Λίγο δύσκολα, μετά... αέρας

Η Άρσεναλ τα βρήκε λίγο σκούρα στην αρχή απέναντι σε μια Σουόνσι, που έδειχνε ικανή για κάτι καλύτερο στην αρχή του αγώνα, αλλά μετά με σκόρερ τους Ζιρού-Αλέξις και δύο αυτογκόλ πέρασε... αέρας από την Ουαλία με το τελικό 4-0.



Λίγο δύσκολα, μετά... αέρας

Με το τρίποντο οι Λονδρέζοι πέρασαν στην 3η θέση με παιχνίδι περισσότερο από Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα γνωστά για τους Ουαλούς, που έμειναν τελευταίοι.

Με την έλευσή του, ο Κλέμεντ έδειξε πως προσδίδει στοιχεία στην Σουόνσι που της έλειπαν και αν μη τι άλλο την έφεραν στην σημερινή της κατάσταση. Για πάρα πολλή ώρα η Άρσεναλ δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση ψηλά και να δημιουργήσει παιχνίδι, φτάνοντας στην πρώτη της ευκαιρία λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος.

Και έφτασε στο γκολ! Με το 5ο του τέρμα σε ισάριθμα ματς, ο Ολιβιέ Ζιρού απέδειξε πως είναι «ζεστός» μετά από στρώσιμο του Μεσούτ Εζίλ και έκανε το 1-0, που ήταν και στο σκορ ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν έντονα παράπονα στις καθυστερήσεις για πέναλτι πάνω στον Κι, ο οποίος είδε την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Το δεύτερο μέρος ίσως και να απέδειξε πως τις ευθύνες των «κύκνων» δεν θα έπρεπε να βαραίνουν μόνο τον... εκάστοτε προπονητή, αλλά και το υλικό εντός των τεσσάρων γραμμών, με τους ποδοσφαιριστές τους να καταρρέουν και με δύο αυτογκόλ (εκτός των άλλων) να τελειώνουν το ματς. Στο 56' ο Τζακ Κορκ έκανε επαφή με την μπάλα και της άλλαξε πορεία για το 2-0, για να έρθει ο Νόουτον και να κάνει το ίδιο σε προσπάθεια του νεαρού στο 68'.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 73ο λεπτό ο Ρούτλετζ έφτιαξε τη φάση για τον Αλέξις, που δεν δυσκολεύτηκε για το 4-0, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο -όπως και οι συμπαίκτες του- την κατάρρευση των αντιπάλων.