Όμορφα κι ωραία στους «16» η Γιουνάιτεντ (Videos)

Σε μια φάση του Κυπέλλου Αγγλίας με πάρα πολλές εκπλήξεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το «καθήκον» της απέναντι στην Γουίγκαν, την οποία και απέκλεισε με το... καθαρό και εμφατικό 4-0 στο «Ολντ Τράφορντ». Σε ρόλο δημιουργού ο Αντονί Μαρσιάλ που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, γκολ και ασίστ ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ κι αυτός ως βασικός, βραβεύτηκε δια χειρός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ο Γουέιν Ρούνεϊ.



Όμορφα κι ωραία στους «16» η Γιουνάιτεντ (Videos)

Το απόγευμα για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ιδανικό αφού δεν κινδύνευσε να χαλάσει καθόλου το ωραίο κλίμα πριν την σέντρα με τους δύο ζωντανούς θρύλους του συλλόγου, τον πρώτο και τον δεύτερο σκόρερ στην ιστορία του, να στρέφουν πάνω τους την προσοχή με την βράβευση στον αρχηγό της ομάδας και της εθνικής Αγγλίας.

Όσον αφορά την πορεία της διοργάνωσης, έγιναν οι 15οι που προκρίθηκαν και οι 4οι μέσα στην ημέρα μετά τις Μίλγουολ (1-0 Γουότφορντ), Φούλαμ (4-1 Χαλ) και Σάτον (1-0 Λιντς). Η κλήρωση για τους «16», τον 5ο δηλαδή γύρο του FA Cup, είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας (30/1). Σε επαναληπτικό θα προκύψει νικητής στο ζευγάρι Ντέρμπι-Λέστερ μετά το μεταξύ τους 2-2 την περασμένη Παρασκευή.

Στο αγωνιστικό, το σκορ στο ημίχρονο ήταν 1-0 μετά από κεφαλιά του Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Σβάινσταϊγκερ, σε ένα 45λεπτο στο οποίο η Γιουνάιτεντ ήταν σαφώς ανώτερη, είχε δημιουργήσει αρκετές φάσεις και δεν είχε κινδυνεύσει ιδαιτέρως στα μετόπισθεν. Χουάν Μάτα και Χενρίκ Μχιταριάν έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να χριστούν σκόρερ, με τον Αρμένιο να εξηλεώνεται στο δεύτερο μισό και το 74', πιστώνοντας ακόμη μία ασίστ στον Μαρσιάλ.

 

Ο Γάλλος είχε δημιουργήσει και το 2-0 στο 55 με σέντρα, την οποία αξιοποίησε ο Κρις Σμόλινγκ, ενώ είδε τέρμα του να ακυρώνεται για το 5-0. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σβαϊνστάιγκερ στο 81' με ψαλιδάκι, σε συνεργασία με τον Ερέρα που είχε πάρει την θέση του Φελαϊνί.

 

 

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο (81' Χοέλ Περέιρα), Φοσού-Μενσά (68' Τουανζέμπε), Σμόλινγκ, Ρόχο, Σο, Φελαϊνί (70'), Σβάινσταϊγκερ, Μάτα, Ρούνεϊ, Μχιταριάν, Μαρσιάλ

Γουίγκαν: Χόγκααρντ, Κόνολι, Μπάξτον, Μπερν, Γουόρνοκ, ΜακΝτόναλντ (76' Μπράουνι), Πάουερ, Μόρζι, Πέρκινς (59' Βίλντσατ), Τζέικομπς, Γκριγκ (70' Τάνικλιφ)