Έρχονται διώξεις στους 23 συνυπεύθυνους για το Χίλμσπορο!

Στην Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) περνάει η υπόθεση του Χίλσμπορο, κάτι που σημαίνει πως ίσως ασκηθεί ποινική δίωξη στους συνυπεύθυνους για την τραγωδία κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 96 άτομα.



Έρχονται διώξεις στους 23 συνυπεύθυνους για το Χίλμσπορο!

Μετά την απόφαση-σταθμό στην ποδοσφαιρική ιστορία, σύμφωνα με την οποία οι οικογένειες των θυμάτων βρήκαν επιτέλους ένα κομμάτι γαλήνης καθώς πλέον και με την απόφανση του δικαστηρίου την αποκλειστική ευθύνη «για ανθρωποκτονία εξαιτίας βαριάς αμέλειας» φέρουν ο διοικητής αγώνα, Επικεφαλής Επιθεωρητής Ντέιβιντ Ντάκενφιλν και η Αστυνομία, και όχι οι οπαδοί της Λίβερπουλ.

Πλέον είναι στο χέρι των κατηγόρων εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στα υπόλοιπα 23 άτομα των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, με τον εκπρόσωπο των 20 οικογενειών να προαναγγείλει δηλώνοντας:

«Οι πελάτες μας είναι ανακουφισμένοι που τελικά το θέμα κατέληξε στην παρούσα φάση. Δεδομένου ότι το CPS έχει συνεργαστεί για χρόνια με την Αστυνομία και το IPCC θεωρούμε ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν αμέσως, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση και τις όποιες αποφάσεις».