Ποκετίνο: «Ξεχάστε ότι παίζετε με ομάδα της League Two»

Την προτροπή που έδωσε στους παίκτες του να μην έχουν στο νου τους το ότι η Γουίκομπ είναι ομάδα της τέταρτης κατηγορίας εξέφρασε και δημοσίως ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, εν όψει του σημερινού (28/1) εντός έδρας αγώνα με τους «Γουόντερερς» για τους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.



Ποκετίνο: «Ξεχάστε ότι παίζετε με ομάδα της League Two»

«Θα είναι μια φανταστική εμπειρία για αυτούς, μα και για εμάς, και θα καταλάβουμε πόσο ξεχωριστός είναι ο θεσμός του Κυπέλλου. Η Γουίκομπ έχει πολύ ισχυρό κίνητρο και εμείς από τη μεριά μας, θα πρέπει να έχουμε το ίδιο ισχυρό κίνητρο, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη. Μπορεί να παίζει στη League Two, αλλά έχουν δυνατούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε φόρμα και μάχονται για την άνοδο στη League One. Εμείς πρέπει να ξεχάσουμε ότι πρόκειται για μια ομάδα της League Two, είναι ένα μόνο ματς με 11 εναντίον 11 και πολλά μπορεί να συμβούν. Αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός για την 5η μετά από 26 αγώνες στη βαθμολογία της τέταρτης κατηγορίας, Γουίκομπ, η οποία, όχι μόνο βρίσκεται εντός ζώνης πλέι-οφ ανόδου, αλλά «τρέχει» και ένα σερί 16 διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις (στη Λιγκ 2 έχασε τελευταία φορά τον περασμένο Οκτώβριο)!

Ο 44χρονος κόουτς των «σπιρουνιών» ξεχώρισε μάλιστα, και ορισμένες απο τις μονάδες των αντιπάλων του λέγοντας:

Αντεμπάγιο Ακινφένουα

«Έχουν κάποιους γνωστούς παίκτες, όπως ο Ντόμινικ Γκέιπ, τον οποίο τον γνωρίζω από την περίοδο που προπονούνταν στη Σαουθάμπτον, όταν ήμουν κι εγώ τότε εκεί προπονητής. Έχουν και τον επιθετικό τον Ακινφένουα που είναι μεγαλόσωμος και πολύ δυνατός»!