Αντιμέτωπη με τιμωρία, βάσει κανονισμού για αντι-ντόπινγκ, η Σίτι

Πρόστιμο για ανακρίβειες όσον αφορά το τι έκαναν οι ποδοσφαιριστές της σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ενδέχεται να επιβληθεί στην Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της FA, οι «πολίτες» θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις ώστε να μην κριθούν ένοχοι σε θέματα ντόπινγκ, όπου και έγκειται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αντιμέτωπη με τιμωρία, βάσει κανονισμού για αντι-ντόπινγκ, η Σίτι

Η κλήση της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν σημαίνει πως αυτομάτως κάποιος ή κάποιοι από τους «πολίτες» έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών και γι' αυτόν τον λόγο το θέμα αναμένεται να λήξει στην χειρότερη με πρόστιμο και όχι αγωνιστική ποινή.

Τι ορίζει ο κανονισμός:

Σύμφωνα με τον κανονισμό 14 οι σύλλογοι πρέπει να καταθέσουν λεπτομερή στοιχεία για τα πεπραγμένα των παικτών τους όταν αυτό τους ζητηθεί, στοιχεία τα οποία συμπεριλαμβάνουν ημερομηνίες προπονήσεων, την ώρα έναρξης και τέλους της προπόνησης, το που έγιναν αυτές, αλλά και τις διευθύνσεις κατοικίας όλων των ποδοσφαιριστών τους.

Όσον αφορά την παράβαση της παραγράφου 14(d):

«Παραβίαση του κανονισμού 14 από έναν σύλλογο αποτελεί (ακόμη και) η παροχή πληροφοριών για τέτοια θέματα η οποία θα είναι αρχικά ανακριβής ή δεν θα έχει υπάρξει η σχετική ενημέρωση, ως οφείλει δηλαδή να κάνει ο σύλλογος για να υπάρχει ακρίβεια».

Η ανακοίνωση της FA:

«Υπάρχουν ισχυρισμοί πως ο σύλλογος απέτυχε να διασφαλίσει ότι τα πεπραγμένα του ήταν ακριβή, εν αντιθέσει με όσα ορίζει ο κανονισμός 14(d). Η Σίτι έχει προθεσμία έως τις 19/1/17 να απαντήσει στις κατηγορίες».