Αποθέωσε Καντέ ο Ρανιέρι

Εν αναμονή της επιστροφής του Ενγκολό Καντέ ως αντίπαλος στο «King Power Stadium» με τη φανέλα της Τσέλσι πλέον, ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον πρώην παίκτη του, ο οποίος είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην κατάκτηση του περσινού τίτλου από τις «αλεπούδες».



Αποθέωσε Καντέ ο Ρανιέρι

«Το καλοκαίρι, μετά τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων (στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας), ήρθε και μου είπε πως ήθελε να φύγει, και μπορούσα να το καταλάβω. Φυσικά προσπάθησα να τον πείσω να μείνει με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν με εκπλήσσει που τα πάει τόσο καλά στην Τσέλσι, είναι εξαιρετικός παίκτης.

Αλλά νομίζω εδώ θα μπορούσε να παίζει καλύτερα για μας. Όλα τα φώτα ήταν πάνω του εδώ. Εκεί, είναι ένας πρωταθλητής ανάμεσα σε πολλούς», σχολίασε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός, για να προσθέσει πάντως αργότερα πως η έλευση του από τη Λέστερ ήταν το φυσικό επακόλουθο, μετά το περσινό πρωτάθλημα:

«Είναι φυσιολογικό, ένα νέο παιδί να έρχεται από τη Γαλλία, κερδίζει τον τίτλο και καταφθάνει μια μεγάλη ομάδα. Είναι ανθρώπινο».

Με την Λέστερ να υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου την Τσέλσι (19.30), ο Ρανιέρι θα περιμένει για τον πρώην παίκτη του από τον κόσμο την ανάλογη φιλοξενία: «Ο Καντέ ήταν η… μπαταρία μας, όμως πλέον έχουμε επαναφορτίσει όλες τις μπαταρίες μας. Ελπίζω οι φίλαθλοι να τον υποδεχθούν ζέστα. Eίναι φυσιολογικό να πηγαίνει αλλού για να μεγαλώσει την καριέρα του αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τι μας προσέφερε».