Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ 2-0 (Ημίχ.)

Κολακευτικό μοιάζει -τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο- το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ από την Τότεναμ. Πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής ο Κέιν, σκόρερ και ο Έρικσεν.



Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ 2-0 (Ημίχ.)

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Τότεναμ έδειξε τις επιθετικές της... ορέξεις.

Μόλις στο 4', ο Ρόουζ βρήκε υποδειγματικά με μακρινή μπαλιά τον Κέιν, του οποίου ωστόσο το σουτ από απόσταση δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άγγλος στράικερ απείλησε και πάλι, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι ύστερα από δυνατό σουτ και να καταλήγει άουτ.

Η τρίτη και... φαρμακερή ωστόσο ήρθε για τον Χάρι Κέιν. Με τα «σπιρούνια» να έχουν εξαίσια κυκλοφορία της μπάλας, ο Γουανιάμα βρήκε τον Έρικσεν έξω από την περιοχή της Γουέστ Μπρομ, εκείνος με τη σειρά του πάσαρε στον Κέιν, ο οποίος με ένα χαρακτηριστικό τελείωμα, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 12ο λεπτό.

Η απάντηση των «baggies» θα μπορούσε να είχε έρθει στο 21' αν ο Γιορίς δεν είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ρόντον και ο διαιτητής Όλσον δεν είχε δώσει οφσάιντ νωρίτερα.

Το δεύτερο προσωπικό του γκολ θα μπορούσε να είχε πετύχει ο Κέιν στο 25', όταν η κεφαλιά-«ψαράκι» που επιχείρησε ύστερα από σέντρα του Γουανιάμα, κατέληξε πάνω στον Φόστερ. Στο επόμενο λεπτό ωστόσο, το δεύτερο γκολ για την Τότεναμ ήρθε. Ο Γουόκερ συνδυάστηκε από τα δεξιά με τον Ρόουζ, πριν το σουτ του Έρικσεν από μακρινή απόσταση, βρει σε δύο παίκτες της Μπρομ και καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 34', ο Γουόερ βρήκε ξανά τον Κέιν, ο οποίος έκανε το σουτ, βρίσκοντας τον Φόστερ σε ετοιμότητα, διώχνοντας με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα, οι Λονδρέζοι βρέθηκαν και πάλι μία «ανάσα» από το 3ο γκολ, και πάλι με τον Κέιν, ο οποίος αφού ταλαιπώρησε τον ΜακΌλεϊ, σούταρε από μακριά, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Γουέστ Μπρομ να εκτιναχθεί για να αποτρέψει το γκολ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Τότεναμ ήταν η κυρίαρχη του γηπέδου, με τους παίκτες της Γουέστ Μπρομ απλά να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους να απειλούν ανά πάσα στιγμή.