Της έκλεισε το σπίτι η Σαουθάμπτον!

Εκεί που όλο το «Άνφιλντ» περίμενε πίεση μέχρις εσχάτων για να πάει ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ στην παράταση, η Σαουθάμπτον πιστή και αποτελεσματική στο αγωνιστικό της πλάνο, έκανε την... κηδεία. Με τέρμα του Σέιν Λονγκ και σκορ 1-0 απέναντι στην Λίβερπουλ, και σε συνδυασμό με το ίδιο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι «Άγιοι» προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης!



Της έκλεισε το σπίτι η Σαουθάμπτον!

Οι «Άγιοι» ήταν εξαιρετικοί σε όλο το παιχνίδι και δικαίως θα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο μέσα στην περίοδο με αντίπαλο είτε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε τη Χαλ, μην επιτρέποντας στην σημερινή τους αντίπαλο να προσπαθήσει να κατακτήσει αυτό που έχασε πέρυσι λόγω του Βίλι Καμπαγιέρο στον τελικό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Το τι θα ακολουθούσε στα 90 σίγουρα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε από την πρώτη επαφή. Η Λίβερπουλ έδινε ρυθμό στον αγώνα και η Σαουθάμπτον διατηρούσε στάση αναμονής για να βγάλει τις φαρμακερές τις κόντρες, ωστόσο καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική για το πρώτο τέταρτο.

Αυτό άλλαξε με το πρώτο σουτ του Στάριτζ, όμως ο Φόρστερ δεν είχε κανένα πρόβλημα για να αποκρούσει. Στο 36ο και 39ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πανομοιότυπες φάσεις, με τον Ρέντμοντ να... μαθαίνει στον Αλεξάντερ-Άρνολντ πως τα νερά σε τέτοιο επίπεδο είναι αρκετά βαθιά, αλλά οι «κόκκινοι» άντεξαν. Ο Κάριους ήταν αυτός που στην πρώτη περίπτωση βγήκε γρήγορα από την γραμμή του για να σταματήσει τον Τάντιτς και ο Ντέιβις εκείνος που στην δεύτερη δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το σώμα του και σούταρε ψηλά.

Παρά την διάθεση αμφότερων των ομάδων το 1-0 του πρώτου αγώνα παρέμενε και δεν έμοιαζε να αλλάζει. Πόσω μάλλον μετά τις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες των παικτών του Κλοπ. Κατά σειρά, ο Τσαν σούταρε από πολύ μακριά για να αιφνιδιάσει τον Φόρστερ, ο οποίος αν και έκανε κάκιστο υπολογισμό γύρισε αμέσως το σώμα του για να βγάλει προ της γραμμής με το δεξί του χέρι, για να έρθει ο Στάριτζ και μέχρι το 63' να χάσει δύο ευκαιρίες εξ' επαφής.

Τελικά όμως, και με την Λίβερπουλ να έχει ζητήσει δις πέναλτι που μάλλον καλώς δεν πήρε, η Σαουθάμπτον βγήκε στην κόντρα και με τον Λονγκ σε ρόλο σκόρερ πανηγύρισε όπως της άρμοζε αυτήν την ιστορική πρόκρισή της.

Αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος ημιτελικός του Γιούργκεν Κλοπ!