Αιφνίδιο χτύπημα από τη Γουέστ Μπρομ

Μια πολύ καλή φάση, ένα γκολ και... τέλος. Η Γουέστ Μπρομ πήρε αυτό που ήθελε από το ματς με τη Στόουκ, επικρατώντας 1-0 στο «Χόθορνς» καθώς βρήκε δίχτυα στην πρώτη καλή της στιγμή και αποδείχθηκε αρκετό. Εχθρική υποδοχή από τους οπαδούς των «baggies» στον Μπεραΐνο που αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του.  



Αιφνίδιο χτύπημα από τη Γουέστ Μπρομ

Η Γουέστ Μπρομ πέτυχε από νωρίς αυτό που ήθελε μετουσιώνοντας τα πολύ πιο σταθερά και σίγουρα πατήματά της στο γήπεδο από την έναρξη του αγώνα. Ο Νασέρ Τσαντλί είδε πανέμορφα τον Τζέιμς Μόρισον στην πλάτη της άμυνας της Στόουκ, του έκανε την κάθετη κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει στο 6ο λεπτό για το 1-0. Ο Τόνι Πιούλις, απόλυτα ικανοποιημένος από τη σπίθα που είχαν οι παίκτες του, έδινε από τη γραμμή του πλαγίου άουτ την ώθηση για νέες επιθέσεις, με τους «πότερς» να μπαίνουν στο κλίμα του παιχνιδιού από το ημίωρο και μετά. Ακόμα κι έτσι όμως, η καλή ευκαιρία για γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα ανήκε στους γηπεδούχους με ένα σουτ του Ματ Φίλιπς από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι οπαδοί των «baggies» περίμεναν πως και πως την είσοδο του Σαΐντο Μπεραΐνο στο παιχνίδι για να... ξεσπάσουν και να τον κάνουν να αισθανθεί το εχθρικό κλίμα που θ' αντιμετωπίζει πλέον στην έδρα της πρώην ομάδα του. Ο νυν φορ της Στόουκ κλήθηκε να ενισχύσει τη νέα του ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά άργησε πολύ να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αναμέτρησης, όπως συνέβη, άλλωστε, με τις δύο ομάδες μόλις επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για την επανέναρξη του ματς. Στο 79' ο Πίτερς αστόχησε σε κεφαλιά από κοντινή απόσταση χάνοντας ευκαιρία για τους «πότερς», οι οποίοι πίεσαν αρκετά στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, δεν έπαιρναν τη βοήθεια που θα ήθελαν από τον Μπεραΐνο, που εμφανίστηκε επηρεασμένος από το γενικότερο κλίμα κι έτσι δεν άλλαξε το 1-0. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Νιόμ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Μπραντ, Φλέτσερ, Λίβερμορ, Φίλιπς (87' Ρόμπσον – Κανού), Μόρισον (89' Φιλντ), Τσαντλί (66' ΜακΚλιν), Ροντόν

Στόουκ: Γκραντ, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Μάρτινς Ίντι, Πίετερς, Γουέλαν, Άνταμ (58' Ντιούφ), Αφελάι (69' Ενγκόι), Άλεν, Αρναούτοβιτς, Κράουτς (58' Μπεραΐνο)