Γουέιν Ρούνεϊ: Zωή γεμάτη σπουδαία γκολ και ρεκόρ... (vids)

Του πήρε μάλλον λίγο παραπάνω απ' όσο υπολόγιζε, αλλά εν τέλει τα κατάφερε και με τρόπο εντυπωσιακό! Με το 250ο γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Στόουκ, ο Γουέιν Ρούνεϊ άφησε πίσω στη λίστα των σκόρερ τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και το England365 θυμάται κρίσιμα γκολ της καριέρας του, αλλά και στοιχεία τα οποία συνθέτουν την απίστευτη μέχρι στιγμής καριέρα του 31χρονου φορ...



Γουέιν Ρούνεϊ: Zωή γεμάτη σπουδαία γκολ και ρεκόρ... (vids)

Έχει δεχθεί σκληρές κριτικές φέτος. Έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα της Γιουνάιτεντ, τον βγάλανε με τη.. βαλίτσα στο χέρι για άλλες πολιτείες, μέχρι και μεθυσμένο τον έπιασε ο φακός σε μια άτυχη στιγμή! Όλα αυτά ωστόσο τώρα μπορεί να μην λένε τίποτα στον Γουέιν Ρούνεϊ, που από χθες είναι ο απόλυτος τοπ σκόρερ της ομάδας του Μάντσεστερ.

250 γκολ δεν τα λες και λίγα, και μερικά από αυτά είναι όντως αξέχαστα...

Το.. καλωσόρισμα με τη Φενέρμπαχτσε: Σεζόν 2004/05 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την τουρκική ομάδα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από 17 λεπτά αγωνιστικού χρόνου, ο νεαρός τότε Γουέιν έδειξε το τι θα... επακολουθούσε τα επόμενα χρόνια! Με ακόμα δυο γκολ, «σφράγισε» με χατ-τρικ το ιδανικό του ντεμπούτο στους «κόκκινους διαβόλους»...

«Σπάζοντας» το αήττητο της Άρσεναλ: Μετά τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τα 42 αήττητα παιχνίδια από το 1979, μόνο η Άρσεναλ μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι επέκτεινε το δικό της στα 49 (από τον Μάιο του 2003 μέχρι τον Οκτώβριο του 2004). Αυτό βέβαια μέχρι να έρθει ο Ρούνεϊ – μετά τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ – και να «σφραγίσει» το τέλος αυτής της τρομερής πορείας των «κανονιέρηδων».

Γκολ-«ποίημα» κόντρα στη μισητή αντίπαλο: Δεν ήταν γκολ που έκρινε τίτλο, που να μπήκε σε κάποιο τελικό ή να κατέρριπτε κάποιο ρεκόρ. Απέναντι όμως στη Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο του 2011 (και στη νίκη με 2-1 για τη Γιουνάιτεντ), ο Γουέιν Ρούνεϊ πετύχαινε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, το οποίο θα αναδεικνυόταν και καλύτερο γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, σε σχετική ψηφοφορία που έγινε σε γκάλοπ φιλάθλων για τα 20 χρόνια της διοργάνωσης.

Ρεκόρ «σκοτώνοντας» τη Λίβερπουλ: Σε μια μάλλον μέτρια σεζόν όπως η περσινή, οι κόκκινοι του Μάντσεστερ δεν έχουν και πολλά αξιόλογα πράγματα για να θυμούνται. Όμως στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, στις 17 Ιανουαρίου στο «Άνφιλντ», το νικητήριο (0-1) τέρμα του Άγγλου στράικερ θα τον έκανε τον παίκτη με τα περισσότερα τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ -176 εκείνη τη χρονική στιγμή - φορώντας τη φανέλα μιας μόνο ομάδας, αφήνοντας πίσω στη σχετική λίστα τους Άλαν Σίρερ(Νιουκάστλ) και Τιερί Ανρί (Άρσεναλ).

Άγγλος «κουρσάρος» στην Ευρώπη: Oι ευρωπαϊκές διοργανώσεις... του πάνε, όπως ακριβώς έδειξε φέτος με αντίπαλο τη Φέγενορντ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Το τέρμα που «άνοιξε» τον χορό των γκολ στο 4-0 ήταν αυτό που έκανε τον Γουέιν Ρούνεϊ τον πρώτο σκόρερ της Γιουνάιτεντ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. 39 στο σύνολο, «πετώντας» από την σχετική κορυφή τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με 38.

Η ζωή του Γουέιν Ρούνεϊ σε... αριθμούς

-Tα 250 γκολ του ήρθαν πολύ γρηγορότερα (σε 546 ματς) συγκριτικά με την επίδοση του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (έφτασε τα 249 σε σύνολο 758 αγώνων).

- 17 χρονών και 111 ημερών ήταν όταν έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην αντίστοιχη της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο του 2003 (ήταν μάλιστα ο 2ος νεότερος που το πέτυχε).

-Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει στο Μάντσεστερ 14 τίτλους, με τις 5 κατακτήσεις Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2008 να ξεχωρίζουν.

-119 οι εμφανίσεις του με την εθνική Αγγλίας, πίσω μόνο από Πίτερ Σίλτον που έχει συνολικά 125.

-Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ και των «Τριών λιονταριών» με 53 τέρματα, έχοντας προσπεράσει ξανά τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (49) τον Σεπτέμβριο του 2015.

-2ος σκορερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (195 γκολ) πίσω μόνο από τον Άλαν Σίρερ, τον οποίο μάλλον δύσκολα θα προλάβει, αφού έχει στο σύνολο 260.

-Έχει επίσης σκοράρει τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ από κάθε άλλον παίκτη, 88 τον αριθμό.

-Καλύτερες του χρονιές οι 2009/10 και 2011/12 όπου πέτυχε συνολικά 34 γκολ!

-Αγαπημένoι του... αντίπαλοι οι Άστον Βίλα και Νιουκάστλ, τις οποίες έχει «πυροβολήσει» 14 και 13 φορές αντίστοιχα.