Πέρασαν, η καθεμιά με τις δυσκολίες της...

Με τον Λούκας Λέιβα ανέλπιστο σκόρερ και την Πλίμουθ να το παλεύει με όλες τις δυνάμεις της, η Λίβερπουλ πέρασε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 1-0 της ρεβάνς. Αγχώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Νιούκαστλ που επικράτησε 3-1 της Μπέρμιγχαμ. Πρόκριση στο φινάλε για τη Σαουθάμπτον, 1-0 τη Νόριτς!  



Πέρασαν, η καθεμιά με τις δυσκολίες της...

Στο «Home Park», ο Κλοπ έδωσε ξανά θέση στο αρχικό σχήμα σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα είχαν την καθοδήγηση των Κουτίνιο, Στάριτζ και Λούκας, που επίσης ξεκίνησαν στο ματς. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος χαφ που... φερόταν να βρίσκεται μισό βήμα μακριά από την πόρτα της εξόδου από το «Άνφιλντ» τον φετινό χειμώνα, σκόραρε με κεφαλιά στο 18ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα από τον Σεπτέμβρη του 2010!

Βέβαια, μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έπαιξαν καλύτερα μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους. Η διάθεση των «κόκκινων» στην επανάληψη να τελειώσουν το ματς ήταν εμφανής, όπως επίσης και η πρόθεση της Πλίμουθ να μην «πέσει» αμαχητί. Κάπως έτσι κι αφού ο Κουτίνιο είχε αποχωρήσει από το ματς έχοντας κάνει πολλή καλή δουλειά στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός έπειτα από τον τραυματισμό του, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 74' ο Τζέικ Τζέρβις με «ψαλίδι»! Λίγο πριν το φινάλε, ο Ντίβοκ Ορίγκι νικήθηκε από τον Λουκ ΜακΚόρμικ στο πέναλτι που κέρδισε η Λίβερπουλ, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε... μοιραία εξέλιξη για την ομάδα του Κλοπ.

Στο «St. James' Park», η Νιούκαστλ εμφανίστηκε φορτσάτη, είχε όρεξη και δύναμη και το 2-0 του ημιχρόνου ήρθε με μεγάλη άνεση για να βρεθεί η ομάδα του Μπενίτεθ στην επόμενη φάση. Με την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στη Μπέρμιγχαμ, ο Γκουφράν κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρίτσι στο 9' για το 1-0. Στο 35ο λεπτό κι αφού προηγουμένως είχε δει τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ο Γκουφράν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ωραία κίνηση και πλασέ, έχοντας γίνει αποδέκτης της μπάλας από εκτέλεση φάουλ του Σέλβεϊ. Λίγο πριν την ανάπαυλα, είχε δοκάρι και ο Ρίτσι.

Το σύνολο του Τζόλα έδειχνε να μην έχει ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι στο δεύτερο ημίχρονο και ν' ανατρέψει την κατάσταση, αν και οι «καρακάξες» ήταν εκείνες που... αποφάσιζαν στο χορτάρι, αφού έπιασαν πολύ καλή απόδοση. Στο 71', πάντως, ο Κότεριλ, που ήταν ο πιο δραστήριος για τη Μπέρμιγχαμ, μείωσε το σκορ σε 2-1. Δεν ήθελε και πολύ για να πάρουν τα πάνω τους οι «μπλε», ο Άνταμς αστόχησε σε μια καλή κεφαλιά λίγο αργότερα και στη Νιούκαστλ αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να εξασφαλίσουν την πρόκριση δίχως περιπέτειες... Και κάπως έτσι όλα τελείωσαν στις καθυστερήσεις με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ματ Ρίτσι από κοντά έπειτα από σέντρα του Σέλβεϊ για το τελικό 3-1.

Το παιχνίδι της Σαουθάμπτον με τη Νόριτς ήταν πολύ κακό από πλευράς ποιότητας. Δύο ομάδες που φοβούνταν, που δεν έκαναν ευκαιρίες, που δεν τολμούσαν. Με τους «αγίους» να έχουν μια ελαφριά υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν ήξεραν τι να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν το στόχο τους στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης. Από την πλευρά τους, τα «καναρίνια» είχαν απομονωμένο στην επίθεση τον Κάιλ Λάφερτι ...

Η καλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, μπροστά στα... χιλιάδες άδεια καθίσματα στο «St.Mary's», από τη στιγμή που ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε, ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς Γουόρντ – Πρόους, που πέρασε στο πλαϊνό σημείο της εστίας της Νόριτς... Εν τέλει, το γκολ ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Σέιν Λονγκ, ο οποίος χάρισε μια... βαρετή πρόκριση στην ομάδα του Κλοντ Πιέλ.

Στον 4ο γύρο του θεσμού, η Λίβερπουλ θα κοντραριστεί με τη Γουλβς, η Νιούκαστλ θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο με την Όξφορντ, ενώ η Σαουθάμπτον πέφτει πάνω στην Άρσεναλ!