Χαγιάτου: «Δεν επηρεάζεται η απόφασή μου»

Καθ’ όλα ανεπηρέαστος από το ντοκιμαντέρ «Panorama» που προβλήθηκε από το BBCθα ψηφίσει για τη χώρα που θα αναλάβει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ο αντιπρόεδρος της FIFA, Ίσα Χαγιάτου. Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να εξαντλήσει το θυμό του στην αγγλική υποψηφιότητα.



Χαγιάτου: «Δεν επηρεάζεται η απόφασή μου»

Το «Panorama» που προβλήθηκε από το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο της Αγγλίας, έχει σκορπίσει πλήθος αντιδράσεων με τα όσα αποκάλυψε περί μυστικών συμφωνιών που περιλαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μια από αυτές είχε πρωταγωνιστή και τον ίδιο τον Χαγιάτου, ο οποίος φερόταν να έχει λάβει «κάτω από το τραπέζι» 10.000 λίρες το 1995, ωστόσο τόνισε πως το ποσό πήγε στα ταμεία της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για την 40η επέτειό της. Από τη μεριά τους, οι ¶γγλοι μετά την προβολή του «σκανδαλώδους» ντοκιμαντέρ, εξέφρασαν φοβίες για την απώλεια ψήφων στην προσπάθεια που κάνουν για να φιλοξενήσουν τον τεράστιο ποδοσφαιρικό θεσμό του 2018.

Παρόλα αυτά, ο Χαγιάτου ήταν κατηγορηματικός και τα λόγια του ανακούφισαν τους εκπροσώπους του Νησιού. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε και την προσωπική μου σχέση με την Αγγλία. Η απόφασή μου δεν έχει επηρεαστεί καθόλου». Όσον αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ό,τι έγινε το 1995 και τα χρήματα που φέρεται ότι έλαβε παράνομα, απάντησε: «Τα χρήματα δεν ήταν για εμένα, αλλά για την 40η επέτειο της ομοσπονδίας μας. Το Panoramaαναφέρει πως έχω δωροδοκηθεί και φέτος, παρά ό,τι έγινε 16 χρόνια πριν. Τότε, ήταν η 40η επέτειος της ίδρυσης της ομοσπονδίας της Αφρικής και η ISLήταν χορηγός, οπότε τα χρήματα δεν πήγαν σε μένα, αλλά στην ομοσπονδία».

Καταλήγοντας, τόνισε πως θα κινηθεί νομικά κατά των όσων του προσάπτονται από τις αποκαλύψεις του BBC. «Έχω κάνει ήδη την αίτηση με τους δικηγόρους μου, θα μιλήσω μαζί τους και θα δούμε τι θα κάνουμε».