Πέρασε δεύτερη... μέσα από χαμό!

Εκεί που έμοιαζε πως θα πάρει ένα... αθόρυβο τρίποντο, η Άρσεναλ κατάφερε το αυτό, αλλά μέσα από χαμό! Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, με το σκορ στο 1-0 και δέκα παίκτες, οι «κανονιέρηδες» είδαν την Μπέρνλι να ισοφαρίζει από το σημείο του πέναλτι και τον Αλέξις Σάντσες να τους χαρίζει εν τέλει τη νίκη (2-1) με τον ίδιο τρόπο, σε μια φάση που ξεκίνησε με οφσάιντ του Λοράν Κοσιελνί.



Πέρασε δεύτερη... μέσα από χαμό!

Οι «κανονιέρηδες» εκμεταλλεύτηκαν τα χθεσινά (21/1) αποτελέσματα των άλλων ομάδων του Top-6 και αναρριχήθηκαν πίσω από την Τσέλσι με 52-47 βαθμούς. Από 46 και 45 έχουν Τότεναμ και Λίβερπουλ που ακολουθούν στην τετράδα. Στους 26 και την 13η θέση η Μπέρνλι.

Στο πρώτο μέρος η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρη αλλά όχι ουσιαστική. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ήλεγχαν βεβαίως-βεβαίως τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν το πολύ καλά οργανωμένο αμυντικό πλάνο του συνόλου του Σον Ντάις. Κάποιες χλιαρές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως τίποτα ουσιαστικό με αποτέλεσμα τα λεπτά να κυλούν, να κυλούν και να μην αλλάζει κάτι.

Κοιτώντας μάλιστα τα νούμερα, με την κατοχή άνω του 70% και τις προσπάθειες μία λιγότερη από 15, καταλάβαινε κανείς πως κάτι δεν πήγαινε καλά...

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι βγήκαν πιο ορεξάτοι και αυτό φαινόταν, ενώ στο 58' ανταμείφθηκαν γι' αυτό. Έχοντας ζητήσει πέναλτι που δεν πήρε λίγο νωρίτερα, ο Σκορντάν Μουστάφι έκανε επαφή με το κεφάλι σε κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ και άνοιξε το σκορ, για να βάλει την ομάδα του και με τη βούλα σε θέση οδηγού.

Όμως ο Τσάκα ήρθε να τα χαλάσει όλα όταν έχασε την δεύτερη μπάλα, και στην προσπάθεια να την κερδίσει ξανά έκανε μαρκάρισμα... από αέρος με τα δύο πόδια. Αποτέλεσμα; Φυσικά απευθείας κόκκινη κάρτα. Με τις ισορροπίες να έχουν αλλάξει ο Βενγκέρ πέρασε στο ματς τον Κοκλάν, για να πάρει και από αυτόν τον ανασταλτικό του χαφ κάτι αρνητικό!

Με τον πίνακα του τέταρτου να έχει δείξει επτά λεπτά καθυστερήσεις, ο Γάλλος αμυντικός μέσος υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι και ο Αντρέ Γκρέι κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ στο κέντρο της εστίας του, αν και ο Τσέχος μπόρεσε την ύστατη στιγμή να κάνει επαφή με ανάποδο χέρι πάνω στην κίνηση. Για καλή τύχη της, η Άρσεναλ είχε την ευκαιρία να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 90+7', όταν ο Κοσιελνί κέρδισε την παράβαση και ο Αλέξις διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με κάτι σαν χτύπημα α λα Πανένκα.

Δεν τίθεται θέμα για το εάν είναι πέναλτι σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ωστόσο ο Γάλλος αμυντικός των γηπεδούχων ήταν οφσάιντ πριν δεχθεί το χτύπημα, σε μια δύσκολη είναι η αλήθεια φάση, με τον προαναφερθέντα να κάνει εξαιρετικά γρήγορη κίνηση στην προσπάθεια να καλυφθεί και να σπάσει το τεχνητό οφσάιντ.

Αποβλήθηκε στην φάση που καταλογίστηκε πέναλτι κατά της ομάδας του ο Αρσέν Βενγκέρ, που μετά τα άκουσε από τον τέταρτο γιατί καθόταν στο τούνελ, σπρώχνοντάς τον μάλιστα μέσα στον εκνευρισμό του!

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Γκαμπριέλ, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τσάκα, Ιγουόμπι (69' Κοκλέν), Εζίλ (89' Μπεγιερίν), Σάντσες, Ζιρού (87' Γουέλμπεκ)

Μπέρνλι: Χίτον, Λότον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ, Μάρνεϊ (76' Ταρκόφσκι), Χέντρικ (73' Μπάρτον), Ντεφούρ (77' Βόουκς), Γκρέι, Μπαρνς