Τα deals που χάλασαν...

Για τις μεταγραφές που ολοκληρώθηκαν ο κάθε ενδιαφερόμενος λίγο-πολύ έμαθε το παρασκήνιο... Για εκείνες που δεν έγιναν; Ιδού κάποιες από τις λεπτομέρειες για σημαντικές παρολίγον μετακινήσεις στην Πρέμιερ Λιγκ...



Τα deals που χάλασαν...

Το αθλητικό τμήμα της «Daily Mail» ισχυρίζεται πως γνωρίζει και παραθέτει τους λόγους για τις μεταγραφές παικτών όπως ο Μούσα Ντεμπελέ, ο Σάλομον Ροντόν, ο Άσλεϊ Γιανγκ και ο Ασσμίρ Μπέγκοβιτς, με άλλους να είναι οικονομικής φύσης και άλλους καθαρά αγωνιστικούς.

Για το νεαρό επιθετικό της Σέλτικ, τον Ντεμπελέ, ενδιαφέρον φέρεται να έδειξαν οι Γουέστ Χαμ και Τσέλσι, με την πρώτη να προσφέρει σε πολύ πρώιμο στάδιο 20 εκατομμύρια λίρες, μόνο για να ειδοποιηθεί από την Σέλτικ πως εκείνη δεν πουλάει. Εν συνεχεία μπήκαν στο παιχνίδι και οι «μπλε», που εξαιτίας των πολλών χρημάτων που θα έπρεπε να δώσουν, άφησαν το θέμα στο ψυγείο για το καλοκαίρι.

Τσέλσι και Σέλτικ δεν ήταν σε επικοινωνία μόνο για τον παραπάνω αλλά και για τον τερματοφύλακα των Κελτών, Κρεγκ Γκόρντον, με τις δύο αρχικές προσφορές της πρώτης να μην γίνονται αποδεκτές. Ο ίδιος πίεσε για να φύγει αλλά του έγινε αύξηση με αποτέλεσμα να μην πάρει τον δρόμο για την Αγγλία και ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς να μην μετακινηθεί στην Μπόρνμουθ εξαιτίας της παρόδου του χρόνου που θα άφηνε τον Αντόνιο Κόντε χωρίς δεύτερο έμπειρο κίπερ.

Σε ένα άλλο στρατόπεδο, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άσλεϊ Γιανγκ δείχνει να μην υπολογίζεται όμως στην Πρέμιερ Λιγκ λέγεται ότι είναι περιζήτητος. Γουέστ Χαμ, Γουέστ Μπρομ, Σουόνσι και Κρίσταλ Πάλας έκαναν όρεξη για τον Άγγλο διεθνή, ο οποίος ζήτησε από τον Ζοσέ Μουρίνιο να φύγει. Αυτό που του έκοψε τα φτερά ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις των «κόκκινων διαβόλων», που είχαν βάλει ως όρο να εισπράξουν χρήματα για τον δανεισμό του και ο νέος, προσωρινός του σύλλογος να πληρώνει τον μισθό.

Τον δρόμο της επιστροφής για τη Νιούκαστλ ετοιμαζόταν ο Άντρος Τάουνσεντ, που δεν τα παιρνάει καλά στην Κρίσταλ Πάλας, όμως οι «αετοί» ζήτησαν δύο εκατομμύρια για τον δανεισμό του και 13 εκατομμύρια το καλοκαίρι, με τις «καρακάξες» να ισχυρίζονται πως θα ήταν αρκετά ωφέλιμο έτσι κι αλλιώς και για τις δύο τα δύο πρώτα εκατομμύρια να αφαιρεθούν από το... καλοκαιρινό ποσό. Δεν έγινε.

Ακόμη ένας που έμεινε στην ομάδα του ήταν ο Σάλομον Ροντόν της Γουέστ Μπρομ, για τον οποίο κινήθηκε η κινεζική Τιανζίν Κουανζίν, έχοντας εισπράξει άκυρο για τον Ισλάμ Σλιμανί της Λέστερ. Κι αφού δεν έφταναν τα 25 εκ. λίρες που αρχικά προσέφερε ανέβηκε και στα 32, όμως οι «baggies» είπαν όχι και εκείνη τη φορά. Ο ίδιος ο παίκτης φάνηκε να δελεάστηκε από τον μισθό, όμως κατέληξε πως η εμπιστοσύνη του Τόνι Πιούλις και το πλάνο του συλλόγου είναι ανεκτίμητα προς το παρόν. «Έμεινε κι ευχαριστώ τον Θεό γι' αυτό» ανέφερε για το θέμα ο έμπειρος τεχνικός.

Τελευταίος και πλέον ξενιτεμένος, ο Οντιόν Ιγκάλο. Ο εξαιρετικός για μεγάλο κομμάτι της περσινής σεζόν φορ της Γουότφορντ, είχε πρόταση από την Γουέστ Μπρομ, που προσέφερε ως έμψυχο αντάλλαγμα τον ξεχασμένο Σαΐντο Μπεραχίνο, ωστόσο ο τελευταίος δεν ήθελε την μετακίνηση. Ξέχασαν τον Άγγλο οι «baggies» και πρότειναν 12 εκατομμύρια, όμως το ποσό που ζητούσαν οι «σφήκες» ήταν πολύ πιο πάνω... Περίπτωση δανεισμού δεν έπαιζε, και έτσι ο Ιγκάλο κατέληξε στην Τσανγκτσόνγκ Γιατάι.