«Δούλεψαν» για την Άρσεναλ

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ προσέφεραν μια εντυπωσιακή ισοπαλία (2-2) στο «Etihad», η οποία δεν βοήθησε καμία εκτός της Άρσεναλ, που πλέον έχει την ευκαιρία να περάσει στην 2η θέση. Φυσικά κερδισμένη και η πρωτοπόρος Τσέλσι.



«Δούλεψαν» για την Άρσεναλ

Στην δεύτερη θέση για την ώρα τα «σπιρούνια» με 46 βαθμούς, με την Λίβερπουλ να δέχεται με χαρά το δώρο μετά την δική της γκέλα, στους 43 οι «πολίτες» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης να καλοβλέπει το αποτέλεσμα έπειτα το στραβοπάτημά της κόντρα στην Στόουκ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο χορτάρι και διεκδίκησαν από νωρίς τις ευκαιρίες τους για να δημιουργήσουν σκορ. Μέχρι το 20' οι παίκτες του Πεπ είχαν δημιουργήσει δύο κινδύνους και είχαν αναγκάσει τον Ουγκό Γιορίς σε απόκρουση, όταν ο Νταβίδ Σίλβα βρήκε χώρο και σούταρε από απόσταση, με τον Πάμπλο Σαμπαλέτα να μην μπορεί από το επερχόμενο κόρνερ να στείλει την μπάλα εντός εστίας.

Ατιμώρητο πέρασε σκληρό πάτημα του Λιρόι Σανέ στον Γουόκερ, που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και κόκκινη κάρτα, για να φτάσουμε στο 28ο λεπτό και γύρισμα του Κέβιν Ντε Μπρόινε το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο στην περιοχή. Ο Σανέ ήταν και πάλι αυτός που τράβηξε την προσοχή, αστοχώντας έπειτα από σέντρα του Κλισί.

Το ημίχρονο πέρασε αναίμακτα, αλλά το δεύτερο άνοιξε με γκολ, όταν ο Γερμανός και καλοκαιρινό απόκτημα του Καταλανού τεχνικού βρέθηκε σε ιδανικό σημείο μετά από βαθύ γέμισμα, χρησιμοποίησε και το χέρι του, πέρασε τον Γιορίς και έκανε το 1-0 για την Σίτι.

Το προβάδισμα δεν άργησε να διπλασιαστεί, όταν σέντρα του Στέρλινγκ έσκασε μπροστά στον Γιορίς, η μπάλα έφυγε από τον Γάλλο κίπερ και ο Ντε Μπρόινε έκανε το tap in. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν κάποιες παραβάσεις εντός περιοχής, και κυρίως έγινε θέμα για το «τσιμπηματάκι» πάνω στον ώμο του Στέρλινγκ λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, που τον έβγαλε εκτός θέσης και δεν του επέτρεψε να πλασάρει σωστά.

Στο ματς πέρασε ο Γκαμπριέλ Ζέσους (ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ) και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Βραζιλιάνος ήταν σαν να μην υπολογίστηκε από κανέναν αντίπαλό του και στις τρεις επαφές του έκανε... για λίγο το 3-2. Πρώτη επαφή, καλή πάσα που δεν βρήκε αποδέκτη. Δεύτερη, ευκαιρία, τρίτη γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ. Έτσι το ματς τελείωσε μοιράζοντας από έναν βαθμό σε κάθε πλευρά.