Η… αγαπημένη τους συνήθεια!

Το 1-1 φανερώθηκε ξανά! Στόουκ και Έβερτον έμειναν στο… αγαπημένο τους σκορ (4 φορές στις 6 τελευταίες συναντήσεις των δύο στο γήπεδο των «potters»), σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει και οι δύο!  



Η… αγαπημένη τους συνήθεια!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7' με το υπ' αριθμόν 100 γκολ του Πίτερ Κράουτς στην Πρέμιερ Λιγκ, με τα «ζαχαρωτά» να απαντούν στο 38' με το αυτογκόλ του Σόκρος.

Με το βαθμό αυτό η Στόουκ έπιασε την Μπέρνλι στην 9η θέση, ενώ η Έβερτον - η οποία έφτασε τα έξι σερί ματς αήττητη- παρέμεινε στην 7η.

Το ματς:

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Στόουκ! Ο Κράουτς έγραψε στο 7' το 1-0, έφτασε τα 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και ο πανηγυρισμός… ρομπότ επέστρεψε! Οι «πότερς» συνέχισαν να πιέζουν και στα επόμενα λεπτά, με τον Ρόμπλες να απομακρύνει- όποτε χρειαζόταν- τους κινδύνους.

Σταδιακά η Έβερτον ανέβαζε την απόδοσή της. Από το 20' και μετά ισορρόπησε το ματς και σιγά - σιγά… προετοίμαζε την αντίπαλη εστία για αυτό που θα επακολουθούσε στο 38'. Μιλάμε για τη στιγμή που ο Κόουλμαν βρήκε για δεύτερη σερί αγωνιστική δίχτυα, σημειώνοντας το 1-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Λουκάκου στη φάση του γκολ, όμως ο διαιτητής το πήρε πάνω του και θεωρώντας ότι η μπάλα είχε βρει πρώτα στα πόδια του Σόκρος, κατοχύρωσε το γκολ υπέρ των «ζαχαρωτών».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από το σημείο που… τελείωσε το πρώτο. Με την  Έβερτον «ανεβασμένη», κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο μα προπάντων απειλητική μπροστά από την αντίπαλη εστία!

Οι παίκτες  του Κούμαν δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να επισκέπτονται την περιοχή του Γκραντ, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων αρνούταν να… παραδοθεί. Η Στόουκ από τη μεριά της δεν φοβήθηκε. Πίεσε, βγήκε μπροστά και δημιούργησε και εκείνη επικίνδυνες καταστάσεις. Με την συμπλήρωση των 90', όμως, τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Γκραντ, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Μάρτινς Ιντι, Πίτερς, Γουίλαν, Άνταμ, Αφελάι, Άλεν (67' Μπεραχίνο), Αρναούτοβιτς (89' Ενγκόι), Κράουτς

Έβερτον: Ρόμπλες, Μπέινς, Φούνες Μόρι, Γουίλιαμς, Χόλγκεϊτ (47' ΜακΚάρθι), Κόουλμαν, Σνέιντερλιν, Ντέιβις, Μπάρκλεϊ, Μιραλάς (70' Λούκμαν), Λουκάκου