«Μάχη» για τον πρώτο φιναλίστ του EFL Cup

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας (EFL Cup) στο «Γουέμπλεϊ» παίζεται απόψε (25/1, 22:00 ώρα Ελλάδος) στο «Άνφιλντ» ανάμεσα στη γηπεδούχο Λίβερπουλ και τη Σαουθάμπτον, με τους «Αγίους» να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στους «κόκκινους», χάρη στο 1-0 υπέρ τους στον πρώτο ημιτελικό του «Σεντ Μέρις».



«Μάχη» για τον πρώτο φιναλίστ του EFL Cup

Μπορεί η Λίβερπουλ να αποτελεί το φαβορί της αναμέτρησης και το γεγονός ότι παίζει στο γήπεδό της να της δίνει μία επιπλέον ώθηση για να πάρει τη νίκη στο σημερινό ματς, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο, καλείται να αντιπαρέλθει, τόσο το ντεσαβαντάζ που «κληρονόμησε» χάνοντας στο πρώτο «ημίχρονο» του ημιτελικού, καθώς θα πρέπει πλέον όχι απλώς να κερδίσει, αλλά να το κάνει και με σκορ πρόκρισης, όσο και την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τη Σουόνσι το περασμένο Σάββατο (21/1).

Με ανεβασμένη ψυχολογία αναμένεται να αντιμετωπίσει την αντίπαλό της η Σαουθάμπτον, μιας και πέρα από το κέρδος της νίκης στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, προέρχεται και από το ευρύ 3-0 επί της Λέστερ για την Πρέμιερ Λιγκ βάζοντας έτσι τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών στα πιο πρόσφατα ισάριθμα παιχνίδια της για το αγγλικό πρωτάθλημα, σε μια ιδανική μάλιστα χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι στο «Άνφιλντ» θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε τελικό Λιγκ Καπ έπειτα από 14 χρόνια (2003).

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Μάρτιν Άτκινσον.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Λίβερπουλ: Παρά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στη φτέρνα του, το παρόν αναμένεται να δώσει ο μέσος και αρχηγός της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον, ενώ επάνοδος στο βασικό σχήμα αναμένεται να υπάρξει για τον στόπερ, Ζοέλ Μάτιπ. Αμφίβολοι είναι οι Ναθάνιελ Κλάιν (δεξιός μπακ, ενόχληση στα πλευρά) και Φιλίπε Κουτίνιο (μεσοεπιθετικός, όχι πλήρης ανάρρωση από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο), αν και πιθανότατα ο Γιούργκεν Κλοπ θα τους ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Σαουθάμπτον: «Πονοκέφαλος» για τον Κλοντ Πιέλ αποτελεί η κατάσταση του κεντρικού αμυντικού και «κάπτεν» της ομάδας, Φίρχιλ φαν Ντέικ, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, καθώς ο Ολλανδός δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που αποκόμισε στον αστράγαλο στο ματς για την Πρέμιερ με τη Λέστερ, ο οποίος και ανάγκασε τον Γάλλο τεχνικό να τον αντικαταστήσει. Στα συν προστίθεται η επιστροφή του μέσου, Στίβεν Ντέιβις.

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Φιρμίνο, Κουτίνιο.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Φαν Ντέικ, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Κλάσιε, Ντέιβις, Ρέντμοντ, Ροντρίγκεζ, Τάντιτς.