Ο Μπεντέκε την γλίτωσε από το σοκ

Το... όπλο του πήρε ο Κρίστιαν Μπεντέκε και γλίτωσε την Κρίσταλ Πάλας από αποκλεισμό-έκπληξη με αντίπαλο την Μπόλτον στον έναν από τους επαναληπτικούς του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Στο μοναδικό παιχνίδι με άρωμα Πρέμιερ Λιγκ η Μπέρνλι έστειλε σπίτι της την Σάντερλαντ.



Ο Μπεντέκε την γλίτωσε από το σοκ

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζέιμς Χένρι έδωσε προβάδισμα και αμέτρητη χαρά στους φιλοξενούμενους, όμως ο πρώην επιθετικός των Άστον Βίλα και πιο προσφάτως της Λίβερπουλ, άφησε το στίγμα του στην αναμέτρηση και γλίτωσε τον Σαμ Άλαρνταϊς από περισσότερη μουρμούρα σ' αυτό το λίγο διάστημα που κοουτσάρει τους «αετούς».

Με το μυαλό στην παραμονή και διανύοντας ένα κακό είναι η αλήθεια φεγγάρι, η Σάντερλαντ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει περισσότερα στον θεσμό, η περιπέτειά της στον οποίο τελείωσε στο «Turf Moor». Σαμ Βόουκς και Αντρέ Γκρέι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (44', 83') και 2-0 για τους παίκτες του Σον Ντάις.

Τη μουρμούρα που προαναφέρθηκε θα ακούσει σίγουρα η Γουίμπλεντον, που αν και προηγήθηκε της Σάτον της National League, την είδε να ανατρέπει την κατάσταση και με ένα σπουδαίο διπλό (3-1) να συνεχίζει την πορεία της για όσο διαρκέσει. Την πρόκριση πανηγύρισε και η Μπρίστολ Σίτι με το κλειστό 1-0 στην έδρα της Φλίτγουντ. Στην ίδια μοίρα και η Ίπσουϊτς, που είδε την Λίνκολν (σ.σ επίσης στις μη επαγγελματικές κατηγορίες) να υπερισχύει στο ματς και εν τέλει να παίρνει το εισιτήριο με τέρμα στις καθυστερήσεις.

Στην παράταση οδηγήθηκε το Μπάρνσλεϊ-Μπλάκπουλ (1-1 στην κανονική διάρκεια) εκεί όπου ο Μπράιτ Οσάγι-Σάμιουελ έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην Μπλάκπουλ (2-1) με... buzzer (120').

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των επαναληπτικών:

Μπέρνλι-Σάντερλαντ 2-0

Φλίτγουντ-Μπρίστολ Σίτι 0-1

Γουίμπλεντον-Σάτον 1-3

Κρίσταλ Πάλας-Μπόλτον 2-1

Λίνκολν-Ίπσουϊτς 1-0

Μπάρνσλεϊ-Μπλάκπουλ 1-1 κ.α, 1-2 παρ.

18/7 Νιούκαστλ-Μπέρμιγχαμ

Πλίμουθ-Λίβερπουλ

Σαουθάμπτον-Νόριτς