Την… πλήρωσαν οι πρωταθλητές!

Έπειτα από τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα, η Σαουθάμπτον σήκωσε (επιτέλους) κεφάλι και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εντός έδρας της πρωταθλήτριας Λέστερ με σκορ 3-0!  



Την… πλήρωσαν οι πρωταθλητές!

Ψυχωμένη η ομάδα του Κλοντ Πιελ, έθεσε από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη χάρη στα γκολ των Γουόρντ Πρόους (26') και Τζέι Ροντρίγκες (39'). Το τελειωτικό «χτύπημα» έδωσε στο 85' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Τάντιτς.

Κατώτεροι των προσδοκιών σε ακόμη ένα ματς οι «αλεπούδες», απείλησαν ελάχιστα την εστία των «Αγίων» και μοιραία απέτυχαν να απομακρυνθούν περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς:

Αν και επρόκειτο για δύο ομάδες που είχαν τις ίδιες- πάνω κάτω- βαθμολογικές ανάγκες, η μόνη που φάνηκε να διεκδικεί με περισσότερο πάθος το αποτέλεσμα ήταν η Σαουθάμπτον! Ο παράγοντας έδρα σαφώς και έπαιξε το ρόλο του, με τους «Άγιους» να δείχνουν από τα πρώτα λεπτά τις επιθετικές τους ορέξεις.

Από τη μεριά της, η Λέστερ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του 45λεπτου να απειλήσει με διάρκεια την αντίπαλη εστία, μέχρι που εν τέλει… λύγισε. Στο 26' η Σαουθάμπτον μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ, χάρη στο όμορφο σουτ στην κίνηση του Γουόρντ- Πρόους και έθεσε γερές βάσεις για το τρίποντο με τον Τζέι Ροντρίγκες, ο οποίος στο 39' εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα των «αλεπούδων» και έγραψε από κοντινή απόσταση το 2-0.

Αναγκαστικά, η Λέστερ έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο στο δεύτερο μέρος. Ο Ολμπράιτον μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με την ελπίδα ότι θα έδινε επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά μάταια! Ναι μεν οι παίκτες του Ρανιέρι έκαναν πιο συχνές τις επισκέψεις τους στην αντίπαλη περιοχή, όμως η Σαουθάμπτον- εξαιρετικά προσεκτική- δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Μοναδική εξαίρεση η τρομερή ευκαιρία του Μόργκαν στο 72'…

Οι «Άγιοι» συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά- και με τη Λέστερ να κατεβαίνει μαζικά στην επίθεση- έψαξαν πιο… ζωηρά το τελειωτικό χτύπημα! Στο 75' ο Μόργκαν σημείωσε αυτογκόλ, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε (κακώς) λόγω οφσάιντ του Γιοσίντα στην αρχή της φάσης! Από εκείνο το σημείο η Λέστερ πέταξε λευκή πετσέτα, με τους γηπεδούχους να επιμένουν για το 3-0, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 85' με το εύστοχο πέναλτι του Τάντιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σεντρικ, Γιοσίντα, Φαν Ντέικ (55' Στίφενς), Μπερτράντ, Χόιμπεργκ (73' Κλασί), Ρομέου, Γουόρντ- Πρόους, Ρέντμοντ, Ροντρίγκες (80' Λονγκ), Τάντιτς

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς, Μεντί (46' Ολμπράιτον), Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Οκαζάκι (63' Μούσα), Βάρντι, Γκρέι