Στην Μπάρνσλεϊ ο Μάουατ

Την απόκτηση του αριστεροπόδαρου μέσου, Άλεξ μάουατ, από τη Λιντς ανακοίνωσε η Μπάρνσλεϊ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.



Στην Μπάρνσλεϊ ο Μάουατ

O Άγγλος χαφ αποτελεί γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Λιντς, μέλος της οποίας διατελούσε από την ηλικία των 9 ετών, μέχρι και τη μεταγραφή του στους «τάικς».

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί φέτος να μην είχε φέτος στα «παγώνια» το χρόνο συμμετοχής που απολάμβανε τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο, κατέγραψε σε Τσάμπιονσιπ, Κύπελλο και Λιγκ Καπ 20 εμφανίσεις (τις περισσότερες ως αλλαγή) με 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ παρά το σχετικά νεαρό ακόμη της ηλικίας του, έχει προσμετρήσει ήδη στο ενεργητικό του 116 συμμετοχές συνολικά στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας (με 12 γκολ και ισάριθμες ασίστ).

«Είμαι πολύ ευτχής που γίνομαι μέλος σε έναν τόσο καλό σύλλογο και ανυπομονώ να αγωνιστώ για αυτόν. Ο προπονητής μου αποκάλυψε τα σχέδιά του για μένα, αλλά και για το μέλλον της ομάδας. Είναι ωραίο να βλέπεις πως σκέφτεται και πώς θέλει να παίζουμε, μου έδειξε τις φιλοδοξίες του και με έκανε να θέλω απεγνωσμένα να ενταχθώ στο κλαμπ», ήταν τα πρώτα λόγια του παίκτη μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Παρά, λοιπόν, τις αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών (Γουίναλ, Μπρι, Χούριχαν), η 8η στη βαθμολογία της Τσάμπιονσιπ, Μπάρνσλεϊ, προχώρησε σε μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της, μιας και αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το... όνομα του Μάουατ είχε «παίξει» σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους ακόμη και για συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ.