Ημιτελικών συνέχεια στο Λιγκ Καπ με Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ

Το πρώτο στάδιο της φάσης των «4» για το Λιγκ Καπ Αγγλίας (EFL Cup) ολοκληρώνεται απόψε (11/1, 21:45 ώρα Ελλάδος) με το δεύτερο ημιτελικό του θεσμού στο «Σεντ Μέρις», εκεί όπου η γηπεδούχος Σαουθάμπτον υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα εν όψει της μεταξύ τους ρεβάνς στο «Άνφιλντ» στις 25/1 για την πρόκρισή τους στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».



Ημιτελικών συνέχεια στο Λιγκ Καπ με Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ

Σε «κακό φεγγάρι» μπορεί κάλλιστα να πει κανείς ότι βρίσκεται η Σαουθάμπτον το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς το σύνολο του Κλοντ Πιέλ έχει σημειώσει στους τρεις πιο πρόσφατους αγώνες για την Πρέμιερ Λιγκ ισάριθμες ήττες, ενώ ούτε στο πιο πρόσφατο ματς Κυπέλλου απέναντι στη Νόριτς της Τσάμπιονσιπ κατόρθωσε να πανηγυρίσει την πρόκριση (2-2 και επαναληπτικός στην έδρα της). Μαζί με τα υπόλοιπα μπορεί να προστεθεί και η στάση του αρχηγού, Ζοσέ Φόντε, ο οποίος έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός ομάδας ζητώντας μεταγραφή. Ωστόσο, η «δίψα» των «Αγίων» να βρεθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε έναν τελικό Λιγκ Καπ, ύστερα από το 1979, ίσως να αποτελεί το κίνητρο εκείνο που μπορεί να τους ωθήσει σε μία πρόκριση επί ενός μεγάλου αντιπάλου, όπως οι «κόκκινοι», αρχής γενομένης από το σημερινο παιχνίδι.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου (2016) και το εκτός έδρας ματς με την Μπόρνμουθ έχει να ηττηθεί η Λίβερπουλ που εξακολουθεί να βρίσκεται δεύτερη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στο μείον 5 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, ενώ πολλές ήταν οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γιούργκεν Κλοπ στο εντός έδρας 0-0 με την Πλίμουθ της τέταρτης κατηγορίας (League Two) για το Κύπελλο. Οι αναμνήσεις μετά τον περυσινό χαμένο τελικό στη διοργάνωση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ακόμα νωπές, αλλά συγχρόνως και επαρκείς για τον Γερμανό τεχνικό και το σύνολο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, ώστε να επιδιώξουν σε πρώτη φάση την άμεση επιστροφή τους στον τελικό του θεσμού και έτσι, στόχος απόψε θα είναι μία νίκη μέσα στην έδρα της Σαουθάμπτον, στο ίδιο γήπεδο δηλαδή, όπου για την Πρέμιερ η μπάλα δεν είχε κάνει το... χατίρι στους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» (0-0 τελικό σκορ) που είχαν χάσει τότε πληθώρα ευκαιριών για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Νιλ Σουόρμπρικ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Σαουθάμπτον: Ο Κλοντ Πιέλ δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό και αρχηγό των «Αγίων», Ζοσέ Φόντε, ο οποίος έχει ζητήσει να φύγει με μεταγραφή από την ομάδα. Ακόμη, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Σοφιάν Μπουφάλ (μεσοεπιθετικός, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αποστολή της Εθνικής Μαρόκου εν όψει Κυπέλλου Εθνών Αφρικής εξαιτίας του τραυματισμού του, για τον οποίο ακόμη δεν έχουν μαθευτεί λεπτομέρειες), Τσάρλι Όστιν (επιθετικός, ώμος), Ματ Τάργκετ (αριστερός μπακ, μηρός), Σέντρικ Σοάρες (δεξιός μπακ, κεφάλι) και Άλεξ ΜακΚάρθι (τερματοφύλακας, μηρός).

Λίβερπουλ: Την επανεμφάνιση μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο που τον άφησε για σχεδόν δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, αναμένεται να κάνει ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ, Φιλίπε Κουτίνιο, αν και κατά πάσα πιθανότητα ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα ξεκινήσει με αυτόν στο βασικό σχήμα. Απόντες θα είναι ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός, Σαντιό Μανέ, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική της χώρας του, λίγο πριν την έναρξη του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά και ο μέσος και αρχηγός της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στη φτέρνα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Μαρτίνα, Γιοσίντα, Φαν Ντέικ, Μπέρτραντ, Ρομέου, Ντέιβις, Γουόρντ-Πράους, Τάντιτς, Ρέντμοντ, Ροντρίγκεζ.

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Στάριτζ, Ορίγκι, Φιρμίνο.