«Η Έβερτον θα χτυπήσει 4αδα»!

Η Έβερτον γύρισε σελίδα, βρίσκεται ήδη στην εποχή- Φάρχαντ Μοσίρι και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά! «Δυνατός» χρηματοδότης, ικανός προπονητής και ένα ρόστερ που αν και 7ο στην Πρέμιερ Λιγκ, στοχεύει ακόμη ψηλότερα! Μπορεί να τα καταφέρει; Το england365.gr μίλησε με τον ρεπόρτερ των «ζαχαρωτών» στη «Liverpool Echo», Φιλ Κέρκμπραϊντ, ο οποίος δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι μπορούν να τερματίσουν στην 4άδα!  



«Η Έβερτον θα χτυπήσει 4αδα»!

Η φετινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες τις νεότερης ιστορίας της Έβερτον! Ο Φάρχαντ Μοσίρι «μπήκε» στην ομάδα και απέδειξε με πράξεις τις υποσχέσεις του για δυναμικές μεταγραφικές κινήσεις, που θα έχουν στόχο τη σταδιακή «αναγέννηση» του συλλόγου και τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα που θέλει να του περάσει!

Τα πρώτα δείγματα είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικά! Τα «ζαχαρωτά» αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 7η θέση, ζωντανά στην… έκπληξη της πεντάδας, ενώ κατετάγησαν και στην 3η θέση των αγγλικών συλλόγων που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση τον Ιανουάριο (ποσό ρεκόρ για την ομάδα σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο).

«Πυροτέχνημα» ή πραγματική… απειλή για τις «μεγάλες» ομάδες; Το england365.gr επικοινώνησε με τον καταλληλότερο άνθρωπο για αυτή την απάντηση, τον ρεπόρτερ της Έβερτον στη «Liverpool Echo», Φιλ Κέρκμπραϊντ, ο οποίος έδωσε τη δική του (αισιόδοξη) εκτίμηση για το μέλλον της ομάδας:

«Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Ξέρω ότι είναι τετριμμένο να ζητάς από τους οπαδούς υπομονή, αλλά θεωρώ πως έχουν δει οι οπαδοί μας ότι έχουμε διαθέσει αρκετά χρήματα, ο κ. Μοσίρι κάνει την προσπάθειά του, αλλά ασφαλώς χρειάζεται χρόνος. Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν θα είναι η 4άδα! Εξάλλου έχουμε δει ότι ο κ. Κούμαν έχει ήδη αλλάξει πολλά και σκοπεύει ν' αλλάξει άλλα τόσα στην πορεία, όσο θα είναι μαζί μας. Εννοείται ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει και η επόμενη σεζόν και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρνητικά, θα υπάρξει αμφισβήτηση για τους στόχους που έχουμε θέσει και ο κόσμος πάλι θα παραπονεθεί και θα έχει και δίκιο. Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ομάδα θα έχει τέτοια μορφή που θα διεκδικήσουμε μια θέση στην πρώτη τετράδα».

Παρά το γεγονός ότι η Έβερτον απέκτησε τρεις ποδοσφαιριστές κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, το κόστος αυτών την κατέταξε στην 3η θέση των ομάδων που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα (σ.σ. περίπου 35εκατ. λίρες). Ο ρεπόρτερ των «ζαχαρωτών», μάλιστα, προανήγγειλε ακόμη περισσότερη κινητικότητα την επόμενη σεζόν: «Αυτό που βάλαμε σε προτεραιότητα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, ήταν η... κάθαρση του ρόστερ. Δώσαμε δανεικούς παίκτες όπως ο Κλέβερλι, ο Νιάς, ο Ντεουλοφέου, πωλήσαμε τους Οβιέδο και Γκίμπσον... Πήραμε παίκτες που θεωρούμε ότι θα προσθέσουν ποιότητα στην ομάδα, αλλά κυρίως είχε να κάνει με τις αποχωρήσεις αυτή η μεταγραφική περίοδος για εμάς. Ο κ.Κούμαν έχει αναφέρει ότι θα χρειαστεί 3-4 μεταγραφικές περιόδους για να διαμορφώσει το ρόστερ έτσι ακριβώς όπως το θέλει και το καλοκαίρι θα πάμε για 4-5 μεταγραφές».

Ονόματα ακούστηκαν και ακούγονται πολλά! Εκείνος, όμως, βάσει του ρεπορτάζ του, ποιον θεωρεί πιο πιθανό να πάει στην ομάδα στις αρχές τις επόμενες σεζόν, αλλά και σε ποιες θέσεις θεωρεί ότι το ρόστερ χρειάζεται τόνωση; «Νομίζω ότι ουδέποτε ο κ.Κούμαν έκρυψε την επιθυμία του να έχει στην ομάδα τον Μάικλ Κιν, τον νεαρό αμυντικό της Μπέρνλι. Εννοείται ότι κοιτάζουμε αρκετές περιπτώσεις και υπάρχει πλάνο ενόψει καλοκαιριού. Χρειαζόμαστε παίκτες σε θέσεις όπως είναι του τερματοφύλακα, του επιθετικού και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν παίρνουμε παίκτες με ... πανικό. Δεν πρόκειται για αγορές που απλά τις κάναμε, είτε τον Ιανουάριο είτε θα τις κάνουμε το καλοκαίρι. Όλες θα είναι μελετημένες και θα έρθουν επειδή τους θέλουμε, όχι επειδή τους βρήκαμε... την τελευταία στιγμή».

Για τους περισσότερους από τον ελληνικό χώρο, η Έβερτον είναι ταυτισμένη με τον πρώην «δικό μας», Κέβιν Μιραλάς. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην αγωνιστική αναγέννηση του Βέλγου, ο οποίος – έπειτα από ενάμιση χρόνο έντονης αμφισβήτησης- έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ομάδα του Ολλανδού προπονητή: «Ο Μιραλάς προσπαθεί και πλέον παίρνει παιχνίδια από τον κ.Κούμαν. Βέβαια του λείπει η σταθερότητα και η συνέπεια στις εμφανίσεις του και γι' αυτό δεν έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην 11άδα. Πάντως από το καλοκαίρι κάνει νέα προσπάθεια και ο κόουτς έχει τονίσει ότι ο Βέλγος έχει δουλέψει πολύ και στη φυσική του κατάσταση, έχει χάσει κιλά... Γενικά έχει ικανότητες, είναι παίκτης με ποιότητα, είναι από αυτούς που μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους, όμως έχει τα σκαμπανεβάσματά του».

Όλα καλά με τον Μιραλάς, αλλά τον Απόστολο Βέλλιο που παραμένει ως σήμερα ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Έβερτον και μάλιστα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος της το 2012, τι έχει να θυμάται; «Παραμένει αγαπητός στον σύλλογο. Έχει ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς της ομάδας, είναι πολύ καλό παιδί, είχε δουλέψει και είχε μάθει πολλά με τον Ντέιβιντ Μόγιες».