Σαν πρωταθλήτρια, στο σπίτι της πρωταθλήτριας!

Η Τσέλσι μετέτρεψε σε περίπατο το εκτός έδρας ματς με τη Λέστερ και έφτασε χαλαρά και άνετα στο 3-0, επιστρέφοντας άμεσα στο δρόμο των επιτυχιών στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα δύο πρώτα γκολ ο εξαιρετικός Μάρκος Αλόνσο, άψογη η συνεργασία Πέδρο-Γουίλιαν στο γκολ του Ισπανού εξτρέμ. Τους 52 βαθμούς έφτασαν οι «μπλε», δύο περισσότερους απ’ ότι συγκέντρωσαν σε όλη την περσινή σεζόν!



Σαν πρωταθλήτρια, στο σπίτι της πρωταθλήτριας!

Στο +7 από την Τότεναμ και το +8 από Λίβερπουλ και Άρσεναλ βρίσκεται πλέον η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που περιμένει το αυριανό ντέρμπι των «κόκκινων» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να δουν στους πόσους βαθμούς θα κάτσει η διαφορά από τους διώκτες της.

Δεν φάνηκε η απουσία του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Στους 21 βαθμούς και την 15η θέση η απογοητευτική φέτος Λέστερ.

Το ματς:

Η Λέστερ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι με τον Μουσά, όμως η Τσέλσι κατάφερε να πάρει νωρίς νωρίς το προβάδισμα. Στο 6ο λεπτό της συνάντησης ο Αζάρ έκανε ωραία ενέργεια εντός περιοχής και μοίρασε στον Αλόνσο, ο οποίος με δεξί πλασέ νίκησε τον Σμάιχελ και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έβγαλαν κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Κουρτουά, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βέλγο τερματοφύλακα και την μπλε άμυνα που διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το προβάδισμα, το οποίο θα μπορούσαν μάλιστα και να αυξήσουν αν ο Πέδρο ήταν πιο εύστοχος στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Όπως και το πρώτο, έτσι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ. Στο 51’ ο Γουίλιαν εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Αλόνσο, ο οποίος με δυνατό σουτ και κόντρα πάνω στον Μόργκαν έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας δύο τα τέρματα τόσο της ομάδας του όσο και τα προσωπικά του στο παιχνίδι. Το 2-0 έδωσε άλλον αέρα στην Τσέλσι η οποία κρατούσε με ευκολία τη μπάλα και δεν επέτρεπε στη Λέστερ να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις. Ο Ρανιέρι αποφάσισε στο 60’ να παίξει φουλ επίθεση με τον Οκαζάκι να αντικαθιστά τον Χουτ, όμως η Τσέλσι συνέχισε να είναι ανώτερη και ο Αλόνσο έφτασε μια ανάσα από το χατ-τρικ λίγο αργότερα. Τελικά το 3-0 διαμορφώθηκε από την εξαιρετική συνεργασία των Πέδρο-Γουίλιαν, με τον πρώτο να σκοράρει με κεφαλιά στο 71’, αφού ξεκίνησε με εντυπωσιακό τακουνάκι τη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Μόργκαν, Χουτ (60’ Οκαζάκι), Φουχς, Ολμπράιτον (77’ Σίμπσον), Ντρίνκγουοτερ, Εντιντί, Μεντί, Τσίλγουελ, Μούσα (71’ Γκρέι), Βάρντι

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Μάρκος Αλόνσο, Γουίλιαν (84’ Μπατσουαγί), Πέδρο (84’ Λόφτους-Τσικ), Αζάρ (79’ Φάμπρεγας)