Η Σάντερλαντ «σκόρπισε» την Πάλας!

Πάρτι έστησε μέσα στο «Σέλχερστ Παρκ» η Σάντερλαντ, με τις «μαυρόγατες» να επικρατούν με 4-0 σε βάρος της Κρίσταλ Πάλας. Τρία γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν πλέον στην τελευταία θέση με 19 βαθμούς.  



Η Σάντερλαντ «σκόρπισε» την Πάλας!

Με εμφανή διάθεση να προσέξουν τα μετόπισθεν παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές, με τον Σαμ Αλαρντάις και τον Ντέιβιντ Μόγιες να χρησιμοποιούν τρεις κεντρικούς αμυντικούς στο σχήμα τους.

Πρώτη απείλησε η Σάντερλαντ, με τον Ντεφό να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Χένεσεϊ στο 6ο λεπτό. Από ότι φάνηκε, αυτή ήταν μόνο η προειδοποιητική βολή, καθώς στο 10ο λεπτό, οι «μαυρόγατες» άνοιξαν το σκορ.

Ο Σεμπάστιαν Λάρσον γέμισε τη μπάλα στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ, ο Λαμίν Κονέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε προ του Τζόουνς, όμως η μπάλα έφτασε ξανά στον 28χρονο Ιβοριανό, ο οποίος με ένα δύσκολο γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Σαμ Αλαρντάις πίεσαν για την ισοφάριση, με πιο σημαντική ευκαιρία την άστοχη κεφαλιά εξ επαφής του Τόμκινς στο 21’. Λίγο αργότερα, ο Γιοάν Καμπάι αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενός χτυπήματος που αποκόμισε στην αρχή του αγώνα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Λάρσον.

Η Σάντερλαντ δεν επέτρεπε στην Πάλας να την απειλήσει, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρεθούν στην περιοχή του Μανόνε. Πριν βγει όμως το ημίχρονο, οι «μαυρόγατες» ήταν καταιγιστικές, σκοράροντας τρία τέρματα σε πέντε λεπτά.

Η αρχή έγινε στο 43ο λεπτό, όταν ο Εντόνγκ έκλεψε τη μπάλα από τον Λέντλεϊ λίγο μετά τη σέντρα και με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-2. Στις καθυστερήσεις πήρε το όπλο του ο Ζερμέν Ντεφό, ο οποίος με δύο τέρματα στο πρώτο και στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου μετέτρεψε το δεύτερο ημίχρονο σε... τυπική διαδικασία.

Στην επανάληψη ο Σαμ Αλαρντάις έκανε ότι μπορούσε για να δώσει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, περνώντας στο παιχνίδι τον Τάουνσεντ και τον Ρεμί. Όμως οι προσπάθειες των παικτών της Πάλας έπεφταν πάνω στον εκπληκτικό Μανόνε που κράτησε το μηδέν για τους φιλοξενούμενους.

Έτσι η Σάντερλαντ πέτυχε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή, παίρνοντας το τρίποντο για πρώτη φορά με τον Τζακ Ρόντγουελ στο αρχικό σχήμα! Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το ντεμπούτο του στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και ο Τζόλεον Λέσκοτ, περνώντας στη θέση του Τζον Ο’Σέι.

Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, οι οπαδοί των δύο ομάδων χειροκρότησαν τον υποστηρικτή της Κρίσταλ Πάλας Μαρκ Γούλινς, ο οποίος έχασε στην ηλικία των 49 ετών τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Γουόρντ, Νταν, Τόμκινς, Ντιλέινι (46’ Τάουνσεντ), Φαν Άανχολτ, Καμπάι (26’ Λέντλεϊ), Μακ Άρθουρ (62’ Ρεμί), Πάντσεον, Ζαχά, Μπεντέκε

Σάντερλαντ: Μανόνε, Τζόουνς, Ο’ Σέι (56’ Λέσκοτ), Κονέ, Ντενάγιερ, Οβιέδο, Εντόνγκ, Ρόντγουελ (52’ Γκίμπσον), Λάρσον, Γιανουζάι (78’ Πίεναρ), Ντεφό