Μίκελ: «Έφυγα για να βοηθήσω την εθνική ομάδα»

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από την Τσέλσι, αποκάλυψε μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του ο Τζον Όμπι Μίκελ.  



Μίκελ: «Έφυγα για να βοηθήσω την εθνική ομάδα»

Παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο με την Τσέλσι για έξι ακόμα μήνες, ο 29χρονος Νιγηριανός αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από δέκα χρόνια στο Λονδίνο και να αγωνιστεί στο Κινέζικο πρωτάθλημα για λογαριασμό της Τιανζίν.

Ο λόγος που οδήγησε τον Μίκελ στην απόφαση αυτή ήταν το γεγονός πως ήθελε να διατηρήσει τη θέση του στην εθνική ομάδα της Νιγηρίας και να παραμείνει ετοιμοπόλεμος ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

«Θα μπορούσα να μείνω στην Τσέλσι μέχρι να λήξει το συμβόλαιό μου αλλά αυτό δεν θα ήταν το καλύτερο για την εθνική ομάδα, καθώς θέλω να είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση όταν ξαναρχίσουν τα προκριματικά του Μουντιάλ. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να φύγω αλλά πραγματικά χρειαζόμουν παιχνίδια για να παραμείνω έτοιμος για την εθνική ομάδα. Η Νιγηρία δεν αξίζει να αποκλειστεί, ειδικά μετά τους δύο σερί αποκλεισμούς από το Κύπελλο Εθνών», τόνισε ο Μίκελ, μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.