Έρχεται η προσωρινή αποβολή στα «μικρά» πρωταθλήματα

Την προσωρινή αποβολή σκέφτεται να εντάξει ανάμεσα στου κανόνες του παιχνιδιού το IFAB (International Football Association Board), αλλά για αρχή μόνο σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και κατηγορίες Νέων. Τι σκέφτεται για τις αλλαγές και τις αρμοδιότητες των αρχηγών.



Έρχεται η προσωρινή αποβολή στα «μικρά» πρωταθλήματα

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από μέλη της FIFA και των τεσσάρων βρετανικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών (σ.σ Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας) θα κάνει την ετήσια συνέλευσή του στο Λονδίνο τον ερχόμενο Μάρτιο, όπου και θα αποφασιστεί εάν θα εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί στο ποδόσφα

Σε έναν από αυτούς υπάρχει η σκέψη -και ενώ έχουν γίνει δοκιμές σε διοργανώσεις Νέων της UEFA- της προσωρινής αποβολής, με τον διαιτητή να μπορεί να στείλει για λίγο έναν ποδοσφαιριστή εκτός, αντί να του δείξει κίτρινη κάρτα!

Μάλιστα για το συγκεκριμένο υπάρχει η αίσθηση πως όντως θα περάσει και εντός 2-3 χρόνων θα μπει και στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Επιπροσθέτως, οι άνθρωποι του IFAB σκέφτονται επίσης να δώσουν στις ομοσπονδίες κάθε χώρας την ευχέρεια να επιλέγει αυτή τον ακριβή αριθμό των αλλαγών σε μια αναμέτρηση (και πάλι στις μικρότερες κατηγορίες), ώστε «να πάρουν ώθηση για να συμμετάσχουν στο άθλημα περισσότεροι άνθρωποι».

Αναφορά θα γίνει για ακόμη μία φορά σε περιπτώσεις που συχνά έχουμε δει, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να κυκλώνουν τον διαιτητή όταν δεν τους αρέσει μία απόφαση, με το νέο μέτρο να προτείνει κάτι σαν αποκλειστικότητα στον αρχηγό, αφού «πέφτει ιδιαίτερη προσοχή στο να δοθεί σε αυτόν-ή ένας νέος ρόλος και πως οι αρμοδιότητές του/της μπορούν να εξελιχθούν ως κομμάτι μιας κίνησης πειθαρχίας εντός των τεσσάρων γραμμών και να δημιουργήσουν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των παικτών και των διαιτητών».

Τέλος, κουβέντα θα γίνει και για τη χρήση του βίντεο, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη για την ώρα.