«Πυρά» κατά Φαν Μπάστεν ο Κλοπ!

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το ξέσπασμα του Γιούργκεν Κλοπ στη σημερινή (20/2) συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις αλλαγές που πρότεινε για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ο Τεχνικός Διευθυντής της FIFA, Μάρκο Φαν Μπάστεν!



«Πυρά» κατά Φαν Μπάστεν ο Κλοπ!

Ο Γερμανός ανέφερε αρχικά πως δεν έχει κάποια ενημέρωση για το ζήτημα του Ζοέλ Ματίπ:

«Όχι, δεν έχουμε ενημέρωση. Είναι δύσκολο σε αυτή τη θέση επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος προπόνησης. Αλλά έπρεπε να βγω από αυτή την υπόθεση, επειδή πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος σε άλλα πράγματα. Αλλά είμαι ενημερωμένος και δεν υπάρχουν νέα».

Σχετικά με τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο που γνωστοποίησε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο «Κλόπο» ήταν καυστικός:

«Η άποψή μου είναι ότι αυτό το όμορφο παιχνίδι που όλοι αγαπάμε, δεν χρειάζεται αλλαγές στους κανονισμούς. Αυτό που κάνουμε, με τις αλλαγές στο Μουντιάλ, βάζουν το παιχνίδι σε κίνδυνο. Προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι νοιάζονται για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Είναι μία πραγματική ιδέα; Ο Φαν Μπάστεν μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο παιχνίδι. Υπάρχουν αρκετά γήπεδα στον κόσμο».

Για την πορεία της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και το αν μπορεί να ελπίζει για τον τίτλο, δήλωσε:

«Δεν έχει να κάνει με την ώρα ή τη μέρα που παίζουμε. Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι. Το ενδιαφέρον σχετικά με την Πρέμιερ Λιγκ είναι ότι όλα τα ματς είναι τελικοί. Η Σουόνσι ήδη παίζει για να παραμείνει στην κατηγορία. Πραγματικά περιμένουμε αυτή την ευκαιρία. Θα δούμε όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα είμαστε στη μάχη. Είχαμε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες τις κορυφαίες ομάδες στο πρωτάθλημα και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Μου αρέσει πως η ομάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις».

Ενημέρωση φυσικά υπήρξε και για την κατάσταση της υγείας των Ναθάνιελ Κλάιν και Τζόρνταν Χέντερσον:

«Ο Κλάιν και ο Χέντερσον δεν βρίσκονται στην ομαδική προπόνηση μέχρι τώρα. Ο Κλάιν πρέπει να επιστρέψει σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς και μπορεί να τα καταφέρει. Είχε δύο προπονήσεις με τρέξιμο για να δούμε αν μπορεί να αντέξει τον πόνο. Ο Χέντερσον πρέπει να είναι και εκείνος εντάξει. Αισθάνθηκε ένα μυϊκό τσίμπημα, περισσότερο από το συνηθισμένο. Αλλά έχει να κάνει με τον δικέφαλο, τον πραγματικό τραυματισμό».