Η άμυνα της Γιουνάιτεντ με τα... μάτια του Τζόουνς

Με βίντεο που έχει ανέβει στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο και αποτλεί μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε για το μηναιαίο περιοδικό που εκδίδει το κλαμπ (Inside United) και θα δημοσιευθεί στο τεύχος του Φεβρουαρίου, ο αμυντικός της ομάδας, Φιλ Τζόουνς, αξιολογεί συνοπτικά τους... συνοδοιπόρους του στην αμυντική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων».



Η άμυνα της Γιουνάιτεντ με τα... μάτια του Τζόουνς

Μπορεί η Γιουνάιτεντ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ όντας 12 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Τσέλσι, ωστόσο, αν «βαθμολογηθεί» αποκλειστικά στον αμυντικό τομέα, τότε, με 20 γκολ παθητικό στους 21 αγώνες πρωταθλήματος, αναδεικνύεται 3η (πίσω από τις Τότεναμ και Τσέλσι και μπροστά από Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες την προσπερνούν).

Έτσι, τα εγκωμιαστικά σχόλια του 24χρονου αμυντικού για τους οκτώ συμπαίκτες του που συναποτελούν μαζί του την οπισθοφυλακή του συλλόγου, μπορούμε να πούμε πως είχαν κάποιο έρεισμα και δεν έγιναν για τα... μάτια και μόνο των φιλάθλων που θα διαβάσουν για τα λεγόμενά του!

Ειδικότερα, ο Τζόουνς έκρινε τους... συναμυνομένους του ως εξής:

Κρις Σμόλινγκ: «Δυνατός, επιθετικός, γρήγορος, διαβάζει καλά το παιχνίδι».

Μάρκος Ρόχο: «Μαχητικός, επιθετικός κι αυτός, βγάζει πολύ καλές πάσες με το αριστερό του πόδι».

Ερίκ Μπεγί: «Άλλος ένας δυνατός παίκτης, γρήγορος, εκρηκτικός, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι».

Ντάλι Μπλιντ: «Ήρεμος, συγκροτημένος, εξαιρετικό αριστερό πόδι και διορατικός στο παιχνίδι του».

Λουκ Σο: «Ταχύτατος, πολύ δυνατός, πολύ καλός τεχνικά, βγάζει πολύ καλές μπαλιές, όταν προωθείται».

Ματέο Νταρμιάν: «Αν και μπορεί να μην φαίνεται με την «πρώτη ματιά», είναι γρήγορος, μπορεί να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά όλη... μέρα, μιας και τα επίπεδα της αντοχής του είναι πολύ υψηλά. Επίσης, είναι πολύ καλός στο να παίζει το «ένα-δύο» σε μικρό χώρο».

Αντόνιο Βαλένσια: «Μία μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει σωστά τον Αντόνιο: «Μηχανή»! Αυτός ο τύπος είναι πραγματικά, μηχανή».

Τιμ Φοσού-Μενσά: «Ένας καλός νεαρός ποδοσφαιριστής που είναι γρήγορος και καλός και με τα δύο πόδια. Βελτιώνεται διαρκώς και θα αποτελέσει έναν από τους καλούς παίκτες του μέλλοντος για τον σύλλογο».