Κλοπ: «Πρώτος σκόρερ στις προπονήσεις ο Λούκας»!

Μπορεί ο Λούκας να σκόραρε στο χθεσινό (18/1) ματς με την Πλίμουθ έπειτα από περίπου 6,5 χρόνια, ωστόσο, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αποκάλυψε ύστερα από την εκτός έδρας νίκη-πρόκριση (1-0) των «κόκκινων», ότι ο Βραζιλιάνος όχι μόνο «βρίσκει δίχτυα» στις προπονήσεις, αλλά σκοράρει... κατά ριπάς όντας στην κορυφή της άτυπης αυτής λίστας!



Κλοπ: «Πρώτος σκόρερ στις προπονήσεις ο Λούκας»!

«Μετά από κάθε τελευταία προπόνηση πριν από τα παιχνίδια, ολοκληρώνουμε με ένα διπλό, όπου χωρίζεται το σύνολο σε δύο ομάδες, τους παλαιούς και τους νέους. Ο Λούκας είναι ο πρώτος σκόρερ σε αυτά τα παιχνίδια! Για αυτόν το λόγο και μένω έκπληκτος που είχε να βάλει γκολ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως τώρα τα κατάφερε ξανά», σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός για το γκολ του 30χρονου μεσοαμυντικού που σκόραρε σε επίσημο παιχνίδι, έπειτα από το Σεπτέμβριο του 2010 (Λίβερπουλ-Στεάουα Βουκουρεστίου 4-1 για την τότε πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ) και εκθειάζοντας τον χαρακτήρα του, συνέχισε:

 «Είναι μία σπουδαία προσωπικότητα, ένας καλός παίκτης και ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσε να αποτελεί έναν πολύ καλό φίλο για το υπόλοιπο της ζωής μου, όταν δεν θα είναι πια ποδοσφαιριστής. Κάποιες φορές τον ξεκινάω βασικό, άλλες όχι. Δεν είναι και το καλύτερό του να δέχεται τέτοιες αποφάσεις, μα είναι εντάξει και είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Παράλληλα, ο 49χρονος κόουτς στάθηκε και στην απόδοση των μικρότερων ποδοσφαιριστών του συλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, στους οποίους έδωσε ξανά την ευκαιρία να αγωνιστούν, ενώ από το σύνολο που αγωνίστηκε, εκτός του Λούκας, ξεχώρισε και τον 19χρονο ακραίο μεσοεπιθετικό, Σέγι Ότζο. Συγκεκριμένα, είπε:

«Δεν βρισκόμστε εδώ για να πανηγυρίσουμε κάθε καλή εμφάνιση των νεαρών παικτών. Αυτό προσδοκούμε, για αυτό παίζουν. Έπειτα, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να δεχθούν κριτική. Είναι πολύ σημαντικό να ακούν τι έχεις να τους πεις. Μου άρεσε, για παράδειγμα, ο Ότζο. Μπορεί να μην ήμουν ευχαριστημένος με ένα-δυο πράγματα, τα οποία πρέπει να καταλάβει κι εκείνος, αλλά είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Χωρίς πάντως, την αντίληψη που πρέπει να έχει κάποιος ποδοσφαιριστής, κανείς δεν είναι τίποτα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις δυνατότητες που έχουν και θα κάνουμε τα πάντα για να τις αναπτύξουμε. Έχουν όμως κι εκείνοι, πολλή δουλειά μπροστά τους».