Το εγκώμιο του Ρούνεϊ έπλεξε ο Τσάρλτον

Από την στιγμή που ο Γουέιν Ρούνεϊ τον ξεπέρασε στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Γιουνάιτεντ, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δεν θα μπορούσε να μην πει καλά λόγια για τον 31χρονο φορ, θαυμάζοντας τον για το ρεκόρ του αλλά και την γενικότερη προσφορά του στο σύλλογο στην πορεία των χρόνων.



Το εγκώμιο του Ρούνεϊ έπλεξε ο Τσάρλτον

«Θα έλεγα ψέματα πως δεν είμαι δυσαρεστημένος που έχασα το ρεκόρ αυτό. Παρόλα αυτά, μπορώ με ειλικρίνεια να πω πως χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Γουέιν. Αξίζει να έχει τη δική του θέση στα βιβλία της ιστορίας», ήταν το σχόλιο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον για τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος μετά τα πρωτεία της εθνικής Αγγλίας στο σκοράρισμα (53 ο Ρούνεϊ, 49 ο Τσάρλτον), του... στέρησε και την κορυφή στους «κόκκινους διαβόλους με 250 γκολ σε 546 αναμετρήσεις, επίδοση εμφανώς καλύτερη από την αντίστοιχη του παλαίμαχου φορ της Γιουνάιτεντ (249 γκολ σε 758 συμμετοχές).

«Αποτελεί έναν εξαιρετικό παίκτη για τον σύλλογο και τη χώρα. Είναι κάτι θαυμάσιο το να τον βλέπεις στο ‘Ολντ Τράφορντ’ κάθε εβδομάδα από το 2004, όταν και ήρθε εδώ. Έδειξε το ποιος ήταν με ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ στο ντεμπούτο του (σ.σ. με τη Φενέρμπαχτσε στο Τσάμπιονς Λιγκ) και με την πάροδο των χρόνων μας έχει εντυπωσιάσει, έχοντας μια άκρως επιτυχημένη καριέρα. 

Ήμουν 35 όταν αποσύρθηκα από την ενεργό δράση. Ο Γουέιν είναι ακόμα 31 και έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Προσωπικά, δεν βλέπω κάποιον που να μπορεί να τον απειλήσει για πολλά, πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε στη συνέχεια.