπήρχαν αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ αντί να λειτουργήσει συσπειρωτικά και να μαζευτούν βαθμοί μάλλον υπήρξε μία περίοδος ξενερώματος! Με τα ματς με τη Σεβίλλη να πλησιάζουν η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μία το μυαλό  στο κεφάλι θα γυροφερνει φυσιολογικά στην πιθανότητα ακόμη μίας ευρωπαϊκής επιτυχίας αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξει πάλι απόσπαση της προσοχής που ίσως στοιχίσει βαθμούς!
Από την άλλη όταν τελειώσει η περιπέτεια του Τσάμπιονς Λιγκ που για τους πιο πολλούς παίκτες θα είναι μια once in a lifetime εμπειρία, ο κίνδυνος ελλοχεύει να υπάρξει περίοδος πτώσης του ενδιαφέροντος! Και στις δύο περιπτώσεις, θα κινδυνεύσει πάρα πολύ σοβαρά να υποβιβαστεί!

Η τελευταία φορά που πρωταθλήτρια κινδύνευσε πραγματικά να πέσει την επόμενη χρονιά από τον θρίαμβο της, ήταν το 1981-82 όταν η Άστον Βίλα σε αυτό το χρονικό σημείο των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου με 25 βαθμούς ήταν μόλις  τέσσερις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο προπονητής που την είχε οδηγήσει από την Τρίτη κατηγορία στον τίτλο μέσα σε επτά χρόνια, ο Ρον Σόντερς παραιτήθηκε όταν δεν ενισχύθηκε η ομάδα στις μεταγραφές! Τελικά  στις τελευταίες αγωνιστικές κάνοντας κάποιες νίκες έφτασε στην 11η θέση της βαθμολογίας! Όμως στο Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης η ομάδα μεταμορφωνόταν και κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας τη Μπάγερν στο Ρότερνταμ με 1-0.

Η Λέστερ όμως, επειδή δεν πρόκειται να ζήσει παρόμοιες στιγμές στο Κάρντιφ τον Ιούνιο, καλό είναι να συνειδητοποιήσει πως αν δεν μαζευτεί γρήγορα θα βρεθεί μέσα στην επικίνδυνη ζώνη και θα είναι πολύ δύσκολο να γλυτώσει! Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα μάλλον θα χρειαστεί άλλες πέντε νίκες για να σωθεί ή γενικά περίπου 14 με 25 πόντους και ειλικρινά δεν βλέπω που θα τους βρει!

Όσο για τον Ρανιέρι θα είναι πραγματικά οδυνηρό να μην βγάλει καν τη σεζόν μετά από το απίστευτο που συνέβη περσι αλλά με τόσους παίκτες που στην προηγούμενη περίοδο πετούσαν φέτος να παραπαίουν μοιάζει πολύ φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει τώρα και μετατρέπει σε ακόμα πιο αφύσικο αυτό που έγινε πριν ένα χρόνο!