Το πήρε με μόχθο η Έβερτον!

Πριν από μια εβδομάδα, σκόραρε τέσσερις φορές, με τέσσερα σουτ. Αυτή τη φορά, η Έβερτον χρειάστηκε... 16 τελικές προσπάθειες, πολύ ιδρώτα και αρκετό άγχος για να πάρει τη νίκη στο «Selhurst Park» επί της Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας δίκαια με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Κρις Κόουλμαν στο 87ο λεπτό!  



Το πήρε με μόχθο η Έβερτον!

Η Πάλας, ίσως και να μετάνιωσε που δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο καλό, πρώτης της δεκάλεπτο στο ματς, από τη στιγμή που στη συνέχεια η Έβερτον ξύπνησε... Η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή πρόθεση να πιέσει και να επιτεθεί και είχε δοκάρι με τον Κριστιάν Μπεντεκέ στο 10ο λεπτό. Ωστόσο, αυτό ήταν όλο από τους «αετούς» που είδαν το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν ν' ανεβαίνει στα επόμενα λεπτά, ν' απειλεί την εστία του Γουέιν Χένεσι με τον Κέβιν Μιραλάς και ν' ακυρώνεται σωστά το γκολ του Μπάρκλεϊ στο 35' για οφσάιντ, στο «ριμπάουντ» από προσπάθεια του Λουκάκου.

Η Έβερτον, με... οδηγό το παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι όπου πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματά της στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με υπεροχή στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο «Selhurst Park». Τα «ζαχαρωτά» πατούσαν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και στο 56' ο Χένεσι χρειάστηκε να επέμβει σε καλό σουτ του Κόουλμαν, για να δει με ανακούφιση και τον Μπάρκλεϊ ν' αστοχεί από κοντά στην επαναφορά! Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, η Πάλας δεν είχε... μπει στο κλίμα μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού και το ματς «φώναζε» στον Άλαρνταϊς για αλλαγές και μεγαλύτερη προσοχή.

Ο Μπάρκλεϊ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Έβερτον που έψαχνε τη λύση για να φύγει νικήτρια από το Λονδίνο, όμως στο 79' καρδιοχτύπησε ο Κούμαν και οι παίκτες του από την ξαφνική κεφαλιά του Σκοτ Ντάν, με τον Ρομπλς να επεμβαίνει! Χρειάστηκαν 16 τελικές προσπάθειες για να έρθει τελικά το γκολ για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Τομ Ντέιβις να κάνει εκπληκτική μπαλιά για τον Κόουλμαν κι εκείνος να επιλέγει σωστά απέναντι από τον Χένεσεϊ για το τελικό 1-0! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Τόμκινς, Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Καμπάιγ (72' Λέντλεϊ), Πάντσεον, Σλουπ (88' Τάουνσεντ), ΜακΆρθουρ, Ρεμί (61' Λι), Μπεντεκέ

Έβερτον: Ρομπλς, Χόλγκεϊτ, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Κόουλμαν, Ντέιβις, Μπάρι (59' Σνάιντερλιν), Μπάρκλεϊ (90' + 2' Γιαγκέλκα), Μπέινς, Λουκάκου, Μιραλάς (72' Λούκμαν)