Κλοπ: «Οι ομάδες δεν πουλάνε εύκολα τον Χειμώνα»

Για τις μεταγραφικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Λίβερπουλ αλλά και κάθε ομάδα που θέλει να ενισχυθεί μέσα στον Γενάρη μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ.



Κλοπ: «Οι ομάδες δεν πουλάνε εύκολα τον Χειμώνα»

Πιθανώς πολλοί φίλαθλοι των «κόκκινων» να επιθυμούσαν τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τους στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, ωστόσο όπως εξήγησε και ο Γιούργκεν Κλοπ, κάτι τέτοιο σε αυτόν τον μήνα μόνο εύκολο δεν είναι.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ εξέταζε έντονα τις περιπτώσεις των Κριστιάν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ) και Γιούλιαν Μπραντ (Λεβερκούζεν), με τον Γερμανό τεχνικό πάντως να αφήνει να εννοηθεί πως πολύ δύσκολα οι ομάδες αφήνουν τους καλούς τους παίκτες να φύγουν στη μέση της σεζόν.

«Kαταλαβαίνω πως είναι λογικό ο κόσμος να ρωτάει για το αν θα πρέπει ή όχι να πάρουμε παίκτες. Είναι πολύ λογικό από τη μια πλευρά, αλλά από την άλλη είναι και αρκετά δύσκολο. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να φέρουμε νέους παίκτες, αλλά αυτούς που θέλουμε, δεν τους πουλάνε οι σύλλογοι τους. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά μόνο, αλλά με την χειμερινή μεταγραφική περίοδο», ανέφερε στη «Liverpool Echo» ο Γερμανός τεχνικός, εξηγώντας τις δυσκολίες που έχει παραδοσιακά ο Ιανουάριος στον μεταγραφικό τομέα, για να συμπληρώσει:

«Οι σύλλογοι μας λένε ‘όχι’, γιατί έχουμε ακόμα μισή σεζόν μπροστά μας, δεν μπορούμε να βρούμε παίκτες σαν και αυτούς, προτιμούμε να τα ξοδέψουμε το καλοκαίρι παρά το χειμώνα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, το γνωρίζουμε αυτό, εάν όμως η σωστή απόφαση είναι να μην αποκτήσεις τον κατάλληλο παίκτη, τότε δεν πρέπει να βιαστείς να κάνεις μια λάθος μεταγραφή. Δεν είναι ότι υπάρχουν 20 παίκτες στην αγορά που να μπορούν να κάνουν την ομάδα ισχυρότερη και που να είναι διαθέσιμοι, έτσι είναι η κατάσταση. Δεν είμαστε οι μόνοι που αποφασίζουμε, και οι ομάδες που πουλάνε έχουν τον πρώτο λόγο».