Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του EFL Cup

Την ομάδα που θα διεκδικήσει μαζί με τη Σαουθάμπτον στις 26/2 το πρώτο χρονικά τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία θα μάθουμε απόψε (26/1, 21:45 ώρα Ελλάδος) στο «KCOM Stadium», όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Λιγκ Καπ (EFL Cup) ανάμεσα στη γηπεδούχο Χαλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» και το 2-0 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων».



Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του EFL Cup

Μπορεί η προτελευταία στην Πρέμιερ, Χαλ, να αποτελεί το αουτσάιντερ στο ζευγάρι αυτό, κουβαλώντας μάλιστα, τόσο το «βαρύ» φορτίο του εναντίον της 2-0 από το πρώτο ματς, όσο και τις σημαντικές απώλειες παικτών εν όψει του επαναληπτικού, ωστόσο, το κίνητρο για τη συμμετοχή στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στο θεσμό είναι από μόνο του πολύ ισχυρό για τους ποδοσφαιριστές των «τίγρεων», η απόδοση των οποίων, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μάρκο Σίλβα, είναι πιο ανεβασμένη.

Τον άτυπο τίτλο του φαβορί θέλει να επιβεβαιώσει και στο ματς αυτό η Γιουνάιτεντ, στόχος της οποίας δεν είναι μόνο η πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου, εφόσον περάσει, θα επιδιώξει να προσθέσει στο παλμαρέ της το 5ο σχετικό τρόπαιο που έχει «σηκώσει», αλλά και η διατήρηση του αήττητου σερί 17 αγώνων που «τρέχει» σε Αγγλία και Ευρώπη, το οποίο και θα επιχειρήσει να επεκτείνει σε μία έδρα, όπου για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ είχε καταφέρει να επικρατήσει (1-0) στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο ¶γγλος διαιτητής, Τζόναθαν Μος.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Χαλ: Μετά τον σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα κρανίου) που υπέστη στον αγώνα με την Τσέλσι, ο Μάρκο Σίλβα δεν μπορεί να υπολογίζει τον μέσο, Ράιαν Μέισον, ενώ πάρα πολύ σημαντική απουσία είναι και ο μεσοεπιθετικός, Ρόμπερτ Σνοντγκρας που ταλαιπωρείται από μία θλάση. Τραυματίας είναι και ο αμυντικός, Κέρτις Ντέιβις (μηρός), αλλά και ο μέσος, Μάρκους Χένρικσεν (ώμος), ενώ στο Κόπα ¶φρικα απουσιάζουν ο δεξιός μπακ-χαφ Αχμέντ Ελμοχαμαντί και ο επιθετικός Ντιεμερσί Εμποκανί. Το ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιήσει ο δανεικός από τη Λίβερπουλ, πλάγιος μεσοεπιθετικός, Λάζαρ Μάρκοβιτς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί η απώλεια του Ερίκ Μπεγί, καθώς ο Ιβοριανός στόπερ μπορεί να ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Κόπα ¶φρικα, εντούτοις, δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη με την υπόλοιπη ομάδα. Την επανεμφάνισή του αναμένεται να κάνει ένας άλλος αμυντικός, ο Μάρκος Ρόχο, μιας και ξεπέρασε την αρρώστια που τον άφησε εκτός στο παιχνίδι με τη Στόουκ για την Πρέμιερ Λιγκ.

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Χαλ: Γιακούποβιτς, Ελαμπντελαουί, Ντόσον, Μαγκουάιρ, Ρόμπερτσον, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Εβάντρο, Κλούκας, Νιάσε, Ερνάντες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Ρόχο, Νταρμιάν, Κάρικ, Ερέρα, Μχιταριάν, Πογκμπά, Μαρσιάλ, Ιμπραΐμοβιτς.