Η Σουόνσι «σόκαρε» τη Λίβερπουλ!

Ήττα-σοκ για την Λίβερπουλ! Σε ένα απίστευτο ματς που τα πάντα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, η (μέχρι πρότινος) ουραγός Σουόνσι πήρε μια τεράστια νίκη (3-2) μέσα στο «Άνφιλντ», υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτης της εντός έδρας ήττα σε ματς πρωταθλήματος μετά από έναν χρόνο!



Η Σουόνσι «σόκαρε» τη Λίβερπουλ!

Στο -7 από την πρωτοπόρο Τσέλσι έμεινε η Λίβερπουλ και η απόσταση σε περίπτωση νίκης των «μπλε» αύριο (εντός με τη Χαλ) θα πιάσει διψήφιο νούμερο!

Ξεκόλλησε από την πάτο της βαθμολογίας και βγήκε προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη η Σουόνσι, που μοιάζει μεταμορφωμένη με τον Πολ Κλέμεντ στον πάγκο της.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «κόκκινων» (στην Πρέμιερ Λιγκ) στο «Άνφιλντ» μετά το 0-1 της Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2016.

Το ματς:

Η Λίβερπουλ ανέλαβε από το ξεκίνημα τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι «κόκκινοι» κατέγραψαν την πρώτη τους καλή στιγμή με μια κεφαλιά του Τσαν στο 8’, ενώ ούτε το εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» του Λαλάνα εννέα λεπτά αργότερα βρήκε στόχο. Στο 19’ η Σουόνσι λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, με τον Κάρολ να στέλνει τη μπάλα στη βάση του δοκαριού. Στο 32’ ο Μόουσον πρόλαβε τον Φιρμίνο και απέτρεψε τα χειρότερα για την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους μπλόκαραν την αντίπαλό τους και δεν απειλήθηκαν διατηρώντας σχετικά εύκολα το 0-0.

Ιδανικά για τη Σουόνσι και εφιαλτικά για τη Λίβερπουλ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 48’ ο Γιορέντε εκμεταλλεύτηκε την τραγική αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων και από κοντά νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1! Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κάρολ έκανε μια εξαιρετική σέντρα από τα’ αριστερά και ο Γιορέντε-και πάλι-με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 0-2 και πάγωσε για τα… καλά το «Άνφιλντ».

Η αντίδραση της Λίβερπουλ ήταν πάντως άμεση και ήρθε στο 55’ με τον Φιρμίνο να κάνει επίσης με κεφαλιά το 1-2. Ο Κλοπ έριξε αμέσως στη μάχη τον Στάριτζ με στόχο να δώσει πνοή στην επίθεση της ομάδας του που πίεζε για την ισοφάριση την οποία την πέτυχε τελικά στο 69’ με μια εξαιρετική ενέργεια και γυριστό σουτ του Φιρμίνο, που το είχε πάρει προσωπικά!

Και ενώ οι «κόκκινοι» συνέχισαν να πιέζουν για την ανατροπή, οι «κύκνοι» τους… σόκαραν για τρίτη φορά με τον Σίγκουρντσον να κάνει το 2-3 στο 74’! Οριγκί και Λόβρεν είδαν τον Φαμπιάνσκι να τους αρνείται το γκολ, με την πολιορκία της Λίβερπουλ συνεχίζεται και τον Λαλάνα να έχει δοκάρι σε φάση διαρκείας στο 86’. Το… μονότερμα έως το φινάλε δεν είχε αποτέλεσμα και η Σουόνσι έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από το «Άνφιλντ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (90+4' Μάτιπ), Τσαν (70’ Οριγκί), Λαλάνα, Κουτίνιο (57’ Στάριτζ), Φιρμίνο

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεζ, Μόουσον, Όλσον (79’ Ράνχελ), Κάρολ, Φερ (90+4' Φαλτον), Κορκ, Ράουτλετζ, Σίγκουρντσον, Γιορέντε (85’ Μπαστόν)